2020 Ramazan ayı ilk sahur, teravih iftar oruç saat kaçta? Ramazan ilk orucu hangi gün?

Oruç ne zaman başlayacak? Ramazan ayının ne zaman başlayacağı şimdiden merak konusu oldu. Günahların affedildiği, bereketin arttığı, yılın en önemli ayı olan Ramazan ayı, her yıl 10 gün daha erken başlamaktadır. İslam âlemi tarafından çok merak edilen Ramazan ayı ne zaman başlıyor?

Giriş Tarihi 05 Mayıs 2019, 09:44 Güncelleme 22 Nisan 2020, 20:30
2020 Ramazan ayı ilk sahur, teravih iftar oruç saat kaçta? Ramazan ilk orucu hangi gün?

İÇİNDEKİLER

Oruç ne zaman başlayacak? 11 ayın sultanı olan Ramazan ayının ne zaman olduğu şimdiden tüm İslam âlemi tarafından merak edilmeye başlandı. Kadir gecesini içinde barındırdığı ve Kuran-ı Kerim'in indiği ay olan Ramazan ayı tüm Müslümanlar için büyük önem sahip. Oruç tutmanın farz olduğu bereket ayı Ramazan ayı ne zaman başlıyor? Ramazan'ın 1. günü ise 5 Mayıs 2019 pazar günü başlayacak. 4 Haziran, Salı 2019 günü ise son gündür.

Ramazan iftar vakti için tıklayınız

Ramazan sahur saati için tıklayınız

Ramazan imsakiyesi vakitleri için tıklayınız

2019 RAMAZAN AYI NE ZAMAN?

Muharrem ayının sona ermesiyle ve yeni yıla girilmesi ile birlikte Ramazan ayının ne zaman başlayacağı şimdiden merak konusu oldu. Günahların affedildiği, bereketin arttığı, yılın en önemli ayı olan Ramazan ayı, her yıl 10 gün daha erken başlamaktadır. İslam âlemi tarafından çok merak edilen
Ramazan ayı ne zaman başlıyor? Detaylar haberimizde…

2019 RAMAZAN AYI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Ramazan'ın 1. günü ise 5 Mayıs 2019 pazar günü başlayacak. 4 Haziran, Salı 2019 günü ise son gündür.

RAMAZAN PİDESİ FİYATLARI NE KADAR OLDU?

Pidenin kilogram fiyatı geçen yıl 7 lira 30 kuruşken bu yıl 8 lira 50 kuruş olacak. Fiyat artışı azami yüzde 16 olacak. İstanbul'da 350 gram pide fiyatı 3 liradan, Ankara'da 300 gram pide fiyatı 2,5 TL'den satılacak.

2019 RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN?

3 Haziran Ramazan Bayramının arefesidir. Ramazan bayramının birinci günü 4 Haziran Salı günüdür. 6 Haziran Perşembe günü ise Ramazan bayramının 3.günüdür. İslam alemi Ramazan ayı için gün sayıyor. İlk oruç için sabırsızlıkla bekleyen vatandaşlar, internet üzerinden tarih araştırması yapıyor. Ramazan ayında gündüzleri oruçlar tutulacak, iftar ardından vakit namazları ve teravih namazı kılınacak. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yayımladığı bilgilere göre Ramazan ayı, bu yıl 6 Mayıs Pazartesi günü başlayacak. Ramazan ayının içerisinde eda edilen Kadir Gecesi ise 31 Mayıs Cuma gününe denk gelecek.

RAMAZAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN SÜRECEK?

Normal şartlarda Ramazan Bayramı'nın 3 günü tam gün; arefe günü ise yarım gün olmak üzere resmi tatil olarak kabul edilir. Buna göre, çalışanlar için 3 Haziran Pazartesi yarım gün; 4-5-6 Haziran tarihleri ise tam gün tatildir. Ancak Cumhurbaşkanlığ kararı ile, 3 günlük Ramazan Bayramı tatili haftasonlarının da eklenmesiyle beraber 9 güne çıkartılmıştır. Verilen karar neticesinde kamu kurum ve kuruluşlarındaki tüm çalışanlar Ramazan tatili doğrultusunda;

3 Haziran 2019 Pazartesi yarım gün,

4-5-6-7 Haziran 2019 tarihleri arasında tam gün izinli sayılacaklar.