Pastırmalı yumurta sıkça pişirilen yemeklerden biridir. Vitamin ve mineraller açısından zengin olan yumurta hem de omega-3 kaynağıdır. Pastırmanın içerdiği faydalı besinlerle ve lezzetiyle bir araya gelerek keyifle tüketilmektedir.
PASTIRMALI YUMURTANIN TARİHTEKİ YERİ
Orta Asya'da Oğuz ve Hunlardan günümüze gelen pastırma, yemek kültürümüzün incilerindendir. Pastırma dünyaya Türklerden yayılmıştır. Keza göçebe atalarımız uzun yola ve savaşlara giderken yanlarına tuzlanmış et alıp bunları tüketirlermiş. Rivayete göre bu etler atın eğerlerine asılır, atın üstündekiler bacaklarıyla ete basa basa giderlermiş. Böylece bu etlere bastırma denmiş, zaman içerisinde de adı pastırma olmuştur.