Nişantaşı değil Demirtaş

Doğan medyası, yıllar önce Kürtçe şarkı söylemek isteyen Ahmet Kaya için "Vay Şerefsiz" manşetini attı. Şimdilerde ise Selahattin Demirtaş'ı parlattı. Hürriyet gazetesinin "yok sattığı" CHP'li Şişli'de HDP patlaması yaşandı. Terör örgütünün uzantısı olan partiye 31 bin 378 oy çıktı. Bunun 8 bin 178'i sosyetik semt Nişantaşı'nda kullanıldı!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Haziran 2015 Güncelleme 10 Haziran 2015, 03:24
Nişantaşı değil Demirtaş

İÇİNDEKİLER

Türkiye, bir seçimi daha geride bıraktı. Paralel Yapı, Doğan medyası, CHP ve üst akıl tarafından desteklenen HDP, yüzde 10'luk barajı aştı. En büyük desteği ise Aydın Doğan'ın gazetesi Hürriyet sağladı. Kürtçe şarkı söylemek isteyen Ahmet Kaya için "Vay Şerefsiz" manşetini atan Hürriyet, HDP ittifakına katıldı. İşte Hürriyet'in yer aldığı bu ittifakın CHP ayağı da iyi çalıştı! İstanbul sosyetesinin yaşadığı Bebek'te oyların yüzde 45'i, Etiler'de yüzde 46'sı, Bağdat Caddesi'nde yüzde 45'i HDP'ye aktı. Aralarında Derin Mermerci, Şebnem Çapa'nın da bulunduğu sosyetik isimler bile Demirtaş'dan yana tavır takındı.

ÜÇÜNCÜ SIRADA...

HDP barajı aşınca Beyaz Türkler çok keyif aldı. Etiler, Bebek ve Nişantaşı'ndaki mekanlarda şampanyalar patlatıldı. TAKVİM, bu oranları "Biji Etiler" diye haber yaptı. TAKVİM'in manşeti gündemi salladı. CHP'li Şişli Belediyesi'nin kapsama alanında ise tam anlamıyla HDP rekoru kırıldı. TAKVİM'in edindiği bilgilere göre, Şişli'de 164 bin 7 geçerli oy kullanıldı. Bu oyların 74 bin 721'i CHP'ye (yüzde 44.5), 34 bin 629'u AK Parti'ye (yüzde 24.7), 31 bin 378'i HDP'ye (yüzde 21.1), 15 bin 676'sı MHP'ye (yüzde 6.9) atıldı. Daha önce çok az sayıda oy alan HDP, sosyetik bölgede üçüncü parti oldu. 31 bin 378'lik HDP oyunun çoğu sosyetik semt Nişantaşı'ndan çıktı.



8 BİN 178 OY...

Avrupa'nın hatta dünyanın en pahalı semti olan Nişantaşı'nda HDP için 8 bin 178 oy kullanıldı. CHP'li Şişli Belediyesi'ne bağlı olan Rumeli, Teşvikiye, Abdi İpekçi, Mim Kemal Öke ve Halaskargazi Caddesi ise CHP'ye en az oy verilen noktalardı! Bu da CHP ile HDP arasındaki ittifağı rakamlarla kanıtladı. Öte yandan İstanbul'da 500 bin oy geçersiz sayıldı. Bu oyların çoğunun Kadıköy'de kullanıldığı ortaya çıktı. Kadıköy'de 10 bine yakın seçmen ise CHP'nin yanı sıra HDP'ye de mührü bastı.

ŞIRNAK'A HOUSE CAFE

İstanbul'un sosyetik semtleri HDP'ye çalıştı. Bebek, Nişantaşı, Etiler ve Bağdat Caddesi, HDP'nin oy rekoru kırdığı Hakkari ile yarıştı. Hal böyle olunca da sosyal medya sallandı. Başta sosyal paylaşım sitesi Twitter olmak üzere sanal alemde şu yorumlar yapıldı:
Etilerde Profesörler Sitesi ve Uçaksavar 'HDP' demiş.
Artık Bebek'in sokaklarında değil Yüksekova'da 3-5 tur atarlar.
House Cafe'nin bir şubesi de Şırnak'a açılacakmış.
Ahmet Hakan'ın oturduğu House Cafe'den HDP birinci parti çıkmış.
Nişantaşı değil Demirtaş!
Bebek, Nişantaşı ve Etiler'deki ezilen halkın partisi artık HDP!
Atiye Sokak'ın adı bundan sonra Biji Atiye olsun. Ama ucuz olsun!
Beyaz Türkler out, Beyaz Kürtler in!
HDP Etiler Semt Müdürlüğü kuracağım. Starbucks'ın yanına...
Sosyete artık sushi değil, çiğ köfte partileri verecek.