Kızılay kurbanlık bağışı 2019 fiyatları! Kızılay yurtdışı kurbanlık bağış ücretleri

Kızılay kurbanlık bağışı 2019 fiyatları! Kurban Bayramı'na az bir zaman kaldı. Kurban Bayramı hazırlıkları tüm hızıyla devam ediyor. Kızılay vekaletle kurban bağış bedelini açıkladı. Peki Kızılay kurbanlık bağışı 2019 fiyatları nedir? Merak edilen detaylar haberimizde... Türk Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, Kızılay İstanbul Şubesi'nde düzenlediği toplantıda, bu yıl Kurban Bayramı kampanyası sloganının ''Kurbanın bereketini yıl boyu yaşatıyorsan hilal olsun Türkiye'' olarak belirlendiğini söyledi. İşte Kızılay kurbanlık bağışı 2019 fiyatları! Kızılay yurtdışı kurbanlık bağış ücretleri açıklaması

Giriş Tarihi 28 Temmuz 2019, 16:33 Güncelleme 28 Temmuz 2019, 16:33
Kızılay kurbanlık bağışı 2019 fiyatları! Kızılay yurtdışı kurbanlık bağış ücretleri

İÇİNDEKİLER

Kızılay kurbanlık bağışı 2019 fiyatları! Kurban Bayramı'nın ilk günü bu yıl 11 Ağustos gününe denk geliyor. Türk Kızılay Genel Başkanı Kınık,kurban bedelinin belirlendiğini söyledi. Kızılay vekaletle kurban bağış bedelini açıklamasından sonra ise fiyatlar araştırılmaya başlandı. Peki Kızılay kurbanlık bağışı 2019 fiyatları nedir? Detaylar haberimizde... Türk Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, ''Kurban organizasyonumuzda yurt içi kurban bedelimiz 850 lira, yurt dışı kurban bedelimiz ise 725 lira olarak belirlendi. Yurt dışındaki 50 ülkede yapacağımız organizasyon ve 81 vilayetimize dağıtacağımız hisselerimiz için vatandaşlarımızın desteklerini bekliyoruz.'' dedi.

Bu yıl vekaletle kurban organizasyonunu 51 ülkede gerçekleştireceklerini belirten Kınık, ''Biz kurban ibadetini insanlarla paylaşmaya, yardımlaşmaya yönelik bir organizasyona döndürmeye çalışıyoruz. Kızılay olarak bizim biraz daha farklı bir modelimiz var. Kurban bereketini yıl boyu sürdürme açısından kurban paylarımızı hijyenik tesislerde, kurban kavurma konserveleri haline getirerek, yıl boyu ihtiyaç sahiplerinin sofralarını şenlendiriyoruz.'' diye konuştu.

Kınık, 2018 yılında 154 bin 854 hisse kurbanın yaklaşık 3,8 milyon insana ulaştığını dile getirerek, şöyle devam etti:

''Geçen yıl kurban organizasyonumuz 40 ülkede gerçekleşmişti. 2019 kampanyamızın hedefi; yurt içinde 70 bin hisse, yurt dışında 50 ülkede dağıtılmak üzere 110 bin hissedir. Böylece 180 bin hisse hedefiyle yola çıkıyoruz. Bu sene geçen seneki rakamlarımızdan biraz daha fazla insana ulaşmayı hedefliyoruz."

Dünyanın 100 noktasında yaklaşık 4,5 milyon ihtiyaç sahibine vekaletle kesilen kurban paylarını ulaştıracaklarına işaret eden Kınık, yurt içinde de 2,1 milyon insana ulaşmayı hedeflediklerini anlattı.

"KREDİ KARTIYLA TAKSİT İMKANI VAR"

Kurban vekaletinin farklı şekillerde verilebileceğini anlatan Kınık, ''Vekaletlerinizi 'kızılay.org.tr'den, tüm bankalardaki tahsilat menülerinden, EFT/havale, internet bankacılığı, Kızılay mobil bağış uygulaması, 168 çağrı merkezi, Kızılay genel merkezi ve şubelerden verebilirsiniz. Kredi kartıyla 4 taksitle de ödeme yapabilir vatandaşlarımız.'' dedi.

Kerem Kınık, ''Kızılay enflasyon canavarıyla mücadele etmeye devam ediyor. Enflasyonla mücadele kapsamında elimizden gelen bütün imkanları sarf ediyoruz. Kurban organizasyonumuzda yurt içi kurban bedelimiz 850 lira, yurt dışı kurban bedelimiz ise 725 lira olarak belirlendi. Yurt dışındaki 50 ülkede yapacağımız organizasyon ve 81 vilayetimize dağıtacağımız hisselerimiz için vatandaşlarımızın desteklerini bekliyoruz. 16 Temmuz itibarıyla tanıtım filmlerimiz ekranlarda görünmeye başlayacak.'' şeklinde konuştu.

KURBAN FİYATLARI NE KADAR OLDU?

Kırmızı Et Sanayicileri ve Üreticileri Birliği Derneği (ETBİR) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yücesan, İstanbul'da geçen yıla göre kurbanlık fiyatlarının yüzde 10-15 civarında artmasını beklediklerini kaydederek, canlı kilogram fiyatlarının büyükbaşta 26, küçükbaşta ise 23 liradan başlamasını öngördüklerini söyledi. Yücesan, Türkiye genelinde Kurban Bayramı'nda 800 bin-bir milyon aralığında büyükbaş, 2,5-3 milyon küçükbaş hayvan kesildiğini kaydederek, halihazırda Türkiye'nin yeterli stokunun bulunduğunu, mevcut hayvan varlığının fazlasıyla yetebileceğini bildirdi.

İstanbul'da bu yıl 80 bin civarında büyükbaş, bir milyona yakın da küçükbaş kesildiğini dile getiren Yücesan, henüz İstanbul için sevkiyatların başlamadığını ancak belediyelere ve özel kesim yerlerine satış için çok sayıda talep geldiğini, bu durumun da hayvan sayısının yeterli olduğunu gösterdiğini anlattı. Yücesan, büyükbaş kurbanlık fiyatlarının geçen yıla göre yüzde 10-15 yukarıda olduğunu belirterek, "Geçen yıl kurbanlık canlı büyükbaşların kilogram fiyatları 22-23 lira civarından başlıyordu. Bu yıl büyükbaşta kilogram fiyatları 26 liradan başlayacak. Yıllık enflasyonun yüzde 15,7 olduğunu düşünürsek artışın enflasyondan düşük olduğunu söyleyebiliriz." diye konuştu.

Küçükbaşta da geçen yıla göre yüzde 10-15 artış yaşanmasını beklediklerini aktaran Yücesan, "Karaman Anadolu koyununun kilogramının 23-24 liradan, kıvırcık koyunların ise 24-25 liradan satışa çıkması bekleniyor. Ancak hem büyükbaşta hem de küçükbaşta bu fiyatlar beklenen rakamlar. Arz fazla olursa rakamların geçen yılla aynı seviyelere inmesi mümkün olacaktır." ifadelerini kullandı.

KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN

Hicri takvimde Zilhicce ayının 10'unda kutlanan Kurban Bayramı bu sene Miladi takvime göre 11 Ağustos Pazar günü kutlanacak. 10 Ağustos Cumartesi günü ise Kurban Bayramı arefesi idrak edilecek. 4 gün sürecek Kurban Bayramı 14 Ağustos Çarşamba günü sona erecek.

10 Ağustos Cumartesi Kurban Bayramı Arefesi

11 Ağustos Pazar Kurban Bayramı 1. Gün

12 Ağustos Pazartesi Kurban Bayramı 2. Gün

13 Ağustos Salı Kurban Bayramı 3. Gün

14 Ağustos Çarşamba Kurban Bayramı 4. gün

KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN?

2019 Normal takvime göre Kurban Bayramı tatili Cumartesi günü başlayacak ve Çarşamba günü sona erecek. Perşembe günü normal mesai yapılacak. Perşembe ve Cuma günlerinin de tatil süresinin içerisine katılmasıyla ilgili beklenti var. Ancak bu konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmadı.