AK Parti Büyükçekmece'de seçimin yenilenmesi için YSK'ya başvurdu

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı Büyükçekmece'deki seçimin yenilenmesi için YSK'ya 130. Madde gereğince olağanüstü müracaatta bulundu.

Giriş Tarihi 09 Nisan 2019, 16:47 Güncelleme 09 Nisan 2019, 21:42
AK Parti Büyükçekmece’de seçimin yenilenmesi için YSK’ya başvurdu

İÇİNDEKİLER

AK Parti, Büyükçekmece'de seçimlerin iptali için YSK'ya başvurdu. Tam Kanunsuzluk gerekçesiyle Büyükçekmece seçimlerinin yenilenmesi istenen itiraz başvurusunda, seçimlerin iptaline ilişkin somut belge ve bilgiler sunuldu. AK Parti'nin Büyükçemeçe ilçesine ilişkin ikinci başvurusu daha önce seçimlerin iptaline ilişkin başvurusu ile birleştirilecek.

SAHTE SEÇMEN SKANDALINI AK PARTİ DUYURMUŞTU
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, Büyükçekmece'ye il ve ilçe dışından taşınan kişilerin ikamet adresi olarak anaokulu, TIR garajı, boş arsalar, inşaatların gösterildiğini söylemişti.

Konut olmayan yerlerin adres olarak gösterildiğini söyleyen Yavuz, "11 bin 186 kişinin ikamet kaydının Büyükçekmece'ye getirildiğini tespit etmiş bulunmaktayız. Şimdi soruyorum. Bir kişinin başkalarından yardım almadan bütün bunları yapması mümkün mü? Bu işte bir şey demeyelim de ne diyelim, bu işin peşine düşmeyelim de ne yapalım, biz bunları ortaya çıkarmak için gece gündüz çalışmayalım da ne yapalım?" ifadelerini kullanmıştı.

YSK BUGÜN KARAR VERECEK
YSK, AK Parti'nin Istanbul'da 38 ilçede tüm oyların yeniden sayılması, talebine ilişkin yaptığı toplantı sonucunda 21 ilçedeki toplam 51 sandıkta tüm oyların yeniden sayılmasına karar verdi. Kurul, 10 ilçede ise oyların yeniden sayılması talebini reddetti. Kurul, AK Parti'nin 38 ilçe için yaptığı talebin 31'ni karara bağlamış oldu. YSK, kalan 7 ilçe ile Büyükçekmece'de seçimlerin yenilenmesi talebini de bugün(09.04.2019) karara bağlayacak.



İŞTE O DİLEKÇE
AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak, Büyükçekmece'deki seçimlerin yenilenmesi talepli olağanüstü itiraz dilekçesini İstanbul İl Seçim Kurulu'a verdiklerini açıkladı.

Bayram Şenocak, Twitter'dan paylaştığı mesajında;

"YSK'nın gündemindeki B.Çekmece ilçemizin İBB Başkanlığı, İlçe Belediye Başkanlığı, İlçe Belediye Meclis Üyeliği seçimlerinin yenilenmesi talepli olağanüstü itiraz dilekçemizi İstanbul İl Seçim Kurulu Başkanlığı'na verdik. Yasal ve meşru itiraz hakkımızı sonuna kadar kullanacağız." ifadelerine yer verdi.