İBB'deki işçi kıyımına AK Parti'den sert tepki: Bir mesajla geleceğine ipotek koyulamaz

CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun işçi kıyımı Türkiye'yi ayağa kaldırdı. İşlerine son verilen işçiler İBB önünde eyleme başladı. AK Parti İl Başkanı Bayram Şenocak, mağdur işçilere destek olmak için Saraçhane'deki belediyenin önüne geldi. Şenocak, "Bir mesajla insanların geleceğine ipotek koyamayız. Kıyım yapamayız." dedi.

Giriş Tarihi 04 Eylül 2019, 14:32 Güncelleme 04 Eylül 2019, 17:04
İBB’deki işçi kıyımına AK Parti’den sert tepki: Bir mesajla geleceğine ipotek koyulamaz

İÇİNDEKİLER

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde başkanlık koltuğuna oturan Ekrem İmamoğlu, seçim öncesi verdiği sözleri unuttu. 100'lerce işçi İBB'den çıkarıldı. Ekmeğiyle oynanan yüzlerce işçi İBB önündeki protesto gösterisine devam ediyor. İşçilere AK Partili isimlerin desteği sürüyor. Bugün AK Parti İl Başkanı Bayram Şenocak,mağdur işçilere destek olmak için Saraçhane'deki belediyenin önüne geldi.

BİR MESAJLA İNSANLARIN GELECEĞİNE İPOTEK KOYAMAYIZ
Bayram Şenocak burada yaptığı konuşmada, "Biliyorsunuz Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu seçimler öncesinde İstanbul halkını kucaklayan, sevgi pıtırcıklığıyla insanlara yaklaşmaya çalışan ve 16 insan ile İstanbul'u beraber yöneteceğiz diye adeta insanları adeta kandırmıştır. Bugünkü tabloya göre durum bunu gösteriyor. Hani söz vermiştin 16 milyon ile beraber yönetecektin. Hani söz vermiştin belediye personeli ile yolları ayırmayacaktın hani verdiğiniz sözler. Aynı sözleri CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da vermişti. Şeref ve namus sözünün ne anlam taşıdığının takdirini milletimize bırakıyorum. Doğu Akdeniz'de Türkiye'nin varlığından haberi olmayan Kemal Kılıçdaroğlu'nun burada yaşananlardan da haberi olmayabilir. Kılıçdaroğlu'na seçim öncesinde verdiği 'namus ve şeref' sözünün ne kadar değerli olduğunu bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Burada mağdur olan kardeşlerimizin sesini duysun. Bir mesajla insanların geleceğine ipotek koyamayız. Kıyım yapamayız." ifadelerini kullandı.

AĞLAYAN ANNELER İÇİN SESSİZLER
2 gündür Diyarbakır'da anneler kaçırılan çocukları için ağlıyor, CHP'den henüz bir tepki gelmedi. AK Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan, CHP ve bazı ünlüleri hedef tahtasına koydu.

Özalan, PKK'nın orman yangınlarını üstlenmesine ve Diyarbakır'daki olaylara ses çıkartmayan muhalefete "Kafayı kuma gömmeye devam mı?" ifadeleriyle sitem etti.

İşte Alpay Özalan'ın mesajı;

"Çocuğu dağa kaçırılan anneler, HDP binası önünde eylem yapıyor. Muhalefetten çıt yok, ünlülerden çıt yok. PKK "ormanları biz yaktık" dediğinde de ortalıktan bir anda kaybolmuşlardı. Neredesiniz? Kafayı kuma gömmeye devam mı? Hep ittifaktan bunlar..."