Poğaça, özellikle çalışan kişilerin her sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi… Ancak kahvaltıda tükettiğiniz poğaçaların vücudumuza olan etkilerini okuyunca çok şaşıracaksınız. İşlenmiş karbonhidratlar arasında yer alan poğaça aslında göründüğü kadar masum değil. Sürekli olarak tüketilen işlenmiş karbonhidratlar ilerleyen zamanlarda yüksek tansiyon, kalp hastalığı, obezite, hiperaktivite, duygudurum bozukluklarına da neden olabiliyor. İşte poğaçanın vücudumuza etkileri.
Sabahın erken saatlerinde tüketilen simit, poğaça gibi yiyeceklerin sağlığımıza olan etkilerini uzmanlara sorduk.
Rafine (işlenmiş) veya basit karbonhidratlar; kepek, lif ve besin öğelerinden ayrılmış şekerler ve rafine tahıllardır. Bunlar arasında beyaz ekmek, pizza hamuru, makarna, hamur işleri (simit, poğaça, açma vb.), beyaz un, beyaz pirinç ve birçok kahvaltılık gevrek yer almaktadır. Besin değerleri çok azdır, boşa alınan kalorilerdir ve mümkün olduğunca kaçınılmalıdır.
GÜNÜN DİĞER HABERLERİ İÇİN TIKLAYIN