Doğu Akdeniz'de cirit atan Macron battığını anlayınca Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ı aradı: Diyaloğa hazırız

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Doğu Akdeniz’de cirit attı. Almanya, Yunanistan, Mısır ve İsrail’le aynı ipte oynadı! Battığını anlayınca Başkan Erdoğan’ı aradı: Diyaloğa hazırız. Akdeniz’i birlikte inşa edelim

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Eylül 2020 Güncelleme 24 Eylül 2020, 06:58
Doğu Akdeniz’de cirit atan Macron battığını anlayınca Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ı aradı: Diyaloğa hazırız

İÇİNDEKİLER

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, telefona sarıldı. Türkiye'ye saygı duyduğunu açıkladı. AB ile Ankara arasındaki ilişkiye önem verdiğini anlattı.

Türkiye ile Yunanistan arasında başlayan görüşmelerden memnuniyet duyduğunu vurguladı. Akdeniz'de işbirliği çağrısı yaptı.


Twitter;

Ha şöyle yola gel

İkiyüzlü Macron efendi

Türkiye ile dans olmaz

Geri vites buna denir

Akdeniz'in suyu soğuk geldi galiba

Sevim koş macron anlaşalım demiş...


'MAT'RON
Fransa lideri Macron, Doğu Akdeniz'e göz dikti. Türkiye geri adım atmayınca çark etti. Başkan Erdoğan'ı arayıp "Diyaloğa hazırız. Akdeniz'i birlikte inşaa edelim" dedi. Fransız basını da bu görüşmeyi yakından takip etti.

Türkiye'nin Akdeniz'de yasal haklarını koruması, Avrupa'yı rahatsız etti. Fransa lideri Macron'un haddini aşan sözleri tansiyonu yükseltti. Türkiye, yapılan toplantılarda her fırsatta 'diyalog' çağrısını yineledi.

Başkan Erdoğan, önceki akşam Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. "Diyalog ve iş birliğini savunuyoruz. Fransa'nın gerginliği tırmandıran Yunan ve Rumlar'ı desteklemesine anlam veremiyoruz" dedi.

Geri adım atan Macron'dan "Türkiye'ye saygı duyuyoruz ve diyaloğa hazırız" açıklaması geldi.

Görüşmeyi Fransız basını da yakından takip etti. Le Figaro gazetesi, görüşmeyi "Erdoğan, Macron'u 'yapıcı tutum' benimsemeye çağırıyor" başlığıyla verdi. Ouest- France gazetesi ise Macron'un tansiyonu düşürelim talebinde bulunduğunu söyledi.

STOLTENBERG'LE GÖRÜŞ
Başkan Erdoğan, Stoltenberg ile Doğu Akdeniz'i görüştü. Erdoğan, "Türkiye diyalogdan yana olduğunu söylemleriyle değil eylemleriyle de ortaya koydu. İstikşafi görüşmelerin gidişatı Yunanistan'ın atacağı samimi adımlara bağlı. Türkiye ile dayanışma bölgesel sorunların çözümünde önemli" dedi.



NATO: İLERLEME KAYDEDİLDİ
NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Türkiye ile Yunanistan arasındaki Doğu Akdeniz görüşmelerini değerlendirdi. "Toplantılar devam ediyor. İyi bir ilerleme kaydedildi" dedi.