SON DAKİKA: Başkan Recep Tayyip Erdoğan'dan Kemal Kılıçdaroğlu'na: Kamu kurumlarını basmayı siyasi eşkıyalık yapmayı alışkanlık haline getirdi

Son dakika haberleri... Başkan Recep Tayyip Erdoğan; Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Türkiye İstatistik Kurumu ve son olarak Milli Eğitim Bakanlığı'nı kabadayı gini basmaya çalışan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na sert sözlerle yüklendi. Erdoğan, Kılıçdaroğlu'na "Kamu görevlilerini tehdit etmeyi, kamu kurumlarını basmayı, bir çeşit siyasi eşkıyalık yapmayı iyice alışkanlık haline getirdi" dedi.

Giriş Tarihi 31 Aralık 2021, 12:14 Güncelleme 31 Aralık 2021, 12:39
SON DAKİKA: Başkan Recep Tayyip Erdoğan’dan Kemal Kılıçdaroğlu’na: Kamu kurumlarını basmayı siyasi eşkıyalık yapmayı alışkanlık haline getirdi

İÇİNDEKİLER

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da ASKON Genel Kurulu'na katıldı. Erdoğan, burada yaptığı konuşmada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kamu kurumlarına adeta basarmış gibi gitmesini gündemine aldı.

Erdoğan, şunları söyledi:

"SİYASİ EŞKIYALIK YAPMAYI ALIŞKANLIK HALİNE GETİRDİ"
"Kamu görevlilerini tehdit etmeyi, kamu kurumlarını basmayı, bir çeşit siyasi eşkıyalık yapmayı iyice alışkanlık haline getirdi. Önce Merkez Bankasından randevu istedi, randevu verildi. Kendisi brife edildi. Çıktı, yalan yanlış birçok şeyleri anlattı. Dürüst değil, kalibresi bozuk, cins, cibilliyet bozuk. TÜİK'ten randevu istedi, vermedi. Ne dedi? Siz imtihanı kaybettiniz. Niye? Merkez Bankası'na gittiniz, orada içeride başka dışarıda başka hareket ettiniz. TÜİK sır kurumdır, burada da aynı şekilde hareket edersiniz. Talebinizi iletin, biz size cevap veririz dediler. Geldiler TÜİK önünde gösteri yaptılar.

"MECLİS'TEKİ EĞİTİM KOMİSYONLARINA CHP'Lİ MİLLETVEKİLLERİ İŞTİRAK ETMEDİ"
Helalleşme ve benzeri söylemlerle kendini demokrat göstermeye çalışırsa çalışsın, başında bulunduğu partinin genlerindeki faşistlik bir noktada böyle hortluyor. Kamu kurumlarına emrivaki ile gittiği için kapıda kalıyor. Bunun son örneğini MEB'de yaşadık. Aynı şekilde Meclis açıldıktan sonra da eğitimi görüşmek üzere komisyon üyeleri davet edilmiştir. Sadece CHP'li milletvekilleri iştirak etmedi. Bakanımız sık sık Meclis'e gidiyor. CHP'nin amacının MEB'e gidip, bakanla, bakanlık bürokrasisiyle görüşmek olmadığını göstermeye sadece bu örnekler bile yeterlidir. Bu eşkıyavari baskınlarla derdi bilgi almak değil, kaos ve karmaşa çıkarmaktır.

"İPİNİN KİMLERİN ELİNDE OLDUĞUNU MERAK EDİYORUM"
Devletin kurumlarına gidebilmek dürüstlük gerektirir, sende bu dürüstlük yok, sen adam değilsin. Merkez Bankası bağımsız değil diyor, Merkez Bankası seni kabul etti, sen bağımsız değilsin, senin ipinin kimlerin elinde olduğunu merak ediyorum. Halbuki genel başkanlık ve milletvekilliği sıfatını bir kenara bıraktım, herhangi bir vatandaş olarak istedikleri kuruma istedikleri zaman gidip diledikleri bilgiyi alma hakkına sahip olduklarını çok iyi biliyorlar. Ama dert başka olunca ortaya böyle can sıkıcı görüntüler çıkıyor.

"SEN İKTİDARA MI GELECEKSİN"
Kandil'i bombalayacakmış iktidara geldiğinde. Sen iktidara mı geleceksin? Kandil'dekilerle dirsek dirseğe, Ankara'dan İstanbul'a onlarla yürüyen sen değil misin? Onlar sana övgü yağdırdıkça zevkten 4 köşe oluyorsun. Kandil'dekiler sana övgü yağdırdıkça zevkten dört köşe oluyorsun. Sana nasıl güvenecekler ya. Mümkün mü? Eh şimdi de ittifakınız kurdunuz, bakalım bu ittifakla nereye kadar gideceksiniz?
"

KEMAL KILIÇDAROĞLU'NUN SAHTE KABADAYILIKLARININ SON ÖRNEĞİ: MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI

Her fırsatta devlet kurumlarını ve memurları tehdit eden Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yine bir kurumu hedef aldı.

SAHTE KABADAYILIK!

Geçtiğimiz aylarda önce Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ardından da Türkiye İstatistik Kurum'una adeta baskın düzenleyen Kemal Kılıçdaroğlu bu kez KPSS ve mülakat puanları üzerinden bir algı operasyonu yaparak Milli Eğitim Bakanlığı'nı hedef tahtasına koydu.

Kılıçdaroğlu, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, "Milli Eğitim Bakanlığı'ndan randevu talebime hala dönülmedi. Milli Eğitim Bakanlığı yarın saat 13.00'te görüşmek üzere…" dedi.

İÇERİ ALINMADI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partililerden oluşan bir ekiple Milli Eğitim Bakanlığı'nı (MEB) ziyaret etmek istedi. Ancak bakanlığa alınmadı.

Kılıçdaroğlu, Bakanlık önünde yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

"Haksızlık, hukuksuzluk varsa, karşı çıkmak görevim... Dün bir feryadı dile getirdim. KPSS sınavında 80-90-95 puan alan evlatlarımızın elendiğini duydum, onlarla konuştum. Bu memlekete, gencecik evlatlarımıza yazıktır, günahtır." Daha dün mülakatlarda artı 3, eksi 3 aralığında puan verilecektir uygulaması neden terk edildi? TÜGVA'dan, TÜRGEV'den gelen listeler üzerine mi bu kararlar alındı?"

BENİM HEDEFİM...

"Danıştay, haksızlığı tescilledi. Geçmişte verdiği kararlarda, 'Verilen puanlar hayatın olağan akışına aykırıdır' deniyor... Haksızlığa uğradığına inanan bütün arkadaşlara hukuki destek vereceğiz."

MEB'in açıklamasıyla ilgili soruya Kılıçdaroğlu, "Sarayın talimatıyla iş yapanları ben muhatap almam. Benim hedefim haksızlık yapanlarla hesaplaşmak" diye yanıt verdi.

BAKAN'DAN YANIT: EMRİVAKİ

Milli Eğitim Bakanı Özer'den Kılıçdaroğlu'nun ziyaretine yanıt: Emrivaki şekilde yapılacak görüşme talebini karşılamamız beklenmesin Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Bakanlık ziyareti için "Bakanlığımızın kapıları herkese açık. Kamuoyunu yanlış yönlendirerek maksadını aşan, emrivaki şekilde yapılacak görüşme talebini karşılamamız beklenmesin" dedi.

Kılıçdaroğlu, öğretmen atamalarıyla ilgili olarak, iktidara geldiklerinde sözlü mülakatı kaldıracaklarını, mülakat nedeniyle atanamayan öğretmenlere hukuki destek vereceklerini belirtmiş ve bugün saat 13.00'te Milli Eğitim Bakanlığı'nı ziyaret edeceğini açıklamıştı.