Son dakika: AK Parti'den CHP'ye Berat Albayrak tepkisi: Birkaç lirayı düzgün yönetme başarıları olmayan CHP yönetimi iftira atıyor

Gelen son dakika haberine göre AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "CHP yönetimi siyasi alanda tam bir siyasetsizlik, ekonomi alanında tam bir cehaletle konuşmaya devam ediyor. Resmî hesaplarından yaptıkları açıklamalarda hala siyasi iftira atarak ve aile değerlerini hedef alarak Sn Berat Albayrak’a saldırmaya devam ediyorlar." dedi. CHP'yi "temiz siyaset"e davet eden Çelik, "ABD yönetiminin üst düzey yetkilileri tarafından hedef alındığı dönemde, ekonomi yönetimimizin aldığı tedbirler, o günlerin atlatılmasında belirleyici olmuştur. Bunlara karşı içerikli söz söyleyemeyen CHP yönetimi, iftira siyasetine ve polemiğe başvuruyor" ifadelerini kullandı.

Giriş Tarihi 21 Şubat 2021, 20:39 Güncelleme 21 Şubat 2021, 23:28
Son dakika: AK Parti’den CHP’ye Berat Albayrak tepkisi: Birkaç lirayı düzgün yönetme başarıları olmayan CHP yönetimi iftira atıyor

İÇİNDEKİLER

Son dakika haberi... İftira merkezi haline gelen CHP yönetiminin Berat Albayrak'a yönelik yalanlarına AK Parti'den çok sert tepki geldi.

"TAM BİR CEHALET"

Çelik, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "CHP yönetiminin siyasi alanda tam bir siyasetsizlik, ekonomi alanında tam bir cehaletle konuşmaya devam ettiğini" belirtti.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, şu ifadeleri kullandı;

"CHP yönetimi siyasi alanda tam bir siyasetsizlik, ekonomi alanında tam bir cehaletle konuşmaya devam ediyor. Resmî hesaplarından yaptıkları açıklamalarda hala siyasi iftira atarak ve aile değerlerini hedef alarak Sn Berat Albayrak'a saldırmaya devam ediyorlar.

"HAYATLARINDA BİRKAÇ LİRAYI DÜZGÜN YÖNETME BAŞARILARI YOK"

CHP adına ekonomi hakkında konuşanların hayatlarında birkaç lirayı düzgün yönetme başarıları yok. Bürokrat olarak görev yaptıkları dönemlerde kurumları batırdılar ve ekonomiye zarar verdiler.

"İFTİRA SİYASETİ"

Bunlar Sn Albayrak'ın ekonomimizin en ağır saldırılar altında olduğu dönemlerde aldığı tedbirleri boş laflarla eleştirmeye kalkıyorlar. Hayatlarında siyasi ya da ekonomik tek başarı hikayesi olmayanlar sadece iftira siyaseti ile gündeme geliyorlar.

ABD'NİN SALDIRISINA RAĞMEN EKONOMİMİZ YIKILMADI

Ekonomimizin bizzat ABD yönetiminin üst düzey yetkilileri tarafından hedef alındığı dönemde, ekonomi yönetimimizin aldığı tedbirler o günlerin atlatılmasında belirleyici olmuştur. Bunlara karşı içerikli söz söyleyemeyen CHP yönetimi iftira siyasetine ve polemiğe başvuruyor.

CHP'nin Sn Albayrak'ı hedef alan kirli dili, bir iftira furyası ile birlikte linç kampanyasıdır. CHP'nin bu çirkin dilini kınıyoruz, Türk siyasetine yakışmadığını ve iftira kampanyası olduğunu bir kez daha vurguluyoruz.

CHP'Yİ "TEMİZ SİYASET"E DAVET ETTİ

CHP adına konuşanları hergün farklı bir yalan ve iftira kampanyası ile gündeme gelmek yerine, ana muhalefet sorumluluğu ve ağırlığına yakışacak "temiz siyaset"e davet ediyoruz. Aksi halde kendi kendilerine iftira siyasetini yakıştırmaya devam edeceklerdir."

HAZİNE VE MALİYE BAKANI ELVAN'DAN CHP'YE SERT TEPKİ

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, CHP yönetimi tarafından haksızca iftiralara uğrayan Albayrak'a destek vererek şu ifadeleri kullandı;

"Son günlerde döviz rezervleri üzerinden Eski Hazine ve Maliye Bakanımız Sn. Berat Albayrak aleyhinde CHP tarafından yürütülen haksız ve seviyesiz söylemleri şiddetle kınıyorum.

2020 pandemi koşulları içinde küresel piyasalardaki olağandışı dalgalanmaların zorunlu kıldığı ortamda finansal istikrar hedefi doğrultusunda gerçekleştirilen döviz rezervi işlemlerini maksadı dışında çarpıtarak seviyesiz bir siyaset malzemesine dönüştürülmesi kabul edilemez."

"İÇLERİNDEKİ UTANILACAK EYLEMLERİ GİZLEMEK İÇİN YAPIYORLAR"

İletişim Başkanı Fahrettin Altun yaptığı açıklamada, CHP yönetimine tepkli gösterdi. Altun, "Bir kez daha hatırlatmakta yarar görüyorum. Siyaset adı altında dedikodu yapıyor, iftira atıyor, seri halde yalan söylüyorlar. Bunu da içlerindeki marazları, arızaları, utanılacak eylemleri gizlemek için yapıyorlar" dedi.