İmamoğlu'ndan zamlara bir kılıf daha: "Uzun süredir zam yoktu, Hizmet etmek istiyoruz"

Göreve geldiği günden bu yana yaptığı zamlarla gündemden düşmeyen Ekrem İmamoğlu, Halk Ekmek'te satılan poşetli ürünlere yapılan zamma da bir kılıf buldu. Daha önce İSPARK'a yaptığı zammı 'finansal düzenleme' ifadeleriyle savunan İmamoğlu, bu sefer de hizmet etmek istedikleri için zam yaptıklarını söyledi.

Giriş Tarihi 12 Eylül 2019, 15:09 Güncelleme 12 Eylül 2019, 15:16
İmamoğlu’ndan zamlara bir kılıf daha: Uzun süredir zam yoktu, Hizmet etmek istiyoruz

İÇİNDEKİLER

CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun zam furyası devam ediyor. Taksilere, otobüslere, dolmuşlara, suya, otoparka gelen zamların ardından Halk Ekmek'te satılan poşetli ürünlere de yüzde 40 zam yapıldı.

Bu sabah ekmek almak için Halk Ekmek şubelerine giden vatandaşlar, yeni tarifeyle karşılaştı.

Örneğin: Akdeniz ekmeği 1.50' TL'den 2.00 TL'ye
Çavdar ekmek 2.50 TL'den 3.40 TL'ye
Glutensiz ekmek 0.30 TL'den 0.50 TL'ye
Sandviç Ekmek 2.50 TL'den 3.50 TL'ye yükseltildi.

İmamoğlu, yapılan zamla ilgili açıklamada "Bazı özel ürünlerle ilgili zam söz konusu. Uzun süredir zam yok. Biz, hizmet etmek istiyoruz. Özellikle yoğun tüketilen kalemlerde zam yapılmaması konusunda karar vermiştik. Ama diğer bazı özel ürünlere ya da bir takım, özel çalışılan ürünlere de zam yapılabilir diye bir karar verilmişti. O uygulamaya geçilecekti bugünlerde. Listeyi istedim kendilerinden. Ama dediğim gibi normal ekmekle ilgili şimdilik zam yok" ifadelerini kullandı.

DAHA ÖNCE FİNANSAL DÜZENLEMEYDİ, ŞİMDİ HİZMET!

Daha önce İSPARK'a yaptığı zamma 'finansal düzenleme' kılıfını bulan İmamoğlu'nun, bu sefer de "Uzun süredir zam yok. Biz, hizmet etmek istiyoruz" dikkat çekti.

Özel poşetli ürünlere zam geldiğini belirten İmamoğlu'nun, normal ekmekte zammın 'şimdilik' olmadığını söylemesi de gözlerden kaçmadı.