İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener: Cumhurbaşkanlığına aday değilim

Millet İttifakı'nın bileşenleri her fırsatta erken seçim olsun yaygarası koparırken İttifakın adaylık krizi de derinleşiyor. CHP'nin kanalı Halk TV'ye konuk olan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Burada net bi şekilde açıklayayım. Cumhurbaşkanlığına aday değilim. Başbakanlığa adayım." ifadelerini kullandı.

Giriş Tarihi 24 Eylül 2021, 22:42 Güncelleme 25 Eylül 2021, 00:45
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener: Cumhurbaşkanlığına aday değilim

İÇİNDEKİLER

Millet İttifakı'nın adaylık bilmecesi sürüyor. Her fırsatta erken 'erken seçim olsun' yaygarası koparan ittifak bileşenlerinden CHP'nin HDP ile yakınlaştığı dönemde İYİ Parti'den dikkat çeken bir açıklama geldi.

AKŞENER CHP'NİN KANALINDA KONUŞTU
CHP'nin kanalı Halk TV'de konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Cumhurbaşkanlığına aday değilim." ifadelerini kullandı.

"NET OLARAK ADAY DEĞİLİM"
Akşener şunları söyledi:

"Bunu bir kaç defa daha söyledim ama anlaşılmadı. Burada net bi şekilde açıklayayım. Cumhurbaşkanlığına aday değilim. Ama kim aday olacak kısmında seçilecek, kazanacak bir adayla ve Cumhurbaşkanlığını devam ettirecek bir adayla devam edeceğiz. Ben başbakanlığa adayım"

"KILIÇDAROĞLU İLE KONUŞMADIK"
Akşener konuşmasının devamında ise "Biz bu konuda sayın Kılıçdaroğlu ile konuşmadık. Bu benim şahsi kararım. Bunu başkasıyla müzakere etmiş değilim. Bunu başından beri söylüyorum. Partili arkadaşlarım da biliyor." iddiasında bulundu.

AKŞENER'İN ÇIKIŞI NE ANLAMA GELİYOR? MAHMUT ÖVÜR DEĞERLENDİRDİ
Sabah Gazetesi Yazarı Mahmut Övür, Meral Akşener'in çıkışını yorumladı. Övür, Akşener'in yüzde 50 oy alan adayı temsili bir cumhurbaşkanı olarak tanımlamasının tartışılacağının da altını çizdi.

"İMAMOĞLU İLE AKŞENER DİRSEK TEMASINDA"
Övür, Akşener'in İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile özel bir diyalogunun olduğunu ve ikilinin bir dirsek teması olduğunu belirtti.

"İMAMOĞLU KİMSEYİ DİNLEMEYECEK"
Mahmut Övür geçtiğimiz dönemlerde Akşener ve İmamoğlu arasındaki siyasi ilişki hakkında "Seçimlere 6 ay kala Kılıçdaroğlu'nu aşan bir gündem olabilir. İmamoğlu mu olacak Mansur Yavaş mı olacak? Buna ne Kemal Bey ne de Meral Hanım karar verecek. O noktaya geldiğimizde İmamoğlu hiçbirini dinlemeyecek. İmamoğlu Akşener'le birlikte CHP ve İYİ Parti'yi de aşan yeni bir formülasyonun içine girecek." ifadelerini kullandı.

BÜLENT KUŞOĞLU TEKRARLADI: ADAYIMIZ KILIÇDAROĞLU'DUR
Daha önce "Adayımız Kılıçdaroğlu'dur" diye açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu söylemini tekrarladı. Kuşoğlu, "Genel başkanımızın doğal olarak oraya aday olmasını istiyoruz, ama öncelik biz de sistemin değişmesidir. Bu sistemi değiştirebilecek güvenilir, devleti bilen, güvenilebilir birisi Kemal Kılıçdaroğlu'dur" dedi.

KILIÇDAROĞLU İMAMOĞLU VE YAVAŞ'IN ÖNÜNÜ KESTİ
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 'ittifak isterse aday olurum' derken İsimleri adaylık için geçen Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın önünü kesen bir hamle yapmıştı. Kılıçdaroğlu, "Büyükşehir belediye başkanları bir dönem daha devam etmeli." ifadelerini kullanmıştı.

AKŞENER'İN 'İMAMOĞLU' BENZETMESİ
İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) Yenikapı'da düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarına katılmış, burada yaptığı konuşmada İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu Fatih Sultan Mehmet'e benzetmişti. Akşener'in "Bizans'a, Avrupa'ya rağmen, Haçlılara rağmen" şeklinde gönderme yapması tepki çekmişti. Akşener'in İmamoğlu güzellemesi, 'Akşener, İBB Başkanı İmamoğlu'na Cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olması konusunda destek oldu' olarak yorumlanmıştı.

"BİRDEN FAZLA ADAYIMIZ OLABİLİR"
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da, geçtiğimiz günlerde konuk olduğu canlı yayında, Millet İttifakı olarak birden fazla adaylarının olabileceğini açıklamıştı. Kılıçdaroğlu, "Bizim adayımızı ittifak belirleyecek. Millet ittifakı olarak birden fazla adayımız olabilir. Bu konu erken bir konu." ifadelerini kullanmıştı.