SON DAKİKA: Irak ve Suriye tezkerelerine 'hayır' denmesi CHP'ye yakın anketçi Hakan Bayrakçı'yı bile çıldırttı

Son dakika haberleri.. CHP'nin Irak ve Suriye tezkerelerine 'hayır' demesi ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Tezkereye 'evet' demek Cumhuriyet'e ihanettir" açıklaması siyasetin odağında. Son olarak CHP'ye yakınlığıyla bilinen anketçi Hakan Bayrakçı'yı bile çıldırttı. Bayrakçı, SHP örneğini vererek "HDP ile gir bakayım bu şekilde kol kola. SHP, 1993'te Meclis'e HDP milletvekillerini soktu diye 30'dan 3'e düştü. Sen SGK'da o sıralar başka işlerle uğraşıyordun. Yaptığı ayıbı süslemeye çalışıyor." ifadelerini kullandı.

Giriş Tarihi 03 Kasım 2021, 09:31 Güncelleme 03 Kasım 2021, 11:07
SON DAKİKA: Irak ve Suriye tezkerelerine ’hayır’ denmesi CHP’ye yakın anketçi Hakan Bayrakçı’yı bile çıldırttı

İÇİNDEKİLER

CHP'nin HDP'ye destek verip Irak ve Suriye tezkerelerine 'hayır' demesi ve PKK'yı sevindirmesi siyasetin de gündem maddelerinden. Bu konu tartışma programlarında da masaya yatırılırken sert tepkilerden biri de CHP'ye yakınlığıyla bilinen anketçi Hakan Bayrakçı'dan geldi.

Bayrakçı, CHP kadrolarının yer aldığı SHP'nin 1993'te seçimlere o dönemin HEP'i ile ittifak yapması sonrası oyunun yüzde 30'dan yüzde 3'lere düşmesini hatırlattı.

"AYIPLARINI KAPATMAK İÇİN BAĞIRIYORLAR"
Bayrakçı, tezkerelerin açıkça terörle mücadeleye karşı hazırlığı amaçladığının bilinmesine karşın evet diyemeyenlerin, kendi ayıplarını kapatmak için seslerini yükselttiklerini belirterek şunları söyledi:

"SEÇMEN BUNU YER Mİ"
"Sınırımıza kurdurulmak istenen PKK devletine yeltenenlere iki tokat atmak için verilen bir tezkeredir. Basbas bağırmayla milleti kandıramazsınız. Bu tezkereye birileri evet diyemiyorsa, kendi ayıbını kapatmak için abuk sabuk bağırıyor. Seçmen bunu yer mi?

"KILIÇDAROĞLU, AMAN HDP'Yİ KAYBETMEYELİM PANİĞİNDE"
Kemal Kılıçdaroğlu süper zeka planları doğrultusunda, aman HDP'yi kaybetmeyeyim paniğinde.. Halbuki haberi yok, HDP'nin 8-10 puanını kendine yaklaştırıacak, onun dışında da herkesi kaybedecek. Farkında değil. Bir de utanmadan, yalanlar uydurarak, 'Bu tezkereye evet diyen vatan hainidir' diye laflar konuşuyorsunuz.

"HDP İLE KOL KOLA GİR, SHP GİBİ OLURSUN"
Aklı sıra İyi Parti'ye şu mesajı veriyor: 'İstersen git, bak ben HDP ile 35'i buluyorum'.. Bulamazsın! Senin 25'in konsolide değil. HDP ile gir bakayım bu şekilde kol kola. SHP, 1993'te Meclis'e HDP milletvekillerini soktu diye 30'dan 3'e düştü. Sen SGK'da o sıralar başka işlerle uğraşıyordun. Yaptığı ayıbı süslemeye çalışıyor."

"HDP'YE HOŞ GÖRÜNMEK İÇİN HAYIR DEDİLER"
"Gerçek şudur. Bu devlet, güneyine bir PKK devleti kurdurmamak için gerekirse ABD'nin de onun da bunun da oyununu bozar, oraya da girer, şamarı da basar. Bunun eveti hayırıdır. Siz buna, sırf HDP'ye hoş görünmek için hayır diyeceksiniz, sonra da bunu süslemek için yalanlar uyduracaksınız. Hadi oradan.

"ASIL HAYIR DİYENLER, CUMHURİYET'E İHANET ETMİŞTİR"
İşte bu sebeplerle 11 yıldır mağlubiyet rekorları kırdı Kılıçdaroğlu. Tezkere olayı, boşuna tartışılan, tartışıldıkça utandığım bir şeydi. Asıl buna hayır diyenler, Cumhuriyet'e karşı hıyanette bulunmuştur."

"HAYIRLI İŞLER KEMAL BEY"
Gazeteci Nedim Şener de bugünkü köşesinde PKK'nın CHP'nin kararından mutlu olduğunu belirtti ve şunları yazdı:

Daha önce defalarca "Evet" dediği tezkereye "Hayır" oyu kullandı. Tek amacı ise seçime giderken HDP'nin desteğini kaybetmemekti. Her şey PKK'nın HDP'ye talimatında yaşandığı gibi gerçekleşti, oy şantajı tuttu.

Önce HDP sonra da PKK CHP'yi kutladı.

PKK 'HAYIRLI İŞ YAPTI' DEDİ
Hem de PKK elebaşlarından Mustafa Karasu'nun ağzından. Karasu, "CHP baktı ki eğer savaş tezkeresine oy verirse iktidar olma iddiasını sürdüremez. Biz iyimser yaklaşarak böyle düşünüyoruz. Böyle düşünüyorlarsa doğrudur. Hayırlı bir iş yapmıştır" dedi.

Dikkat ettiyseniz terörist Karasu'nun sözleri, PKK'nın HDP'ye gönderdiği talimatla birebir örtüşüyor.

ORTAĞINI DA İHANETLE SUÇLADI
CHP, HDP'nin desteğini almadan iktidar olamayacağını hesaplıyor, o yüzden dün evet dediğine bugün hayır oyu veriyor. Kılıçdaroğlu'nun, HDP'nin desteğini kaybetmemek için yapmayacağı şey yok, bunu tüm Türkiye gördü. Adalet ve Kalkınma Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi ve Memleket Partisi ile birlikte tezkereye "Evet" oyu kullanan ittifak ortağı İYİ Parti'yi bile "Cumhuriyet'e ihanet etmekle" suçlaması bunu gösteriyor.

Tüm bunların Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu partinin çatısı altında yaşanıyor olması gerçekten acı.

Ama yapacak bir şey yok, bize de yalnızca "Hayırlı işler Kemal Bey!" demek düşüyor.