Eş koalisyon!

CHP ile HDP arasındaki sandık dostluğu resmen kanıtlandı. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, CHP'li Şafak Pavey ile havaalanında karşılaştı. Pavey, Demirtaş'ın elini sıkıp "Nasıl salladık ama" yorumunu yaptı! Selo da "Hep birlikte daha iyisini başaracağız" ifadesini kullandı! Böylece koalisyon lobisine selamı çaktı!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Haziran 2015 Güncelleme 10 Haziran 2015, 01:56
Eş koalisyon!

İÇİNDEKİLER

HDP; Paralel Yapı, Doğan Grubu ve CHP'yi arkasına aldı. Ağabeyi Kandil'de olan Selahattin Demirtaş parlatıldı. Bu kampanya terör ağacının gölgesinde yapıldı! Zira partinin logosunda terör örgütü PKK'nın harfleri vardı! İsrail kanalında ise Selo'ya övgüler yağdırıldı! Bu kampanya sonrasında HDP yüzde 10'luk barajı aştı. Meclis'te koltukları kaptı. Koalisyon lobisi sahneye çıktı. CHP ve HDP birbirlerine göz kırptı.

CNN'E BAĞLANDI


İki parti arasındaki dostluk dün İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan gelen bir görüntüyle kanıtlandı. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, İstanbul'dan Ankara'ya uçacaktı. Bu sırada CHP Milletvekili Şafak Pavey'le karşılaştı. İkili arasında ilginç bir konuşma başladı. Pavey, "Birlikte iyi salladık" derken, Demirtaş da "Hep birlikte daha iyisini başaracağız" ifadesini kullandı. Bu buluşma koalisyon lobisine bir mesaj olarak algılandı. Demirtaş önceki akşam da Türkiye hakkında kaos haberleri yapan Amerikan kanalı CNN International'a bağlandı. Canlı yayında Christian Amanpour'un sorularını yanıtladı. Demirtaş, Amanpour'un "Koalisyonun olası partileri kim olur?" sorusunu işe şöyle yanıtladı: "CHP, Türkiye'yi hükümetsiz bırakmamak amacıyla oluşacak bir koalisyon ihtimalini değerlendirmeli. CHP sorumluluktan kaçmamalı." CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ise koalisyon tartışmalarına ilişkin, "Biz, önceliğimizin AK Parti'nin iktidarda olmadığı bir seçenek olduğunu düşünüyoruz. Diğer iki siyasi partiyle çok rahatlıkla restorasyon dönemi yaratabilecek bir hükümet kurabiliriz" açıklamasını yaptı.