Çok konuşulan kitap! Berat Albayrak'ın 'Burası Çok Önemli' kitabında neler var? "Oyunun kurallarını değiştirdi..."

Eski Hazine ve Maliye Bakanı Dr. Berat Albayrak 'Burası Çok Önemli!' kitabıyla görev yaptığı dönemlerde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nda ve Hazine ve Maliye Bakanlığı'nda yaşadıklarını kaleme aldı. Berat Albayrak'ın yoğun ilgi gören kitabı A Haber ekranlarında yayınlanan Melih Altınok ile Sebep Sonuç programında ele alındı. Gazeteci Gaffar Yakınca kitaba ilişkin yorumda bulunurken Berat Albayrak'ın ezberleri bozduğunu belirterek, "Berat Albayrak'ın dönemi bizim açımızdan ve Türk siyaseti açısında oyun değiştirici bir dönemdir." ifadelerini kullandı.

Giriş Tarihi 24 Mart 2022, 00:43 Güncelleme 24 Mart 2022, 01:29
Çok konuşulan kitap! Berat Albayrak’ın ’Burası Çok Önemli’ kitabında neler var? Oyunun kurallarını değiştirdi...

İÇİNDEKİLER

Eski Hazine ve Maliye Bakanı Dr. Berat Albayrak 'Burası Çok Önemli!' kitabıyla görev yaptığı dönemlerde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nda ve Hazine ve Maliye Bakanlığı'nda yaşadıklarını kaleme aldı.

Melih Altınok'un sunduğu Sebep Sonuç programında 'Burası Çok Önemli!' kitabı ele alındı.

Konuklar Eski Bakan Bülent Akarcalı, Gazeteci Gaffar Yakınca, Akademisyen Ekonomist Doç. Dr. Yusuf Dinç ve Güvelik Politikaları Uzmanı Prof. Dr. Mesut Hakkı Caşın kitaba ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

"ULUSAL BAKIŞ AÇISINI ORTAYA KOYUYOR"
Melih Altınok, "Kitap çok konuşuldu. Şu perspektif konululuyor... Aslında bir perspektif ortaya konulduğunda bir de ulusal bir bakış açısı gerekiyor. Ne görev ve iş yapıyorsanız. Berat Albayrak, 'Burası Çok Önemli!" kitabında bu perspektifi ortaya koyuyor." ifadelerini kullandı.

"OYUNUN KURALLARINI DEĞİŞTİRDİ"
Gazeteci Gaffar Yakınca kitaba ilişkin "Berat Albayrak'ın dönemi bizim açımızdan ve Türk siyaseti açısında oyun değiştirici bir dönemdir ben öyle görüyorum. Yani ne demek? Oyunun kurallarını değiştirmiş. Belirli ezberler var o ezberler olmadan da bu iş yürür demiş ve olmuş. " dedi.

Kitap'ta Berat Albayrak, Doğu Akdeniz'de Türkiye'nin gaz aramasına karşı çıkan komutanın 15 Temmuz sonrası gözaltına alınan askerlerden olması meselesini de şu ifadelerle anlattı:

"DOĞU AKDENİZ'E KARŞI ÇIKAN ASKERLER MERDİVENE DİZİLEN ASKERLERİN İÇİNDEYDİ"
"Doğu Akdeniz konusu Türkiye'nin milli bağımsızlık konusudur. Darbe öncesi 2016 yılı alanlar Rumlar tarafından belirlenirken biz hızlıca toplantı yapma kararı aldık. Dışişleri, Enerji Bakanlığı ve askeri kanat. Toplantıların birinde askeri şahıslardan bir iki tanesi 'Ne işimiz var, bu gerginliğe ne gerek var? Niye şöyle yapıyoruz? Niye böyle yapıyoruz? X ülke ne der? Y ülke ne der?' diyerek ciddi muhalefet yaptılar. Biz o zaman Türkiye sonuna kadar haklarını savunmak zorunda dedik. Nitekim hükümet olarak devlet olarak bu reaksiyonu gösterip bu adımları attık. Aradan aylar geçti 15 Temmuz oldu. 15 Temmuz'da merdivene dizilen askerlerden bir iki tanesi o toplantıda bize muhalefet eden askerlerdi. "

KİTAPTA YER ALMAYAN BİR OLAYI ANLATTI
Gaffar Yakınca konuya ilişkin ise şunları söyledi:
"Ben kitaba dair bilinmeyen bir şeyi açıklayayım. Güney Kıbrıs Rum Kesimi, İtalyanlara gelin munhasır ekonomik bölgede arama yapın diyor. Enerji Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığından görüş istiyor. Bir hamle yapın, kınayın diyor. Dışişleri Bakanlığı bürokratları "Yunanistan ile aramız iyi Avrupa'yı karşımıza almayalım" diyor.

İTALYAN GEMİLERİ 15 GÜN BEKLETİLDİ
Daha sonra TSK'nın FETÖ olmayan kısmı o bölgeyi tatbikat bölgesi olarak ilan ediyor ve İtalyan gemileri 15 gün bekledikten sonra geri dönmek zorunda kalıyor."

"ÜLKE TARİHİNİN EN GÜÇLÜ DÖNEMİNE GİRECEĞİZ"
Berat Albayrak'ın 'Burası Çok Önemli' isimli kitabın tanıtım bülteninde yer alan ifadeler şöyle:

Şunu çok net bir biçimde ifade edebilirim ki biz köprüyü geçtik.

EVET!

Türkiye Cumhuriyeti olarak biz artık köprüyü geçtik.

Çok da uzun bir süre kalmadı;

2030 yılını dahi bulmadan ekonomik ve refah düzeyi olarak ülke tarihinin en güçlü dönemine gireceğiz...

Kişi başı gelir, cari denge, istihdam ve üretim anlamında dünyanın en gelişmiş ülkelerinden biri olma sürecimiz başlayacak.

Tarihten aldığı büyük mirasla...

Üç kıtanın kesişim noktasındaki jeopolitik ve jeostratejik konumuyla...

Özellikle son 20 yıldır konsolide ettiği bölgesel ve küresel tecrübeyle...

Sahip olduğu güçlü liderlikle...

Ulaşımdan savunma sanayiine, ekonomiden enerjiye inşa ettiği sağlam altyapı ve kapasitesiyle...

Türkiye bu tasavvuru ortaya koyabilmeye namzet en önemli ülkelerden biri olacaktır.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN