Başkan Erdoğan’ın Siirt mitingi EYP'yle kana bulanmak istenmişti! Telefon düzenekli bomba ilk kez görüntülendi

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın Siirt programında görevli sivil polisin aracının altına konulan bomba imha edilmişti. A Haber o bomba düzeneğine ulaştı. Haberin detayları...

Giriş Tarihi 14 Aralık 2021, 11:53 Güncelleme 14 Aralık 2021, 13:25
Başkan Erdoğan’ın Siirt mitingi EYP’yle kana bulanmak istenmişti! Telefon düzenekli bomba ilk kez görüntülendi

İÇİNDEKİLER

Başkan Erdoğan'a bombalı suikast girişiminde ses getiren bir gelişme yaşandı. Sivil polisin aracının altına konulan bomba nasıl hazırlandı? Detaylar ilk kez A Haber'de ekranlara geldi.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın Siirt programında görevli sivil polisin aracının altına konulan bomba imha edilmişti. A Haber o bomba düzeneğine ulaştı. Detayları A Haber'den Kerim Ulak aktardı.

İŞTE BAŞKAN ERDOĞAN'A SUİKASTTA KULLANILMAK İSTENEN BOMBA DÜZENEĞİ

MIKNATISLI EYP

Bölgeden gelen son görüntüleri ilk kez ekranlara getiriyoruz. İşte o düzenek. C4 tipi el yapımı patlayıcı düzeneği.

Ulak, "Mıknatıslı bir EYP kullanılmış. Bu patlayıcı Suriye'den getirildi teröristler tarafından. Tuşlu telefon sistemiyle çalışıyor. Kulaklık jakından çıkış alınmış bir sistem." ifadelerini kullandı.

DEVRE KARTI KULLANILMIŞ

Devre kartında özel bir patlayıcı aparatı kullanılmış. Aç ateşle ve emniyete al 3-8 ve 2 rakamlarının yer aldığı bir devre kartı kullanılmış.

NASIL ÇALIŞIYOR?

Telefon arandığında birinci çalmada bu EYP'nin üzerine yerkeştirilen tuşlu telefon otomatik olarak açılıyor. Ve aranan telefonda ikinci aramada 3'e basılınca sistem harekete geçiyor. Yine 8'e basılınca da patlayıcı düzeneği infilak ediyor. Yani aranan telefon uzaktan bir telefon aranmasıyla harekete geçirilerek infilak ettiriliyor.

BAŞKAN ERDOĞAN'IN SİİRT MİTİNGİNDE GÖREVLİ POLİSİN ARACINA BOMBA YERLEŞTİRDİLER

Başkan Erdoğan'ın Siirt'teki mitinginde bomalı suikast girişimi yapıldığı ortaya çıkmıştı. Miting için görevlendirilen bir polis memurunun aracının altına yerleştirilen patlayıcı düzeneği son anda fark edilmişti.

Erdoğan'ın Siirt'teki programını hedef almak maksadı ile yerleştirildiği düşünülen bombayı polis memurunun dikkati ortaya çıkarmış, büyük bir saldırının önüne geçilmişti.

İÇİŞLERİ DUYURDU: BOMBAYI YERLEŞTİRDİKLERİNİ İTİRAF ETTİLER

İçişleri Bakanlığı'ndan konuya ilişkin şu açıklama yapıldı:

Mardin Nusaybin ilçesinde 04.12.2021 tarihinde, bir polis memuruna ait aracın altına yerleştirilen bomba düzeneği ile ilgili olarak yapılan çalışmalarda; olayı gerçekleştirdiği belirlenen şahıslara yönelik bugün sabah saatlerinde eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonda A.D, S.D., Ş.A., A.A. isimli 4 şahıs gözaltına alındı.

Gözaltına alınan şahıslardan 3'ü ilk ifadesinde araç altına bomba düzeneğini yerleştirdiklerini itiraf etti.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

FETÖ VE PKK İŞBİRLİĞİ!

Konu ile ilgili A Haber canlı yayınında değerlendirmelerde bulunan Terör ve Güvenlik Uzmanı Coşkun Başbuğ, "FETÖ-PKK işbirliği ile gerçekleştirilen bir terör saldırısıydı" ifadelerini kullandı.

YABANCI İSTİHBARAT GÜÇLERİNİN PARMAĞI OLABİLİR

Akşam Gazetesi Ankara Temsilcisi Emin Pazarcı: Basit bir olay değil. Bunun çok ciddi uzantıları olsa gerek. Demek ki Emniyet'in içinde bir takım uzantıları var ve bu aracın altına bomba yerleştiriliyor. Yakalanan 3-5 teröristle ilişkili bir olay değil. Bunun çok ciddi uzantıları olsa gerek. İçinde yabancı dış istihbarat güçlerinin de parmağı olabilir. Türkiye'yi karıştırmak için ellerinden geleni yapıyorlar.

Prof. Dr. Zakir Avşar: Kuşkusuz ki bir istihbarat faaliyeti olmasa böyle bir neticeyle karşılaşmazdık.

Hukukçu Pınar Hacıbektaşoğlu: Cumhurbaşkanımız bugüne kadar en çok hedefte olan ve hayata kast anlamında en çok suikast planları yapılan liderlerden biri. Bu gibi suikast planlarının nasıl enstrümanlar kullanılarak yapılması bu işin ne kadar deli dehşet bir boyutta olduğunu gösteriyor.

BAŞKAN ERDOĞAN'IN SİİRT MİTİNGİNDE GÖREVLİ POLİSİN ARACINA BOMBA YERLEŞTİRDİLER

Başkan Erdoğan'ın Siiirt'teki mitinginde bomalı suikast girişimi yapıldığı ortaya çıkmıştı. Miting için görevlendirilen bir polis memurunun aracının altına yerleştirilen patlayıcı düzeneği son anda fark edilmişti.

Erdoğan'ın Siirt'teki programını hedef almak maksadı ile yerleştirildiği düşünülen bombayı polis memurunun dikkati ortaya çıkarmış, büyük bir saldırının önüne geçilmişti.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN