İsrafa son!

Lise öğrencisi kızlar, ekmek israfına üzülüp harekete geçti. Propolis maddesi ile ekmeği 25 gün taze tutmayı başardı

Dünyada birçok ülke açlıkla mücadele ederken, ülkemizde ne yazık ki, ekmek israfı had safhada. Bu duruma üzülen lise öğrencisi iki genç kız, bayatlamayan ekmek yapmayı başardı. Liseli kızların bu buluşu ile ekmek israfı sona erecek.
SAĞLIĞA DA FAYDALI
Ankara Kırkkonaklar Anadolu Lisesi öğrencisi Buket Dervişoğlu ile Pelin Bölükbaş, propolis maddesi ile oda sıcaklığında 19 gün, buzdolabında 25 gün bozulmayan ekmekle TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'na katıldı. Eczane ve aktarlarda satılan propolis adlı maddenin kanser ve kalp hastalıkları tedavisinde kullanıldığını, bağışıklık sistemini güçlendirdiğini söyleyen Pelin Bölükbaş buluşları için patent başvurusunda bulunacaklarını belirtti. Buket Dervişoğlu da propolisli orta boy tam buğday ekmeğin yaklaşık 4.5 liradan satılabileceğini ifade etti.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.