İzmir'de 91 saat sonra kurtarılan Ayda bebeğin ilk sözü "Anne" oldu! İşte Türkiye'yi ağlatan Ayda'nın hikayesi...

6,6 büyüklüğündeki depremde çöken Rıza Bey Apartmanı’ndan sevindiren haberler geliyor. Elif bebek mucizesinden sonra 4 yaşındaki Ayda bebek de enkazdan sağ salim çıkarıldı. Ayda bebek hastaneye götürüldüğü sırada enkaza dönerek "Anne" diye seslendi. Ayda'nın annesi Fidan Gezgin'in enkaz altında olduğu babası ile kardeşinin ise deprem anında dışarıda olduğu bildirildi. Ayda bebeği kurtaran itfaiye görevlisi, Ayda'nın çığlığı sonrası her şeyi bıraktıklarını ve o tarafa doğru yoğunlaştıklarını Ayda'nın çamaşır makinesi ile bulaşık makinesi arasındaki yaşam boşluğunda hayata tutunduğunu belirtti. Sağlık Bakanı Yardımcısı Profesör Doktor Muhammet Güven, Ayda Gezgin'in sağlık durumunun iyi olduğunu, şuurunun açık olduğunu ifade etti. Gelen son dakika haberine göre, Ayda'nın annesi Fidan Gezgin hayatını kaybetti...

Giriş Tarihi 03 Kasım 2020, 12:08 Güncelleme 03 Kasım 2020, 13:14
İzmir’de 91 saat sonra kurtarılan Ayda bebeğin ilk sözü Anne oldu! İşte Türkiye’yi ağlatan Ayda’nın hikayesi...

İÇİNDEKİLER

Tüm Türkiye'nin gözü İzmir'den gelecek olan iyi haberlerde… 91 saat sonunda bir mucize daha yaşandı. Arama kurtarma ekiplerince başlatılan çalışmanın ardından 4 yaşındaki Ayda bebek gözyaşları eşliğinde enkazdan çıkarıldı.

SON DAKİKA: AYDA'NIN ANNESİNİN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI

Ayla Gezgin'in kurtarılmasının ardından ailesi ve annesi Fidan Gezgin'in hayatı merak konusu oldu.

Ayda'nın babası İzmir Bölgesi eski futbol hakemlerinden Uğur Gezgin ve amcasının hayatta olduğu öğrenildi. Gelen son dakika haberine göre, Ayda bebeğin annesinin cansız bedenine ulaşıldı.

DEPREMDEN 10 DK ÖNCE ANNESİYLE...

Ayda'nın sağ olarak kurtarılması ile umutları artan ekipler, bir süre sonra annenin cansız bedenine ulaştı. Kötü haber, enkaz alanında büyük üzüntüye sebep oldu. Bu arada, anne Fidan Gezgin'in mağaza müdürü olarak görev yaptığı, depremden 10 dakika önce kızı Ayda ile birlikte parktan eve döndükleri öğrenildi.

İLK SÖZÜ 'ANNE' OLDU

Enkazdan çıkarılan Ayda alkışlar eşliğinde ambulansa alındı. Ayda, hastaneye götürüldüğü sırada enkaza dönerek "Anne" diye seslendi. Uzmanlar, Ayda'nın göçük altında annesi ile konuşmuş olabileceği ihtimali üzerinde duruyor.

SAĞLIK DURUMU İYİ

Kurtarma ekipleri bir bebeği canlı olarak kurtarmayı başardı. İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, "Ayda Gezgin canlı olarak kurtarıldı" dedi. Kurtarma ekibi sağlık durumunun iyi olduğunu belirtti. Ayda enkazdan çıkarıldıktan hemen sonra annesini sordu. Ayda'nın enkazdan çıktığında ilk istediği şey ise su ve ayran. Ekipler Ayda'nın yaşam üçgeni sayesinde kurtulduğunu açıkladı. Bulaşık makinası Ayla'nın hayatta kalması için yaşam üçgeni oluşturdu.

BABASI BİR AN OLSUN BAŞINDAN AYRILMADI!

Ayda Gezgin'in babası Uğur Gezgin'in çalışmaları yakından takip etti. Ayda bebek enkazdan çıkarılırken, babası böyle görüntülendi...

Ayda Gezgin'in annesi, babası ve ağabeyi ile birlikte çekilmiş fotoğrafları ortaya çıktı...

AYDA'NIN SAĞLIK DURUMU İYİ! BAKAN KURUM'DAN SON DAKİKA AYDA GEZGİN AÇIKLAMASI!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, son dakika açıklamasında Ayda Gezgin'in sağlık durumunun iyi olduğunu hastaneye sevk edildiğini açıkladı. A Haber muhabirinin aktardığı bilgiye göre Ayda'nın annesinin hala enkaz altında olduğunu babası ile kardeşinin ise yıkılan binalarda olmadığı o esnada dışarıda olduğu ifade edildi. Öte yandan Ayda'nın 91. saat sonra kurtarılması sosyal medyada en çok konuşulan konular arasında yer aldı. Ayda'nın kurtarıldığı andaki AFAD görevlisinin fotoğrafı yürekleri dağladı...

SON DAKİKA HABERİ: 91. SAATTE ANKAZ ALTINDA AYDA MUCİZESİ! AYDA GEZGİN KURTARILDI

Ayda bebeğin enkaz altından çıkarılma görüntüleri Türkiye'yi hüzne boğdu. Ayda'yı bulan itfaiye görevlisi, Ayda'yı mutfakta bulduklarını, çamaşır ve bulaşık makinesinin olduğu kirişte yaşam üçgeninde sapasağlam duruyordu. Hiçbir kırığı da yoktu bize 'İyiyim ben' diyerek elini salladı. dedi.

Arama Kurtarma Görevlisi Nusret Aydın: "Arkadaş seslendi, 'Sesimi duyan var mı?' dedi. 'Merhaba ben Ayla.' dedi. 'İyiysen el salla' dedi. Elini salladı. 'Ben iyiyim' dedi. Bulaşık makinesinin arasındaydı."