CHP'li Ekrem İmamoğlu neyin peşinde? Vaatlerini yerine getirmedi mevcut olanı da satışa çıkardı! İBB'den skandal İSPARK ve İGDAŞ kararı

Göreve geldiği günden bu yana halka hizmet etmek yerine var olan hizmetleri bile engelleyen CHP’li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan bir skandal daha geldi. Yerel seçimler öncesinde İstanbul’a 100 bin araçlık otopark sözü veren İmamoğlu, daha önceki vaatleri gibi bunu da gerçekleştirmedi. Hatta İstanbul’daki hali hazırda bulunan otoparkları da satışa çıkardı. Aynı zamanda Merter’deki hizmet binasını da satışa çıkaran İBB yönetimi gelen tepkiler üzerine geri adım attı.

Giriş Tarihi 13 Temmuz 2021, 10:34 Güncelleme 13 Temmuz 2021, 12:02
CHP’li Ekrem İmamoğlu neyin peşinde? Vaatlerini yerine getirmedi mevcut olanı da satışa çıkardı! İBB’den skandal İSPARK ve İGDAŞ kararı

İÇİNDEKİLER

Otoparkı önce satışa çıkardılar gelen tepkiler üzerine geri adım attılar.

CHP'li İBB yönetimi yerel seçimler öncesinde İstanbul'a 100 bin araçlık otopark sözü vermişti. Ancak verilen sözler yerine getirilmediği gibi megakentteki mevcut otoparklar da satışa çıkarıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, haziran ayında düzenlediği müzayede ile Merter'deki hizmet binası ve İSPARK kat otoparkı satacağını açıkladı.

Otopark bölgede 12 bin iş yerine ve vatandaşlara hizmet veriyordu. Satış kararına tepkiler gecikmedi.

Gelen tepkiler üzerine İBB yönetimi, satışın iptal edildiğini açıkladı.

AKP Grup Sözcüsü Faruk Gökkuş da "CHP ne zaman sıkışsa geçmişi kötülüyor. Hangi kamusal alan satılmış bir tane örnek gösterin. İGDAŞ'ın yerini kimseye duyurmadan, fiyat araştırmadan sattınız. Kamuoyundan tepki gelince geri adım attınız. 10 gün geçti müzayede üzerinden. Neden bugün iptal edildi? Çünkü baskı oluştu" dedi. Gökkuş, İGDAŞ'dan İBB'ye aktarılan paralarla ilgili iddiaya ilişkin de hiçbir ispatın olmadığını söyledi.