CHP'de fotoğraf savaşları! Büyük entrikalar sosyal medyada başladı! Partide kaos

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar ile bir takım belgeler gösteren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Başkan Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili iddiasının yalan olduğu kısa sürede ortaya çıkmıştı. Bir video daha yayınlayan Kılıçdaroğlu'nun boğaz manzaralı otelde kaldığı fark edildi. Odanın gecelik 100 bin lira olması ise sürekli 'israf' vurgusu yapan Kılıçdaroğlu'nun ve CHP'nin çelişkisini gözler önüne serdi. CHP İstanbul Gençlik Kolları tarafından otelin ifşa edilmesi partideki kaosu gözler önüne serdi. AK Parti Seçim İşleri Başkan Yardımcısı Ahmet Özdemir de A Haber canlı yayınında, "Kemal Kılıçdaroğlu, saygı ve mahremiyet dinamiklerini ortadan kaldırdı. O yüzden ortaya çıkan kişiliksiz bir yapı var. Bundan rahatsız olan da hem CHP'li var, hem toplumda birçok insan var. Doğal olarak da; artık bu tahammül edilemez boyuta geldi." dedi.

Giriş Tarihi 31 Ocak 2022, 13:59 Güncelleme 31 Ocak 2022, 14:40
CHP’de fotoğraf savaşları! Büyük entrikalar sosyal medyada başladı! Partide kaos

İÇİNDEKİLER

Paylaşımlarında genellikle mütevazi bir ortam kullanan ve 'halktan biri' algısı yaratmak isteyen Kılıçdaroğlu'nun mütevazilik algısı yerle bir oldu. Kılıçdaroğlu'nun yayınladığı videodaki yansımadan boğaz manzaralı bir otelde kaldığı fark edildi. Otel odasının gecelik fiyatının yaklaşık olarak 100 bin lira olduğu ortaya çıkarken, bu durum Kılıçdaroğlu'nun kendisiyle ve CHP'nin sözde 'israf' politikası ile çeliştiğini gözler önüne serdi.

CHP'LİLER PATLATTI

Kılıçdaroğlu'nun yayınladığı videodan bir fotoğraf karesi paylaşan CHP İstanbul Gençlik Kollarının resmi hesabı, yansıma olan fotoğrafa yer verdi ve adeta Kılıçdaroğlu'nu ifşa etti. Bu durum ise akıllara 'CHP İstanbul örgütü Kılıçdaroğlu'na operasyon mu çekiyor?' sorusunu getirdi. Geçtiğimiz günlerde de İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun balıkçıdaki fotoğraflarının Kılıçdaroğlu'nun ekibi tarafından servis edildiği iddiaları ise CHP'deki büyük krizi ortaya koymuştu.

AK Parti Seçim İşleri Başkan Yardımcısı Ahmet Özdemir A Haber canlı yayınında CHP'deki çatlak ve yaşanan son durumlar ile ilgili değerlendirmelerde bulundu ve şunları söyledi:

Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhuriyet Halk Partisi... 2010 yılından beri Kılıçdaroğlu idare ediyor CHP'yi. Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP'si, CHP'yi eskiden beri alışılagelen siyaset anlayışının çok dışına çıkarttı. CHP'yi sol/marjinal ve son zamanlarda da özellikle HDP'nin bir yan kuruluşuna dönüştürdü. BU CHP içinde de rahatsızlık oluşturdu. CHP'ye oy vermiş ya da vermemiş bir kısım vatandaşta da ciddi bir rahatsızlık oluşturdu.

Bunun yanısıra Kılıçdaroğlu'nun konuşmalarındaki tutarsızlıklar, attığı adımlar, söylemleri... Türk toplumunun bir yapısı var. Türk toplumunda eleştiri yapılsa bile, ordu-devlet-millet-asker-devlet başkanı ile ilgili eleştiriyi CHP'li vatandaşlar da yapmaz. Böyle bir saygı ve mahremiyet vardır. Kemal Kılıçdaroğlu, saygı ve mahremiyet dinamiklerini ortadan kaldırdı. O yüzden ortaya çıkan kişiliksiz bir yapı var. Bundan rahatsız olan da hem CHP'li var, hem toplumda birçok insan var. Doğal olarak da; artık bu tahammül edilemez boyuta geldi.

KILIÇDAROĞLU'NU TASFİYE ETMEK İSTİYORLAR

Çünkü, Kemal Kılıçdaroğlu ısrarla orada kaybederek kaldı. Tabiri caizse kaybettikçe de kendi içinde güçlendi. Çünkü kendisine muhalefet edecek kimseyi bırakmadı. Ve bu onu orada değişmez bir diktatöre dönüştürdü. Bundan rahatsızlık duyan herkes de dillendirmeye başladı. CHP'liler de artık Kemal Kılıçdaroğlu'nu tasfiye etmek istiyorlar ama henüz buna güçleri yetmedi. Bu tartışma ortamı önümüzdeki günlerde CHP'den kopuşlara da sebep olacaktır.

BOĞAZ MANZARASI VE İÇKİ ŞİŞESİ
Paylaşımda Kemal Kılıçdaroğlu'nun Boğaz manzaralı bir dairede olduğu görülürken cama masada bulunan içki şişesi de yansıdı.

CHP İstanbul Gençlik Kolları'nın paylaştığı fotoğraf Kılıçdaroğlu'nun mutfak dekoruyla giriştiği "Mütevazi" algısını yerle bir etti.

MEKANIN FİYATI ORTAYA ÇIKTI: GECELİK 100 BİN TL
Kılıçdaroğlu'nun videoyu çektiği mekana ilişkin detaylar da ortaya çıktı.

Odada yer alan dekorlardan anlaşıldığı üzere Kılıçdaroğlu videoyu Hilton İstanbul Bosphorus isimli hotelin "Presidental Suit" odasında çekti.

Odanın gecelik fiyatının 5.493 Euro yani yaklaşık 100 bin TL olduğu görüldü.

OTELİN FİYATI ARTTI
Kemal Kılıçdaroğlu'nun konakladığı otelin ortaya çıkmasının ardından otelin fiyatı da arttı.

5.493 Euro olan fiyatın daha sonra 6.794 Euro'ya çıktığı görüldü. Bu fiyat yaklaşık 103 bin TL'ye denk geliyor.

LÜKS YAŞAMLARLA FAKİR EDEBİYATI
Ekrem İmamoğlu'nun 48 bin TL'lik balıkçı faturası ve İBB Sözcüsü Murat Ongun'un Cenevre'de yaklaşık 420 bin TL'lik tatilinin ardından Kılıçdaroğlu'nun 100 bin TL'lik otelde konaklamasının ortaya çıkması sonrası CHP'li isimler eleştirilerin hedefi oldu. CHP'li isimler "lüks içinde yaşayıp fakir edebiyatı yapıyor" yorumları yapıldı.

İMAMOĞLU'NUN KONTRASI MI?
Yaşanan gelişme İstanbul karla boğuşurken İngiltere'nin Akara Büyükelçisi Dominick Chilcott ile fotoğrafı servis edilen "Ekrem İmamoğlu'nun, Kemal Kılıçdaroğlu'na operasyonu mu?" sorusunu akıllara getirdi.

Ekrem İmamoğlu ile Kılıçdaroğlu arasından adaylık yarışı ve savaşı gün gibi ortadayken "İmamoğlu'nun balıkçı fotoğrafı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından sızdırıldı" yorumlarına sebep olmuştu.

TAKVİM.COM.TR İMAMOĞLU-KILIÇDAROĞLU SAVAŞINI DEFALARCA GÜNDEME GETİRDİ
takvim.com.tr olarak defalarca kez İmamoğlu-Kılıçdaroğlu kavgasını dündeme getirmiştik

CHP'nin içinde cumhurbaşkanı adayı olmak isteyen Ekrem İmamoğlu ile Kemal Kılıçdaroğlu arasında amansız bir soğuk savaş ilerliyor. İki isim de hamlelerini sessiz ve derinden yapıp karşı tarafı pasifize ederek cumhurbaşkanı adayı olmak istiyor. İBB Başkanı olan Ekrem İmamoğlu'nun da görevi olmamasına rağmen İngiltere Büyükelçisi'yle baş başa yemek yemesi bunun bir işareti olarak görülüyor.

Ekrem İmamoğlu'nun İngiltere Büyükelçisi Dominick Chilcott ile yemek yemesinde bir diğer nokta ise söz konusu yemeğin gizli olması. CHP'liler, yemekten habersiz oldukları için önce İmamoğlu'nu amansız bir şekilde savunarak fotoğrafların eski olduğu yalanına başvurdu. Ancak çok güvendikleri İmamoğlu itiraf edip ters köşe yapınca hepsi tweet silmek zorunda kaldı.

Öte yandan Ekrem İmamoğlu görüntülerin sızmasını "Kumpas" olarak nitelerken akıllara dikkat çeken sorularda geldi: Balıkçı Kahraman'da Ekrem İmamoğlu'nun fotoğraflarını kim çekti? Ekrem İmamoğlu'nun fotoğraflarını kim sızdırdı? Deniz Baykal'a kurulmuş kaset kumpasıyla bir günde kendisini CHP'nin 1 numaralı koltuğunda bulan Kemal Kılıçdaroğlu önüne altın tepside gelen bu fırsatı değerlendirdi mi?

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN