CHP'nin "Merkez Bankası rezervi eridi" yalanıyla yapmaya çalıştığı siyasi operasyona tepki: İktisat ilmine aykırı konuşuyorlar

Takvim Gazetesi Ekonomi Müdürü Faruk Erdem, CHP Sözcüsü Faik Öztrak'ın Merkez Bankası rezervlerinin sıfıra düştüğü yönündeki yalan kampanyasına tepki gösterdi. A Haber'de söz konusu iddiaların iktisat ilmiyle alakası olmadığını belirten Erdem, "Bunları söyleyenlerin isimlerinin başında Ekonomist yazması, Profesör yazması çok da önemli değil. İktisat ilmine aykırı konuşuyorlar. Kasım ayında biraz kur yükseldiğinde ‘Ekonomi çöküyor’ dediler. Bunu başaramadılar, erken seçim tartışmalarına başladılar." dedi.

Giriş Tarihi 23 Şubat 2021, 01:43 Güncelleme 23 Şubat 2021, 02:01
CHP’nin Merkez Bankası rezervi eridi yalanıyla yapmaya çalıştığı siyasi operasyona tepki: İktisat ilmine aykırı konuşuyorlar

İÇİNDEKİLER

Takvim Gazetesi Ekonomi Müdürü Faruk Erdem, A Haber ekranlarında yayınlanan Memleket Meselesi programına konuk oldu. CHP Sözcüsü Faik Öztrak'ın Merkez Bankası'nın rezervlerinin sıfıra düştüğü yönündeki iddialara yanıt veren Erdem, "Merkez Bankası'nın rezervlerinin sıfıra düştüğü, buharlaştığı iddialarının iktisat ilmiyle alakası yok. Bunları söyleyenlerin isimlerinin başında Ekonomist yazması, Profesör yazması çok da önemli değil. İktisat ilmine aykırı konuşuyorlar." dedi.

"ÇAMUR AT İZİ KALSIN MANTIĞIYLA HAREKET EDİYORLAR"

Fatih Sondaj gemisi ile Karadeniz'de doğal gaz keşfi yapıldığını, 2023 olmadan Karadeniz gazının kullanılacağını dile getiren Erdem, "Böyle bir muhalefet anlayışı gelişmiş. Berat Albayrak'ın tek suçu 'milli' olmasaydı.

Başında milli olan ne varsa karşılar. Önce milli şahısları, kurumları karalayalım. Çamur at izi kalsın mantığıyla hareket ediyorlar. Devletin kurumlarına saldırarak bir muhalefet etmeye çalışıyorlar. Buradan bir iktidar devşirmeye çalışıyorlar" ifadelerini kullandı.

Takvim Gazetesi Ekonomi Müdürü Faruk Erdem, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

"EKONOMİ ÇÖKÜYOR" DEDİLER, BAŞARISIZ OLDULAR

"Hatırlayın Kasım ayında biraz kur yükseldiğinde 'Ekonomi çöküyor' dediler. Bunu başaramadılar, erken seçim tartışmalarına başladılar. Erken seçim ekonomi açısından hoş bir şey değildir. Orayı da tutturamayınca çöpten iktidar aradılar. Hatırlayın, o da ellerine yüzlerine bulaştırınca bu sefer sokakları karıştırmaya çalıştılar. Yine başarılı olamadılar."

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN