Kılıçdaroğlu tüm tuşlara basıyor! Önce FETÖ'cüler sonra 'Balyoz' mağduru Deniz Kutluk şimdi de 28 Şubat mağduru Sultan Kara...

Sık sık FETÖ'cülere selam çakan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 'Bu ne yaman çelişki?' dedirten hareketlere imza atıyor. Geçtiğimiz hafta 15 Temmuz darbecisi askeri öğrencilerden Taha Furkan Çetinkaya’yı ve FETÖ'yü güzelleyen annesi Melek Çetinkaya'yı ağırlayan Kemal Kılıçdaroğlu dün ise FETÖ organize ettiği Balyoz kumpası davasıyla tutuklanmasının ardından beraat eden emekli Tümamiral Deniz Kutluk'u ziyaret etmişti. Kılıçdaroğlu bugün ise 28 Şubat mağdurlarından Sultan Kara ve ailesini ziyaret etti.

Giriş Tarihi 06 Temmuz 2022, 13:26 Güncelleme 07 Temmuz 2022, 13:32
Kılıçdaroğlu tüm tuşlara basıyor! Önce FETÖ’cüler sonra ’Balyoz’ mağduru Deniz Kutluk şimdi de 28 Şubat mağduru Sultan Kara...

İÇİNDEKİLER

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 2023'e giden süreçte aday olabilmek için tüm tuşlara basmaya başladı.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün üyeleri ile ilişkiler kurmaya devam eden Kemal Kılıçdaroğlu öte yandan dalga geçer gibi FETÖ mağdurları ile de temas ediyor.

KILIÇDAROĞLU MELEK ÇETİNKAYA VE TAHA FURKAN ÇETİNKAYA İLE GÖRÜŞTÜ
Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz'da kalkıştığı darbe girişimini kahve içerek izleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu geçtiğimiz hafta 15 Temmuz darbecisi askeri öğrencilerden Taha Furkan Çetinkaya'yı ve FETÖ'yü güzelleyen annesi Melek Çetinkaya ile görüştü.

Çetinkaya görüşmeyi Twitter'dan, "Askeri öğrencilere desteğini esirgemeyen Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na Teşekkür ziyareti yaptık. Hapishanede kalan Askeri öğrencileri ve Erleri konuştuk. Mücadeleye devam." şeklinde paylaştı.

Görüşme tepki çekerken Kılıçdaroğlu bugün ise çelişkilerle dolu ziyarete ve açıklamalara imza attı.

FETÖ'NÜN BALYOZ KUMPASINDAN YARGILANAN DENİZ KUTLUK'A ZİYARET
FETÖ'yle sıcak temas kuran Kemal Kılıçdaroğlu FETÖ'nün organize ettiği Balyoz kumpası davasıyla tutuklanmasının ardından beraat eden emekli Tümamiral Deniz Kutluk'u ziyaret etti.

Ziyaretin ardından gazetecilere açıklama yapan Kılıçdaroğlu FETÖ'cülerle kurduğu temasları bir kenara bırakarak çelişkilerle dolu açıklamalar yaptı.

Askerlerin geçmişte kumpas kurularak mağdur edildiğini, uzun süre hapiste tutulduğunu, evlerinin basıldığını ve ellerine kelepçe takıldığını söyleyen Kılıçdaroğlu "Daha sonra şu veya bu şekliyle hapisten çıktılar ama onlara yapılan haksızlıkların bir şekliyle telafi edilmesi lazım. Benim 'helalleşme' dediğim budur. Devletin onlarla helalleşmesi lazım." dedi.

"NASIL HELALLEŞECEĞİMİZİ ANLATMAYA GELDİM"
Kutluk'un da bunlardan birisi olduğunu, evinin basıldığını, eşi ve çocuklarının mağdur edildiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Sadece kendisi değil, ailesi de mağdur edildi. Aile bazen karakollara, bazen hapishaneye, bazen hastaneye gidip gelerek ve büyük bir dramı yaşayarak en azından adaleti beklediler bu insanlar. Devletin onlara özür borcu var. Her ne kadar bir terör örgütüyle iş birliği yapılıp bu kumpas kurulduysa da Balyoz kumpası ki bunların içinden en acımasızıdır, bugün 3 veya 5 kişiyi cezalandırarak bu defteri kapatamazsınız. Bu defter kapanmış bir defter değildir. Kendisinin ve ailesinin uğradığı mağduriyetin, haksızlığın telafi edilmesi lazım. Devletin bunlarla helalleşmesi lazım. İktidarımızda bu ve benzeri ailelerle, haksızlığa uğramış ailelerle nasıl helalleşeceğimizi anlatmaya geldim."

Kılıçdaroğlu, "Kutluk ailesine sözüm, mağdur olan bütün ailelere sözümdür, terör örgütüyle beraber askerlere karşı kurdukları kumpasın hesabını soracağız. " dedi.

FETÖ ADINA MI HELLALLEŞİYOR?
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ziyaret sonrası sosyal medyada eleştirilerin hedefi oldu.

FETÖ'cülerle görüşmesi ve Balyoz kumpasının medya ayağında yer alan Ahmet-Mehmet Altan kardeşler ile Nazlı Ilıcak gibi isimler için seçmenine 'burada' diye bağırttığı bilinirken FETÖ mağduru bir isim ile görüşüp 'helalleşme' mesajı vermesi akıllara 'Kılıçdaroğlu, FETÖ adına mı helalleşiyor?' sorusunu getirdi.

Sosyal medyada Kılıçdaroğlu'na yapılan eleştirilerden bazıları şu şekilde;

28 ŞUBAT MAĞDURUNA ZİYARET
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bugün de 28 Şubat mağdurlarından Sultan Kara ve ailesini ziyaret etti.

İnsanların mağdur edildiğini, mağduriyetler dolayısıyla helalleşilmesi ve mağduriyetlerin giderilmesi gerektiğini dile getiren Kılıçdaroğlu, 28 Şubat mağdurlarından öğretmen Sultan Kara'ya kendilerini kabul ettiği için teşekkür etti.

Kara'nın, 16 ay öğretmenlik yapabildiğini ve müfettişler tarafından sorgulanarak görevine son verildiğini anlattığını aktaran Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Devletin yapılan bu haksızlıklar dolayısıyla haksızlığa uğrayanlarla helalleşmesi lazım. Bir hata yaptık, bu hatanın telafi edilmesi lazım. Sıradan bir hata değil, insanların hayatlarıyla oynuyorsunuz, gelecekleriyle oynuyorsunuz. Bunun telafi edilmesi lazım. Bunun için de bizim, toplumun, herkesin öncülük etmesi lazım. Medyanın öncülük etmesi lazım. Geçmişte yaşananların tekrarlanmaması için hepimizin bir şekliyle mücadele etmesi gerekiyor."

"BİR METREKARELİK BEZ PARÇASI" DEMİŞTİ
Kılıçdaroğlu'nun bugün yaptığı açıklamalar geçmiş yıllarda yaptığı konuşmayı akıllara getirdi.

Kılıçdaroğlu, yıllar önce katıldığı bir televizyon yayınında başörtüsü için 'bir metrekarelik bez parçası' demişti.