Son dakika! Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, film, dizi ve müzik sektörü çalışanlarının aşılanmasına başlanacağını duyurdu

Gelen son dakika haberine göre Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Aşı programımızda bir grubun daha aşılanmasına başlıyoruz. Müzisyen, film ve dizi prodüksiyon ekipleri yarından itibaren aşı olmaya başlayabilecekler." açıklamasında bulundu. Koca ayrıca, öğretim üyeleri ve üniversite personelinin Kovid-19 aşılamalarının da yarın başlayacağını bildirdi.

Giriş Tarihi 08 Haziran 2021, 19:01 Güncelleme 08 Haziran 2021, 23:08
Son dakika! Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, film, dizi ve müzik sektörü çalışanlarının aşılanmasına başlanacağını duyurdu

İÇİNDEKİLER

Son dakika haberi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından aşılama programı hakkında bir duyuru yaptı.

Eğlence sektörüne müjde veren Koca, "Aşı programımızda bir grubun daha aşılanmasına başlıyoruz. Müzisyen, film ve dizi prodüksiyon ekipleri yarından itibaren aşı olmaya başlayabilecekler. Her geçen gün yeni meslek ve yaş grupları eklenerek ülkemizi en kısa sürede salgın gündeminden çıkaracağız. Bu güce güvenin." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin hızla devam eden aşılama sürecinde programa daha önce sağlık çalışanları, basın çalışanları, öğretmenler ve eğitim çalışanları dahil edilmişti.

Öte yandan koronavirüs aşısına ilginin artmaması durumunda masada yeni önlemler var. İlerleyen dönemde planlar arasında aşı yaptıranlara pozitif ayrımcılık uygulanması bulunuyor.

ÜNİVERSİTE PERSONELLERİNİN AŞILANMASI YARIN BAŞLIYOR

Bakan Koca, "Bir meslek grubu daha aşı programında yerini alıyor. Üniversitelerimizin Eylül'de yüz yüze eğitime başlayabilmesi için öğretim üyelerimizin ve üniversite personellerinin aşılanmasına da yarın başlıyoruz. Bu güce güvenin." dedi.

BAKAN KOCA: ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ 13 EYLÜL'DEN ÖNCE AŞILANACAK

Boğaziçi Üniversitesi'nde akademisyen olan Prof. Dr. Cem Say'ın "Öğrenciler de aşılanınca yüz yüze eğitime başlarız tabii. Üniversite nüfusunun ezici çoğunluğu onlar." tweetine cevap veren Bakan Koca, "Cem Bey, merak etmeyin 13 Eylül'den önce üniversite öğrencilerimiz de aşılarını olacak. Artık salgın ülkemizin gündeminden çıkacak. Siz de destek olun." dedi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN