Aksaray'daki okul müdürü Kuddusi Kurt açığa alındı! Otizmli çocukları yuhalamışlardı

Son dakika haberine göre Otizmli çocukları yuhalayan Aksaray’daki veliler, Türkiye’nin tepkisini çekmişti. Özel eğitim öğrencilerinin bahçeye bile alınmadığı Mehmetçik İlkokulu’nda, okul müdürü Kuddusi Kurt açığa alındı. Skandal görüntülerle ilgili açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Ankara'dan bir müfettiş grubunu göndererek soruşturma sürecini başlattık." ifadelerini kullandı.

Giriş Tarihi 08 Kasım 2019, 11:09 Güncelleme 08 Kasım 2019, 12:26
Aksaray’daki okul müdürü Kuddusi Kurt açığa alındı! Otizmli çocukları yuhalamışlardı

İÇİNDEKİLER

Aksaray'da diğer öğrencilerin velileri tarafından özel öğrencilerin sınıflarının kapatılmasının istendiği öne sürülen Mehmetçik İlkokulu Müdürü Kuddisi Kurt, soruşturma kapsamında açığa alındı.

MÜFETTİŞLER SORUŞTURMAYI YÜRÜTÜYOR
İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, açığa alınan okul müdürünün yerine yeni müdürün görevlendirildiğini belirtti. Yetkililer, "Milli Eğitim Bakanlığı tarafından müfettiş görevlendirildi. Müfettişler soruşturmayı yürütüyor. Okula psikolojik destek için sosyal ekibimiz görevlendirildi. Velilerimizle görüşmelerimiz de yapılıyor" dedi.

"AİLELERİMİZ MÜSTERİH OLSUN"
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Aksaray'da otizmli çocukların yuhalanması ile ilgili yaptığı açıklamasında "Ankara'dan bir müfettiş grubunu göndererek soruşturma sürecini başlattık." ifadelerini kullandı.

Bakan Selçuk, "Ailelerimiz müsterih olsunlar. Hiçbir çocuğumuzun ayrımcılığa maruz kalmasına müsaade etmeyiz. Otizmli evlatlarımızın eğitimde yaşadığı bazı sıkıntılar var, bununla ilgili çalışmalar yapıyoruz. Kendi bilim alanım itibarıyla da bu konuda neler yapılması gerektiğini büyük bir hassasiyetle takip ediyorum" dedi.

NE OLMUŞTU?
Aksaray'daki Mehmetçik İlkokulu'nda, skandal bir olay yaşandı. İddiaya göre otizmli çocuklarla aynı binada eğitim gören diğer çocukların velileri eylem yaparak, otizmli çocukları yuhaladı. Skandal eylemi okul müdürü ve muhtarın bile desteklediği, ortaya çıktı. Otizmli bir öğrencinin velisi ise görüntülerde eylem yapan ailelerle tartışmasında, 'Allah verdi bu derdi bana Allah.' diyerek isyan ettiği cep telefonu kamerasına yansıdı. Utanç veren görüntüler sosyal medyada günün konusu oldu.

MEB'DEN SORUŞTURMA
Otizimli öğrenci velisinin paylaştığı bu videonun ardından Milli Eğitim Bakanlığı soruşturma başlatırken, özel öğrenciler sabah saatlerinde okula gelerek, derslerine girdi.