O kebap bizim ciğerim!

Ciğer kebabı Şanlıurfa'nın mı, yoksa Diyarbakır'ın mı? Bu tartışmayı bir süre önce Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba başlattı. Fakıbaba, Şanlıurfa ziyaretinde "Ciğerin en güzel yapıldığı yer Şanlıurfa'nın ta kendisidir. Başvuru yapıldı. İnşallah ciğerin patentini alacağız" demişti. Bakanın açıklaması, günde yaklaşık 1 ton ciğerin tüketildiği Diyarbakır'ı harekete geçirdi. Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası aralarıngel
da ciğer kebabının da olduğu 8 ürün hakkında Türk Marka ve Patent Kurumu'na başvuracak. Vatandaşlar, Diyarbakır ciğerinin daha lezzetli olduğunu söylese de tescil tartışmasının yersiz olduğuna inanıyor ve "Kebabı illa bir şehre tescillemek doğru değil" diyor.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.