İETT skandallarında bugün: Avcılar'da kaza Başakşehir'de arıza! Arkadaşa 1 milyar TL'lik ihale

Avcılar'da sürücüsünün direksiyon kontrolünü yitirdiği İETT otobüsü, kayarak yön tabelasına ve bariyerlere çarptı. Bariyerlerin otobüse saplandığı kazada 4 kişi yaralandı. İlerleyen saatlerde ise Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi yolunda arızalanan İETT otobüsü nedeniyle trafik kilitlendi. İETT'deki bu skandalların arkasındaki isim ise Ekrem İmamoğlu'nun arkadaşı olan CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat. İBB'nin İETT araçları için CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat’ın mali müşavirliğini üstlendiği Ulaşım İç ve Dış Ticaret A.Ş. adlı şirkete 1 milyar 233 milyon 664 bin 941 TL'ye denk gelen 14 ihale verdiği ortaya çıktı.

Giriş Tarihi 01 Ekim 2021, 14:30 Güncelleme 01 Ekim 2021, 20:29
İETT skandallarında bugün: Avcılar’da kaza Başakşehir’de arıza! Arkadaşa 1 milyar TL’lik ihale

İÇİNDEKİLER

İstanbul yeni bir güne daha İETT otobüslerinin kaza ve arızalarıyla uyandı. Bir İETT otobüsü kazaya karışırken bir İETT otobüsünün arızası sonucu da trafik kilitlendi.

AVCILAR'DA BARİYERLERE SAPLANDI
Kaza, D-100 karayolu Avcılar yan yolda bugün saat 06.00 sıralarında meydana geldi. Boğazköy-Bakırköy seferini yapan Talat Şen yönetimindeki 34 GA 8529 plakalı İETT otobüsü yan yolda ilerlediği sırada sürücü yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda direksiyon kontrolünü kaybetti.

Kontrolden çıkan otobüs, yol kenarındaki yön tabelasına ve bariyerlere çarptı.

Kazada bariyerlerdeki çelik borulardan biri arka kapıdan girerek otobüsün arkasından çıktı. Kaza sonucu 1'i ağır 4 kişi yaralandı.

Kazayı görenlerin ihbarı üzerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri olay yerine sevk edildi.

Yaralılar güçlükle otobüsten çıkarılarak sağlık ekiplerine teslim edildi. Yaralı 1'i kadın 4 kişi ilk müdahale sonrası, çevre hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

Otobüs şoförü Talat Şen, kazayla ilgili, "Yağışın da etkisi ile toparlayamadım. Araç yol kenarındaki bariyerlere çarptı. Tek tesellimiz ölen kimse olmaması" dedi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Öte yandan İstanbul'da sabah etkili olan yağış trafiğe neden olurken, Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi yakınında bir İETT otobüsünün arızalanması nedeniyle bölgede uzun araç kuyrukları oluştu.



BAŞAKŞEHİR'DE TRAFİK KİLİTLENDİ
İstanbul'da sabah saatlerinde etkili olan yağış trafiğe neden oldu.

Birçok vatandaş trafikte uzun süre geçirirken, Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi yakınında da İBB'ye bağlı bir İETT otobüsünün arıza yaptığı öğrenildi.

Uzun araç kuyrukları oluştu.Arızalanan otobüs nedeniyle bölgede uzun araç kuyrukları oluştu.

Yağışlı havanın etkisiyle oluşan trafiğe araç arızası da eklenince trafik adeta felç oldu.

14 FARKLI İHALE İLE 1 MİLYAR 233 MİLYON TL HARCANDI
İBB yönetimi İETT araçlarının bakım, onarım ve işletmesi ihalesini 2019 seçimleri sonrasında iş konusunda tecrübesi olmayan CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat'ın mali müşavirliğini üstlendiği Ulaşım İç ve Dış Ticaret A.Ş. adlı şirkete 14 ihale verdiği ortaya çıktı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yakın siyasi arkadaşı olan CHP Milletvekili Karabat'ın, toplamda 1 milyar 233 milyon 664 bin 941 TL'lik ihaleyi aldığı görüldü.

558 MİLYON TL'YE 60 ADET ÇİFT KÖRÜKLÜ OTOBÜS
Her gün onlarca otobüs, bakım ve onarımı gerekli ve yeterli bir şekilde yapılmadığı ihalenin teknik şartnamesine uyulmayarak orjinal parça yerine yan sanayi ürünleri kullanıldığı için bazı otobüsler yandı bazı otobüsler ise uyumsuzluktan dolayı yollarda kaldığı öne sürüldü.

İBB ayrıca Karabat'ın mali müşavirliğini yaptığı şirketten 558 milyon TL'ye 60 adet çift körüklü otobüs satın aldı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN