Selo bak silah

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş; Paralel Yapı, CHP, üst akıl, Doğan medyası, Nişantaşı, Bebek ve Etiler'i arkasına aldı. Sosyetik destek sayesinde seçim barajını aştı. "Silahlı örgüt değiliz" açıklamasını yaptı. Ancak Kandil'de teröristlere silahlı eğitim veren ağabeyini hatırlamadı!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Haziran 2015 Güncelleme 11 Haziran 2015, 02:09
Selo bak silah

İÇİNDEKİLER

Türkiye'de, seçim öncesi görülmemiş bir ittifak yapıldı. CHP, Paralel Yapı, Doğan medyası ve üst akıl, HDP için çalıştı. HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş "cici çocuk" olarak anlatıldı. Hatta İstanbul'un sosyetik semtlerinde Demirtaş kampanyası vardı.

AĞABEYİN DUYMASIN!

Terör örgütünün siyasi uzantısı olan HDP; Etiler, Nişantaşı, Teşvikiye, Bağdat Caddesi ve Bebek'teki sandıklardan rekor oyla çıktı. İşte sosyetik destekle barajı aşan Demirtaş, geldiği yeri hatırlamadı! HDP için "Türkiye partisi" imajı vermeye kalkan Selo, dün kameraların karşısına çıktı. Diyarbakır'daki mitingleri sırasında yaşanan patlamayla ilgili açıklamalar yaptı. "Bizim kimseye düşmanlığımız yok. Biz silahlı örgüt değiliz" diye konuştu. Ancak Demirtaş'ın bu açıklaması herkesi şaşırttı. Çünkü Demirtaş'ın "Erbil'de ticaretle uğraşıyor" dediği ağabeyi, Kandil'de ortaya çıkmıştı. Nurettin Demirtaş'ın terör örgütü yuvası Kandil'de teröristlere silahlı eğitim verdiği kare kare kanıtlanmıştı. Demirtaş Kaleşnikofla eğitim veren ağabeyini unutup "Biz silahlı örgüt değiliz" açıklamasını yapınca büyük tepki topladı. Öte yandan emanet oylarla Meclis'e giren Demirtaş, MHP'yi hedef aldı. "HDP ile yan yana gelemeyiz diyenler var. HDP ile yan yana durmak ancak size şeref kazandırır. Bizimle yan yana duranlar bizim şerefli, onurlu duruşumuzdan nasibini almış olurlar" şeklinde tepki çeken bir açıklama yaptı.

EMANETE İHANET
Selahatin Demirtaş, "Beyaz Türkler'in" desteğini aldı. Barajı aştı. Seçim sonrası kameların karşısına geçip "Emanet oyların farkındayız" açıklamasını yaptı. Ancak terör örgütü PKK'nın uyarısından sonra ağız değiştirdi. Terör örgütü KCK Yürütme Konseyi Üyesi Mustafa Karasu, "Emanet oy yoktur. HDP'liler de bunu yanlış değerlendiriyor. Her parti yeni seçmenler kazanabilmek için seslenmiyor mu? Herkes birbirinden oy alabilmek için seçime girmiyor mu? Bu nereden çıktı anlamadım" dedi. Bunun üzerine Demirtaş, dün çark etti. "Biz emanet oylarla barajı aşmış değiliz" dedi. Ardından şunları söyledi: "Biz yüzde 13.02'ye yakın oy aldık. Bunun içinde bir tane bile emanet oy varsa bu bizim için kıymetlidir. Fakat biz emanet oylarla barajı aşmış değiliz. Çok güçlü, örgütlü bir tabanımız var. Tabanın desteğiyle barajı aştık. Ama bize emaneten oy veren varsa bile ona saygı duyacağımızı belirttik. Hangi gerekçeyle verilmiş olursa olsun, her oy kıymetlidir. Ama HDP tümüyle emanet oylarla buradadır yaklaşımı doğru olmaz elbette."




Şimdi milletçe alkışlayınŞimdi milletçe alkışlayın