Sosyete selo

HDP; Paralel Yapı, Doğan Medya, CHP ve üst aklı arkasına aldı. Ağabeyi Kandil'de olan Selahattin Demirtaş yüzde 10'luk barajı aştı. İstanbul'daki "Beyaz Türkler"in yaşadığı Etiler, Bebek ve Nişantaşı'ndaki sandıklardan da HDP çıktı!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Haziran 2015 Güncelleme 09 Haziran 2015, 02:05
Sosyete selo

İÇİNDEKİLER

Türkiye, seçimi geride bıraktı. Demirtaş lobisi amacına ulaştı. HDP yüzde 10'luk barajı aştı. Paralel Yapı, Doğan medyası, CHP ve üst akıl tarafından desteklenen Selahattin Demirtaş, yüzde 13 oy aldı. Ağabeyi Kandil'de olan Selahattin Demiraş, kirli ittifak tarafından Meclis'e taşındı. İstanbul'un sosyetik semtlerinden gelen sonuçlar da Demirtaş için kurulan ittifakı kanıtladı. Türkiye'nin en zenginlerinin yaşadığı Etiler, Bebek, Nişantaşı ve Bağdat Caddesi gibi semtler şaşırttı. HDP söz konusu semtlerdeki seçim sandıklarından birinci ve ikinci parti olarak çıktı. HDP, İstanbul Boğazı'nın en önemli semti olan Bebek'te yüzde 45 rekorunu kırdı. HDP, bin 850 oyla Bebek'teki sandıktan birinci çıktı. CHP bin 780 oyla ikinci sırada yer aldı. Nişantaşı'nda HDP'ye giden oy oranı yüzde 80'leri aştı. Etiler'de ise HDP'nin oy oranı yüzde 20 olarak kayıtlara geçti. Halbuki bu semt daha önce HDP'ye tek bir oy bile vermedi. Geçmiş seçimlerde HDP'ye oy çıkmayan Bağdat Caddesi de yüzde 10'la "Demirtaş" dedi. HDP, Beykoz Konakları ile Acarkent'in oy kullandığı sandıkta yüzde 11 oy alarak 3. parti oldu.

HERKESLE PAYLAŞTILAR

Etiler, Bebek gibi noktalarda oturan ünlü isimler de HDP'ye oy verdiğini ima eden açıklamalar yaptı. Oyuncu Yılmaz Erdoğan'ın eşi Belçim Bilgin Erdoğan, Instagram hesabından bir mesaj yayımlayarak HDP'ye oy vereceğinin imasını yaptı. Cemiyet hayatının en önemli ismi Derin Mermerci de HDP'den yana oy kullandı. Mermerci, Twitter'daki hesabından bir Demirtaş, fotoğrafı yayınladı. Sosyetik güzel böylece oy pusulasındaki tercihini de herkese duyurdu. HDP'den yana tavır takınan bir diğer isim de Şebnem Çapa'ydı. Çapa, fotoğraf paylaşım sitesi Instagram'dan bir fotoğraf yayınladı. Altına zafer işareti şekillerini yazdı.

Jet-set'in en medyatik isimlerinden olan Şebnem Çapa da Demirtaş'tan yana tavır takındı. Çapa, 22 hafta önce tatil için gittiği Marmaris Bozburun'da Türk bayrağı açtı. Altına da "Ne mutlu Türküm" diye yazdı...

BARAJ PARTİSİ

Türkiye 7 Haziran Genel Seçimleri'nde tarihi bir süreç yaşadı. Ancak en büyük sürprizi terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı olan HDP yaptı. Üst akıl tarafından parlatılan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, şöhreti yakaladı. Batı'daki büyük patronlar ve sosyete bir anda Demirtaş'tan yana tavır takındı. İstanbul'un lüks semtlerindeki oylar, Demirtaş ve HDP'nin hanesine yazıldı. Nişantaşı, Bebek, Etiler, Bağdat Caddesi resmen HDP'ye çalıştı. Paralel Yapı, Doğan medyası ve üst aklın destek verdiği Demirtaş, barajı aştı. Bunun üzerine Beyaz Türkler çok keyif aldı. Başta Etiler olmak üzere lüks mekanlarda partiler yapıldı. Aralarında birbirinden ünlü işadamlarının da bulunduğu isimler, viski ve şampanya kadehleri tokuşturup HDP'nin başarısını kutladı. Sosyal medyada ise şu yorum yapıldı: Selo bizi diskoya götür!