CHP'li Sezgin Tanrıkulu'ndan hadsiz açıklama: Türkiye'yi Filistinlilere karşı katliam yapan İsrail ile bir tuttu

İP Genel Başkanı Meral Akşener, geçtiğimiz günlerde Başkan Erdoğan'ı küstah bir şekilde bebek katili Binyamin Netanyahu'ya benzeterek tepki çekmişti. İP'ten sonra şimdi de müttefiki CHP'den benzer bir çıkış geldi. CHP'li Sezgin Tanrıkulu, hadsiz bir açıklama yaparak Türkiye'yi, Filistinlilere karşı katliam yapan İsrail ile bir tuttu. Muhalefetin Türkiye'yi ve Erdoğan'ı karalayacak bu tarz kara propagandalar için özellikle ABD'den maddi destek aldığı ve "Erdoğan'ı devirmek için muhalefete destek vereceğiz" diyen Biden ile iş tuttuğu son günlerde yaşanan gelişmelerle iyiden iyiye ortaya çıkmış oldu.

Giriş Tarihi 05 Haziran 2021, 12:55 Güncelleme 05 Haziran 2021, 13:05
CHP’li Sezgin Tanrıkulu’ndan hadsiz açıklama: Türkiye’yi Filistinlilere karşı katliam yapan İsrail ile bir tuttu

İÇİNDEKİLER

Türkiye'yi, çocukları hava saldırılarıyla katleden İsrail ile bir tutan CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, dünyaya "Türkiye'de ölen çocuklar konusunda niye kimse sesini çıkarmıyor?" diye seslenerek algı yaratma peşine düştü.

Tanrıkulu'nun bu sözleri sosyal medyada şok etkisi yarattı, CHP'li vekile tepki yağdı.

TÜRKİYE'Yİ İSRAİL İLE BİR TUTTU
Tanrıkulu, yayında şu sözleri zarf etti: "Filistin'de çocuklarla ilgili olarak New York Times, İsrail'in muhalif gazetesi, ölen çocuklarla ilgili olarak fotoğraflar yayınladı. Tamam da yani, Türkiye'den Filistin'e bu konuda büyük destek var. Biz de çok destek verdik ama yani Türkiye'de ölen çocuklar konusunda niye kimse sesini çıkarmıyor?"


OPERASYONU AKŞENER BAŞLATTI
CHP'li Tanrıkulu'ndan önce İP lideri Meral Akşener benzer bir algı ile Türkiye'yi ve Başkan Erdoğan'ı karalamak istemişti. Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ı küstah bir şekilde bebek katili Binyamin Netanyahu'ya benzeten İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, büyük tepki çekmişti.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN