CHP'li İBB'nin borcu 1 yılda 12 milyar TL arttı! İstanbullu, Ekrem İmamoğlu'nun seçim vaatlerini hatırlattı

2 yıl önce İstanbullulara büyük vaatler veren CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'un bütçesinin yüzde 50 artırılabileceğini söylemişti. İBB'nin göreve geldikten 1 yıl sonraki borçlanması ise 12 milyar TL oldu. İstanbullular İmamoğlu'na tepki gösterdi. Haberin detayları...

Giriş Tarihi 27 Temmuz 2021, 01:28 Güncelleme 27 Temmuz 2021, 02:06
CHP’li İBB’nin borcu 1 yılda 12 milyar TL arttı! İstanbullu, Ekrem İmamoğlu’nun seçim vaatlerini hatırlattı

İÇİNDEKİLER

Yerel seçim döneminde, ''Bana göre çok hızlıca birkaç yıl içerisinde en az yüzde 50 artırılabilecek bütçe potansiyeline sahiptir İstanbul'' diyen Ekrem İmamoğlu'nun sözleri de havada kaldı.

BORÇLAR...

2020 yılında ortaya çıkan tablo İmamoğlu'nun sözlerinin tam aksini söylüyor. 2019 yılının sonunda 30 milyar lira olan borç, 2020 yılının sonunda 42 milyar lirayı buldu.

İstanbul'un borcunun bu kadar hızlı artması bütçedeki öz gelir oranını da düşürüyor. 2018'de yüzde 29'u görmüş olan öz gelir oranı, şimdi neredeyse hayal.

"YAPTIKLARI YALANDAN BAŞKA HİÇBİR ŞEY YOK"

İBB, 12 milyar lira artan borçla beraber hizmette de sınıfta kaldı. Vatandaşlar CHP'li İBB yönetimine tepkilerini dile getiriyor.

İşte İstanbullu'dan gelen bazı tepkiler;

"Ben hizmet göremiyorum İstanbul'da. Eskilerdeki yalan dolan. Yaptıkları yalandan başka hiçbir şey yok.

Borç artarsa bize yansıtacaklar.

Sürekli borç alma töreni yaptırılıyor. Yani bunların ne olacağı belli değil. Muhtemelen zamanında yaptıkları gibi ya ceplerine indiriyorlar yada başka şirketlere aktarıyorlar."

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN