"İşçilere dokunmayacağız" diyen CHP'li İBB Başkanı İmamoğlu'nun işçi kıyımı sürüyor! Şimdi de Spor AŞ

Seçimlerden önce oy kaygısıyla "İşçilere dokunmayacağız" diyen CHP'li İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun koltuğa oturduktan sonra vaatleri yalan oldu. Haklarını arayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştirakleri İSPARK, İSTAÇ, BELTUR ve İSTGÜVEN şirketlerinde işten çıkarmaların ardından şimdi de Spor AŞ'de bir çok ismin iş akitleri feshedildi.

Giriş Tarihi 14 Eylül 2019, 06:59 Güncelleme 14 Eylül 2019, 07:12
İşçilere dokunmayacağız diyen CHP’li İBB Başkanı İmamoğlu’nun işçi kıyımı sürüyor! Şimdi de Spor AŞ

İÇİNDEKİLER

CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu koltuğa oturur oturmaz işçinin ekmeğine göz dikti. Göreve gelmeden önce yaptığı açıklamalarda, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olması halinde kimsenin ekmeğiyle oynamayacaklarını onlarca kez dile getiren Ekrem İmamoğlu işçi kıyımına devam ederken binlerce kişiyi de mağdur etti. İmamoğlu İBB iştirakleri İSPARK, İSTAÇ, BELTUR ve İSTGÜVEN şirketlerinden sonra şimdi de Spor AŞ'de işçi kıyımına başladı.

ŞİMDİ DE SPOR AŞ
Ekrem İmamoğlu'nın görevi devralmasının ardından İBB işten çıkarmalarla çalkalanıyor. Bugün de İBB iştiraklerinden Spor AŞ'de bir çok ismin iş akitleri feshedildi.

Genel Müdür Renay Onur imzasıyla yayınlanan işten çıkarılanlar listesi şöyle...

TOPLAM 1310 KİŞİYİ İŞSİZ BIRAKTI
İmamoğlu'nun İSPARK, İSTAÇ, BELTUR ve İSTGÜVEN şirketlerinde toplam bin 310 kişinin ekmeğiyle oynadığı ortaya çıktı.

MAĞDUR OLAN İŞÇİLER EYLEMDE
Bir kısa SMS ile işten çıkarılan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) çalışanlarının sabah saatlerinde Saraçhane'deki hizmet binası önünde başlattığı eylem devam ediyor. İşten çıkarılan personeller geri alınmak için talepte bulunurken, işleri geri verilene kadar eylemlerine devam edeceklerini söyledi.

KILIÇDAROĞLU NAMUS SÖZÜ VERMİŞTİ
2017'de Ankara'dan sözde 'Adalet Yürüyüşü'ne başlayan ve Maltepe'de sonlandıran CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim öncesi oy almak için 'kimse işten çıkarılmayacak' diye verdiği namus sözünü çok çabuk unuttu..