Tarhana aşkı mucit yaptı

24 yıldır çölyak hastalığıyla mücadele eden Fatma Taylan (55), tarhana çorbasına hasreti yüzünden, glutensiz yiyecek üretti. Manisa'da yaşayan Taylan, pirinç unundan tarhana çorbası yaptığı gibi, bu çorbayı markalaştırıp, kendisi gibi çölyak hastalarına satmaya başladı. İçinde gluten olmayan gıdalar tüketmeleri gerektiğini söyleyen Taylan, "Yaptığım tarhananın analizleri olumlu çıktı. Şu anda evde butik üretim yapıyorum. Çöltar markasıyla tarhana ve çikolatanın yanı sıra oyun hamurları da üretiyorum" dedi.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.