Toplu taşımada yangın var! 4 ayda 4 İETT otobüsü yandı!

Son dakika haberleri... İstanbullu ulaşımda çile çekmeye devam ediyor. CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yönetimine bağlı İETT'de her gün yeni bir arıza ortaya çıkıyor. Vatandaşın hayatını tehlikeye atan İETT'de 4 ayda 4 araç alev aldı. Ekrem İmamoğlu'nun Basın Danışmanı Murat Ongun ise görüntüleri olan İETT yangınlarını inkar etti.

Giriş Tarihi 28 Eylül 2021, 13:30 Güncelleme 28 Eylül 2021, 13:36
Toplu taşımada yangın var! 4 ayda 4 İETT otobüsü yandı!

İÇİNDEKİLER

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İETT otobüsleri arıza yapmaya devam ediyor. 15 Mayıs-10 Eylül 2021 tarihleri arasında Sarıyer, Ataşehir, Küçükçekmece ve Gaziosmanpaşa ilçelerinde belediye araçlarının yandığı öğrenildi.

İşte 4 ayrı ilçede yanan otobüslerden bazıları...

*15 Mayıs 2021 Sarıyer:

Sarıyer'de içinde yolcu olmadığı öğrenilen İstanbul Ulaşım A.Ş.'ye ait otobüste yangın çıktı. Otobüsün alev alev yandığı anlar çevredeki vatandaşların cep telefonu kameralarına anbean yansıdı.

*25 Temmuz 2021 Ataşehir:

Ataşehir'de seyir halindeki otobüsünün motor kısmında henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Otobüs alevlere teslim oldu. Sarıgazi Kadıköy seferini yapan otobüs şoförü yolcuları indirip yangına müdahale etti. Çevredekileri korkutan yangını olay yerine giden itfaiye ekipleri söndürdü. Olayda yaralanan olmazken, büyük hasarın oluştuğu otobüs kullanılamaz hale geldi.

*14 Ağustos 2021 Küçükçekmece:

Küçükçekmece'de bir belediye otobüsü henüz bilinmeyen bir nedenle yanmaya başladı. Otobüsün yandığı anlar vatandaşlar tarafından görüntülendi. Alevlere teslim olan otobüs olay yerine sevk edilen itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.

*10 Eylül 2021 Gaziosmanpaşa:

Otobüsün motor bölümünde çıkan yangın bir anda çoğaldı. Seyir halindeyken başlayan yangında yolcular hızlıca tahliye edilirken alevler ihbar üzerine olay yerine giden itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.

İBB SÖZCÜSÜ'NÜN "YANAN OTOBÜS YOK" İDDİASI
Sabah'ta yer alan habere göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkan Danışmanı ve Belediye Sözcüsü Murat Ongun, dün sosyal medyada yayılan, otoyolda seyir halindeyken yanmaya başlayan otobüsler hakkında açıklamada bulundu.

Murat Ongun, "İstanbul'da bugün, bazı sosyal medya hesapları tarafından paylaşıldığı gibi yanan bir otobüs yok. Daha önce de belirttiğimiz gibi arşiv görüntülerden medet umanlar var. İstanbul'a yakışır sağlıklı bir muhalefet beklentimiz, her şeye rağmen sürüyor" iddiasında bulunmuştu.