Yılmaz Özdil'den Atatürk maskesi ile milyonluk vurgun!

23 Ocak (bugün) Saat 9’u 5 geçe 1881 adet kitabı 2500 liradan satacağını açıklayan Yılmaz Özdil sosyal medyadan gelen tepkilere rağmen geri adım atmadı. Kısa sürede 2500 liradan kitap satın alacak 1881 kişi bulmayı başaran Yılmaz Özdil, Atatürk sömürüsünden 4.7 milyon lirayı cebine indirdi. Yılmaz Özdil’e tepki yağmaya devam ediyor.

Giriş Tarihi 23 Ocak 2019, 14:10 Güncelleme 23 Ocak 2019, 15:22
Yılmaz Özdil’den Atatürk maskesi ile milyonluk vurgun!

İÇİNDEKİLER

Yılmaz Özdil, Atatürk sömürüsünden 4.7 milyon lirayı cebine indirdi. 35 TL etiketle 4 ay önce piyasaya sürülen 'Mustafa Kemal' kitabının 1881 adet özel baskısı 23 Ocak'ta Atatürk'ün ölüm saati olan 9'u 5 geçe satışa sunuldu.

ÖZEL SERİ VURGUSU YAPILDI
2 bin 500 liraya satılan kitabın özel seri olduğu, elle ciltlendiği ve 'özel' olduğuna vurgu yapıldı.

4 MİLYON 702 BİN LİRAYI CEBE İNDİRDİ
Kısa sürede 2500 liradan kitap satın alacak 1881 kişi bulmayı başaran Yılmaz Özdil, Atatürk sömürüsünden 4.7 milyon lirayı cebine indirdi.



TEPKİLERE NEDEN OLMUŞTU

Çiftlik Bank vurgunuyla milyonları dolandıran 'Tosun' lakaplı Mehmet Aydın'a methiyeler düzen Yılmaz Özdil, "Ben aslında Tosun'u takdir ediyorum. Bak vallaha Uğur Abi. 35 yıllık gazeteciliğimde benim gelidiğim nokta yani Tosun'a para verebilecek, 1 milyar dolar verebilecek bir ahali varsa bunların parasını almak sevap zaten abi, almazsan günah" ifadesini kullanmıştı.

SOYGUNA SKANDAL SAVUNMA
Yılmaz Özdil, 2 bin 500 TL'ye satılacak olan "Mustafa Kemal" kitabının özel serisiyle ilgili köşesinde skandal bir savunma yazısı yazarak, "Bu koleksiyon kitabı, elektrik faturası değil. doğalgaz faturası değil. Ödemek zorunda değilsin. Almaya mecbur değilsin" dedi. Her fırsatta gariban edebiyatı yapan zihniyetin sahteliği Özdil'in "fakirsen alma" demeye getirdiği yazısıyla bir kez daha açığa çıktı.

Atatürk adını kullanarak simsarlık yapan Yılmaz Özdil, 2500 liraya kitap satmasını, " Prestij kitaplara bir kaç örnek vereyim. Otomobil efsanesi Ferrari'nin kitabı var, 30 bin lira. Moda ikonu Valentino'nun hayatını anlatan kitap var, 12 bin lira. Marilyn Monroe'yu anlatan kitap var, 6 bin lira. Osmanlı padişahı Üçüncü Selim tarafından saray mimarlığına atanan Antoine Ignace Melling'in gravürlerinden oluşan kitap var, sıkı durun, 70 bin lira! Piri Reis var, 2 bin 200 lira. Evliya Çelebi var, 2 bin lira. Mimar Sinan var, 3 bin lira. Bu kitap Sinan'ı istismar etmek için mi hazırlandı, yoksa Sinan'ı onurlandırmak için mi? Elbette onurlandırmak için hazırlandı. Kapadokya var, 4 bin 900 lira. Afrodisyas var, 5 bin 250 lira. Ephesos var, 5 bin 740 lira. İpek Yolu var, 7 bin lira. Anadolu Halıları var, 8 bin 400 lira. Şöyle bir incele, memleketle gurur duyarsın, öylesine muhteşem eserlerdir. Muhibbi Divanı var, 2 bin 400 lira. Fatih Sultan Mehmet tarafından Osmanlıca'ya tercüme ettirilen Klaudios Ptolemaios var, coğrafya kitabı, 3 bin 500 lira. Osmanlı Sikkeleri var, 3 bin 870 lira. Osmanlı Sultanları var, 4 bin 900 lira. Osmanlı Tarihi var, 15 bin lira. Üçüncü Ahmet var mesela, 12 bin 500 lira." ifadeleriyle savundu.

TOSUNCUK'A ÖVGÜLER YAĞDIRMIŞTI
"Atatürk" istismarını gelir kapısı haline getiren Yılmaz Özdil skandal açıklamalarına bir yenisini daha ekledi. Çıkardığı kitaplarla Atatürk'ün adını kullanarak milletin duygularını sömüren Sözcü yazarı Özdil, dolandırıcı Mehmet Aydın'a methiyeler dizdi. Özdil yaptığı konuşmada açık açık 'milleti soymak lazım' dedi. Yılmaz Özdil'in skandal açıklamalarına tepkiler çığ gibi büyüdü.

"BUNLARIN PARASINI ALMAK SEVAPTIR"

Özdil ÇiftlikBank hakkında şunları söylemişti:
"50 liraya inek sattı adam, insanları 1 milyar tokatladı gitti. Ben aslında Tosun'u takdir ediyorum. 35 yıllık gazeteciliğimde benim geldiğim nokta, Tosun'a 1 milyar dolar para verebilecek insan varsa bunların parasını almak sevaptır. Almazsan günah olur. Adam özetle 'Ben kerizim.' diyor. Tosun da o zaman ben alayım o paraları demiş. Tosun'a kadar ben en çok jet Fadıl'ı takdir ediyordum. Şimdi Tosun'u takdir ediyorum.".