Muharrem İnce'den Kılıçdaroğlu'nu üzecek hamle: Kuracağımız parti için CHP’den görüştüğüm isimler var

Son dakika haberi... Eski CHP vekili Muharrem İnce, "CHP'de demokrasi kalmamıştır. Onun için bunlara meydan okuyacağım" diyerek Memleket Hareketi’ni partileştireceğini açıkladı. Partinin isminin belirlendiğini belirten İnce, "CHP'den görüştüğüm isimler var gelecekler, inanıyorum" dedi. İnce'nin hamlesine karşı Kılıçdaroğlu'nun nasıl bir pozisyon alacağı merak konusu.

Giriş Tarihi 08 Aralık 2020, 14:42 Güncelleme 08 Aralık 2020, 14:48
Muharrem İnce’den Kılıçdaroğlu’nu üzecek hamle: Kuracağımız parti için CHP’den görüştüğüm isimler var

İÇİNDEKİLER

CHP yönetimine muhalif isimlerden olan eski CHP vekili Muharrem İnce, Youtube yayınında gazeteci Fatih Portakal'ın sorularını yanıtladı.

İnce, yeni parti kurma hazırlığında olduğuna dair soru üzerine "CHP'de demokrasi kalmamıştır artık. Partiyi ele geçirdiniz, koltuklarınıza oturdunuz, tüzüğü değiştirdiniz, partide demokrasi yoksa Türkiye'ye demokrasi getirme şansınız yoktur. Onun için bunlara meydan okuyacağım. Asla susmayacağım" diyerek yeni parti kuracağını söyledi.

"PARTİNİN İSMİ HEMEN HEMEN BELLİ"
Yenişafak'ta yer alan habere göre Avrupa'daki pek çok partinin tüzüğünü incelediklerini ifade eden İnce, "Hemen hemen isim belli. Memleket Hareketi'ne yakışır bir isim olacak. Tek başımıza 50+1 alacağız. CHP'den görüştüğüm isimler var gelecekler, inanıyorum" dedi.

"CUMHURBAŞKANLIĞINA TEKRAR ADAY OLMAK İSTİYORUM"
Cumhurbaşkanlığı adaylığına ilişkin soruya da yanıt veren İnce, "Bu böyle yarım kalmayacak demiştim. İstiyorum. Kenarından döndük zaten. Eğer 1 ay daha erken olsaydı, 51 değil 81 gün önce aday olsaydım, CHP bazı hataları yapmasaydı bugün cumhurbaşkanıydım. Tekrar aday olmayı ben istiyorum tabi ki" şeklinde konuştu.