Son dakika: CHP'de kriz büyüyor! CHP Denizli Milletvekili Teoman Sancar istifa etti

Son dakika haberleri... CHP'de istifa ve parçalanma dalgası hız kesmeden devam ediyor. CHP Denizli Milletvekili Teoman Sancar, Twitter hesabından "Cumhuriyet Halk Partisi üyeliğinden istifa ettiğimi kamuoyunun bilgisine saygılarımla sunarım" sözleriyle partisinden istifa ettiğini duyurdu. Sancar'ın adı, geçtiğimiz günlerde Muharrem İnce'nin partisine katılacak milletvekilleri arasında yer almış ve konuyla ilgili yalanlama yapan milletvekilleriyle ortak bir bildiriye imza atmıştı.

Giriş Tarihi 28 Şubat 2021, 17:07 Güncelleme 28 Şubat 2021, 21:42
Son dakika: CHP’de kriz büyüyor! CHP Denizli Milletvekili Teoman Sancar istifa etti

İÇİNDEKİLER

Cumhuriyet Halk Partisi'ndeki istifa dalgası her geçen gün büyümeye devam ediyor.

İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy ve Yalova Milletvekili Özcan Özel'in ardından bir CHP'li vekil daha partisinden istifa etti.

CHP Denizli Milletvekili Teoman Sancar, "Cumhuriyet Halk Partisi üyeliğinden istifa ettiğimi kamuoyunun bilgisine saygılarımla sunarım" sözleriyle partisinden istifa ettiğini duyurdu.

YORUMA KAPATTI
Teoman Sancar istifasını ilan ettiği tweeti yoruma kapattı.

İSTİFA DOĞRULANDI
CHP Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu da Sancar'ın istifasını doğrulayıp, "Kendisi beni telefonla arayıp, partiden istifa ettiğini bildirdi" dedi.

YENİ ASIR YAZMIŞTI
Teoman Sancar, CHP'den 17 milletvekilinin istifa ederek Muharrem İnce'nin yeni kuracağı partiye katılacağının iddia edildiği , Yeni Asır Gazetesi'nin "Kılıçdaroğlu'nu istifa korkusu sardı" haberinde adı geçen vekiller arasındaydı.

Listede Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, Antalya Milletvekilleri Aydın Özer ve Rafet Zeybek, Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, Burdur Milletvekili Mehmet Göker, Bursa Milletvekilleri Yüksel Özkan ve Erkan Aydın, Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Giresun Milletvekili Necati Tığlı, İzmir Milletvekili Mahir Polat, İstanbul Milletvekili Zeynel Emre, Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Uşak Milletvekili Özkan Yalım'ın da adı geçiyordu.

SANCAR'IN DA ARALARINDA OLDUĞU 17 VEKİL'DEN İSTİFA ETMEYECEĞİZ' AÇIKLAMASI
Sancar'ın da aralarında olduğu 17 CHP'li vekil istifa edeceklerinin iddia edildiği haberleri üzerine ortak yazılı açıklama yaparak reddetmişti. Sancar bu yalanlamadan 18 gün sonra istifa ettiğini açıkladı.

MUHARREM İNCE'NİN PARTİSİNE Mİ KATILACAK?
CHP'den daha önce istifa eden milletvekillerinin Muharrem İnce'nin partisine katılacağı bizzat İnce tarafından doğrulanırken Teoman Sancar'ın kararı henüz bilinmiyor.

İddialara göre CHP ve İYİ Parti'den 10'a yakın milletvekili partileri ile yollarını ayırıp önümüzdeki süreçte ''Memleket Hareketi''ne dahil olacak. Muharrem İnce'ye yakınlıkları nedeniyle CHP'den tasfiye edilen 20 eski milletvekili ile ön seçimle gelen yedi belediye başkanı da İnce'den işaret bekliyor.

İNCE'YE YAKIN İSİMLERE TASFİYE
İl ve ilçe örgütlerinde görev alanların ve parti üyelerinin sosyal medya hesapları inceleniyor. İnce ve yakın çalışma ekibinin yaptığı paylaşımları beğenenler ve kendi hesaplarında paylaşanlar tespit ediliyor.

İnce'ye destek veren isimlere partiden istifa etmesi için baskı yapıldığı öğrenildi. Böylelikle kamuoyuna bu isimlerin kendi istifa ettiği görüntüsü verilecek.

CHP'DE İNCE KOPUŞLAR
Muharrem İnce'nin ve 3 milletvekilinin partiden ayrılmasının ardından il ve ilçe teşkilatlarındaki istifalar devam ediyor. Bolu, İzmir ve Sakarya'dan sonra şimdi de Sivas'taki ilçe örgütünde başkan ve 52 üye istifa etti.

700'E YAKIN KİŞİ İSTİFA ETTİ
Daha önce de Türkiye'nin çeşitli yerlerinde, Muharrem İnce'nin Memleket Hareketi'ni destekleyen istifa haberleri medyaya yansımıştı. CHP'nin Yalova teşkilatında 350 kişi partisinden istifa ederken, İzmir'in Tire ilçesinde toplam 329 kişi CHP üyeliğinden ayrıldı.

İSTİFA FURYASINI BERAT ALBAYRAK YALANLARIYLA KAPATMAYA ÇALIŞMIŞLARDI!
Parti içindeki taciz ve tecavüzlere sessiz kalan, Muharrem İnce'nin yeni parti kuracağını açıklamasının ardından her gün yeni bir istifa ile krizden krize koşan CHP yönetiminin yalan ve iftiralarla dolu kirli oyunu deşifre olmuştu. Partideki kriz konuşulmasın diye Berat Albayrak üzerinden yaratmaya çalıştıkları suni gündem oyunu bozulan CHP taciz, tecavüz, HDP ortaklığı, gizli anayasa görüşmeleri, parti içi bölünme, terör örgütü ile aynı safta yer alma gibi birçok skandal ile tabanda büyük bir parçalanma yaşıyor. Durumun vahametini anlayan CHP, Muharrem İnce'nin yeni partisi ile de derin bir panik yaşamaya başladı. Muharrem İnce'nin Memleket Partisi logosu belli olurken Kemal Kılıçdaroğlu'nun partiden kopuşları engellemek için yeni talimatlar verdiği de ortaya çıktı.