SON DAKİKA: İETT yine arızayla gündemde! Seyir halindeki otobüs yandı

Son dakika haberleri... Son aylarda İETT otobüsleri sadece arıza ve kazalarla gündemde! İETT'nin parça eksikliği ve bakımsızlığından dolayı sık sık arızalanmasına hatta yanmasına bir yenisi daha eklendi. Merter'de seyir halindeki İETT otobüsünün balataları tutuştu. Durumu fark eden sürücü yolcuları indirdi yangın ise itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.

Giriş Tarihi 04 Ocak 2022, 09:41 Güncelleme 04 Ocak 2022, 10:03
SON DAKİKA: İETT yine arızayla gündemde! Seyir halindeki otobüs yandı

İÇİNDEKİLER

Güngören, Merter'de, seyir halindeki İETT otobüsünün balataları tutuştu.

Dumanları gören sürücünün otobüsü durdurmasıyla, yolcular indi. Yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.

D-100 Karayolu Yanyol Merter mevkiinde, Bakırköy istikametine seyir halindeki 34 F 8868 plakalı İETT otobüsünün balataları, saat 08.30 sıralarında yanmaya başladı.

Dumanları fark eden sürücü, otobüsü durdurdu. Yolcular ise hızla otobüsü terk etti.

İhbar üzerine olay yerine itfaiye ekipleri geldi. Ekiplerin müdahalesinin ardından otobüsün balatalarındaki yangın, büyümeden söndürüldü.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi yönetimi, CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat'ın mali müşavirliğini yaptığı Ulaşım İç ve Dış Ticaret A.Ş'ye 14 ihale ile İETT araçlarının bakım, onarım ve işletmesini verdi. Şirket İBB'den 14 ihaleyle 1 milyar 233 milyon 664 bin 941 TL'lik kazanç elde etti. Ancak otobüslere gereken bakım ve tamirat işlemleri yapılmadı. Her gün onlarca toplu taşıma aracı arızalanarak yolda kaldı.

CHP'de İstanbul Seçim İşleri Koordinatörü olarak yerel seçimlerde görev yapan Özgür Karabat'ın ilçe ilçe gezmesi ve İstanbul seçiminde Ekrem İmamoğlu için oy talep etmesinin altından ise menfaat çıktı.

İMAMOĞLU REKLAMI YAPTI İHALELERİ KAPTI

Sabah'ın aktardığına göre Karabat'ın seçim sürecinde ajans gibi çalıştığı, canlı yayınlara katıldığı ve ilçe örgütlerini tek tek gezdiği, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun seçim döneminde yaptığı paylaşımları tek tek beğenerek paylaştığı görüldü. İETT, Karabat'ın mali müşaviri olduğu Ulaşım İç ve Dış Tic. A.Ş'den 60 adet çift körüklü otobüs alımı yaptı. Şirket bu işlemden ise 558 milyon lira kar elde etti. CHP'li Özgür Karabat'ın kardeşini de İBB iştiraki İstanbul Ulaşım AŞ'de işe aldırdığı ortaya çıktı.

655 MİLYON EURO BORÇLANDI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi daha önce 565 milyon euro borçlanma izni verdiği üç metro projesinin devamı için başkanlık makamına 655 milyon euro + KDV ve sigorta prim tutarınca daha borçlanma yetkisi verdi. İBB Meclisinde, İBB'nin Ümraniye-Ataşehir- Göztepe, Mahmutbey-Bahçeşehir ve Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli metro projeleri için dış borçlanma talepleri gündeme geldi. Meclis, üç metro projesinin devamı için başkanlık makamına 655 milyon euro artı KDV ve sigorta prim tutarınca daha borçlanma yetkisi verdi.



SAĞLIKÇILARA İSPARK BEDAVA

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından haziran ayı itibariyle sonlandırılan sağlık çalışanlarının toplu taşıma araçlarını ve İSPARK otoparklarını ücretsiz kullanma muafiyeti tekrar meclis gündemine geldi. Temmuz ayı meclisinde AK Parti ve MHP grupları tarafından geçirilerek sağlık çalışanlarının toplu taşımada ve İSPARK otoparklarını ücretsiz kullanma muafiyeti 31 Aralık 2021'e kadar uzatıldı. Ancak bu karar İBB Başkanı tarafından veto edilerek meclise iade edildi. Veto sonrasında gündeme gelen madde meclis üye tam sayısı salt çoğunluğu sağlandığından CHP ve İYİ Partili üyelerin hayır oylarına karşın AK Parti ve MHP gruplarının 'Evet' oyuyla ısrar karar olarak geçti. Sağlıkçıların muafiyeti 31 Aralık'a kadar uzatıldı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN