Ermeni Paşinyan yine kalleş yüzünü gösterdi! 'Ateşkes' imzalarının mürekkebi kurumadan sivilleri hedef aldı...

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, yine kalleş yüzünü gösterdi. Rusya'nın başkenti Moskova'da ateşkes için attığı imzanın mürekkebi kurumadan sivilleri hedef seçti.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Ekim 2020 Güncelleme 11 Ekim 2020, 06:58
Ermeni Paşinyan yine kalleş yüzünü gösterdi! ’Ateşkes’ imzalarının mürekkebi kurumadan sivilleri hedef aldı...

İÇİNDEKİLER

Ermenistan, Karabağ'da kesin yenilgiye uğradı. 'Beni kurtar' diye Rusya'ya yalvardı. Azerbaycan da ölülerini toplaması için geçici ateşkese imza attı. Fakat Paşinyan yine sözünde durmadı. Terter ve Ağdam'a füze fırlattı.


Azeri ordusu da tokadı bastı. O bataryaların hepsini ortadan kaldırdı.

Türkiye, Azerbaycan'a tam desteğini bir kez daha ilan etti. Karabağ işgalinin sonlandırılmasını istedi.



YİNE YAN ÇİZDİ
Köşeye sıkışan Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, ateşkes istedi. Ama görüşme masasına oturulduğunda bile Azeri sivilleri hedef seçti.


Ermenistan, Karabağ'da Azeriler'e saldırdı. Hiç beklemediği karşılığı görünce askerleri fare gibi kaçtı. Köşeye sıkışan Nikol Paşinyan, ateşkes çağrısı yaptı. İki ülkenin Dışişleri bakanları, Moskova'da bir araya geldiği saatlerde bile ateşkese uymadı. Terter kentindeki sivillere bomba yağdırdı.

Bu durum karşısında Azerbaycan, ateşkese uymayan Ermenistan'a sert çıktı. Esirlerin ve ölenlerin değişimi için yapılan ateşkesin fazla uzun sürmeyeceği iddiası ortaya atıldı.

Ancak Türkiye, Azerbaycan'ın aldığı her kararı, sonuna kadar destekleyeceğini açıkladı.



ALİYEV: ZAFER BİZİM
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, ulusa sesleniş konuşması yaparak Hadrut kasabasının yanı sıra Çaylı, Yukarı Güzlek, Gorazıllı, Kışlak, Karacalı, Efendiler, Süleymanlı ve Sur köylerinin de kurtarıldığını bildirdi. Aliyev, operasyon planının tam uygulandığını belirtti.