Sözcü gazetesi şehitlerin resimlerinden rahatsız oldu! İBB'nin dikey bahçe katliamı ile Başakşehir Belediyesi'nin yaptığını bir tuttu!

CHP’nin yayın organı olduğu iddia edilen Sözcü Gazetesi; ülkemizin gurur kaynağı haline dönüşen şehit, düşünür ve sanatçıların resimleri ve hafızalardan silinmeyen sözlerini duvarlara işlenerek ölümsüzleştirilmesinden rahatsız oldu. Sözcü Gazetesi’nin haberinde, söz konusu uygulamanın israf olduğu iddia edildi.

Giriş Tarihi 22 Ekim 2020, 17:05 Güncelleme 22 Ekim 2020, 17:14
Sözcü gazetesi şehitlerin resimlerinden rahatsız oldu! İBB’nin dikey bahçe katliamı ile Başakşehir Belediyesi’nin yaptığını bir tuttu!

İÇİNDEKİLER

Sözcü Gazetesi'nin haberinde; Başakşehir Belediyesi'nin uygulamasıyla CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin dikey bahçelerden kaldırılan bitkilerin sökülüp duvarları boyaması eş tutuldu.

Başakşehir Belediyesi Basın Danışmanı Necip Fazıl Ergut, ilçe genelinde 2 bin m2 gri duvarın ülkemizin değerleriyle estetik hale getirildiğini belirterek, "İBB'den farkı katledilen yeşil yok..." dedi.

BAŞAKŞEHİR BELEDİYESİ; ŞEHİT, SANATÇI VE DÜŞÜNÜRLERİNİ GRAFİTİ SANATIYLA DUVARLARA İŞLEDİ
Başakşehir Belediyesi'nin hayata geçirdiği uygulama sayesinde Türkiye'nin gurur kaynağı haline dönüşen şehit, sanatçı ve düşünürlerini grafiti sanatıyla duvarlara işledi.

İlçenin en işlek caddeleri beton yığınlarından görsel sanat eserine dönüştü. Bir caddede Şehit Savcı Selim Kiraz, Şehit Polis Fethi Sekin, Şehit Ömer Halisdemir ve Şehit Eren Bülbül yer alırken, diğer caddede Türk müziğinin usta isimlerinden Barış Manço, Cem Karaca, Mahsunu Şerif ve Neşet Ertaş yer aldı. Aynı zamanda sanatçı ve düşünürlerin hafızalardan silinmeyen sözleri de Başakşehir'in gri duvarlarını süsledi.

SÖZCÜ GAZETESİ HAZMEDEMEDİ!
7 den 70'e bütün vatandaşların dikkatini çeken duvar resimleri, sanatçı ve sporcuların özlü sözleri gençlerin de büyük ilgisiyle karşılaşıyor. Gelecek nesillere ışık tutan uygulamanın önünde fotoğraf çekilen vatandaşlar, bilmedikleri kişiler hakkında detaylı inceleme yapıyor.

CHP'nin yayın organı olduğu iddia edilen Sözcü Gazetesi, Başakşehir Belediyesi'nin hayata geçirdiği projeden rahatsız oldu.

Sözcü Gazetesi; CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yeşil düşmanlığını gözler önüne serdiği dikey bahçe katliamını görmezden geldi. İBB yönetiminin duvarlara yapılan anlamsız grafiti çizimlerine sahip çıkan Sözcü Gazetesi, Başakşehir Belediyesi'nin duvarlarına çizilen şehitlerin ve Türkiye tarihine damgasını vuran spor, sanatçı ve düşünürleri hazmedemedi.

Sözcü Gazetesi muhabiri Özlem Güvemli'nin haberinde yapılan uygulamanın israf olduğunu iddia edildi.