Varan 1: Galatasaray'ın ilk transferi resmileşti! Maaşı da belli oldu

Son dakika Galatasaray haberleri | Süper Lig'de üst üste ikinci sezonda da şampiyon olmak için gün sayan Galatasaray, transfer çalışmalarına da başladı. Sarı kırmızılılar Okan Buruk'un listesine göre çalışmalarına devam ederken, dünyaca ünlü gazeteci Fabrizio Romano Aslan'ın ilk transferini duyurdu. İşte detaylar...

Giriş Tarihi 08 Mayıs 2024, 13:23 Güncelleme 08 Mayıs 2024, 13:30
Varan 1: Galatasaray’ın ilk transferi resmileşti! Maaşı da belli oldu

İÇİNDEKİLER

Bu sezon şampiyonluğa ulaşmasına çok az bir süre kalan Galatasaray için süreç Fenerbahçe'nin Konyaspor deplasmanında puan kaybetmesiyle daha da kısalabilir. Dün akşam ağırladığı Sivasspor karşısında Ziyech, Mertens ve Icardi ile coşan Cimbom, 100 puan barajına da çok yaklaştı. Karşılaşma sonrasında konuşan Teknik Direktör Okan Buruk bir de transfer müjdesi vererek camiadaki coşkuyu daha da artırdı.


DÖRT KOLDAN TRANSFER

Lig bitiminde birçok oyuncusuyla yollarını ayırması beklenen Galatasaray, TFF'nin uygulayacağı 12 yabancı kuralı için hazırlıklarını sürdürüyor. Bu çerçevede verimi düşük, kiralık ve sözleşmesi bitecek isimlerle devam edilmeyecek. Teknik Direktör Okan Buruk da raporunu hazırladı. Sezon boyunca sıkça tartışılan bir isim imzayı atacak.


HAKİM ZİYECH MÜJDESİ

Sezon başında Chelsea'den kiralanan Hakim Ziyech, performansıyla ilk etapta yüksek katkı sağlayamamıştı. Akıllarda kalan sadece Manchester United maçıydı. Ancak şampiyonluk mücadelesinde kritik haftalar ilerledikçe Faslı futbolcu klasını konuşturup goller attı ve asitler yaptı. Takımdan gönderilmesi beklenirken bir anda işler değişti.


BURUK'TAN AÇIKLAMA

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk'tan son dakika transfer açıklaması geldi. Sivasspor maçı sonrasında konuşan Buruk; "Hem sarı kart sınırında, hem de sakatlık riskinden korktuğumuz için bazen erken çıkarıyoruz. Hakim bizim oyuncumuz. Gelecek sene bizle olacak. Bizim için önemli ve değerli bir oyuncu" dedi.


CHELSEA'DEN ONAY GELDİ!

Dünyaca ünlü gazeteci Fabrizio Romano'nun haberine göre Galatasaray, Ziyech için Chelsea'ye opsiyonun kullanıldığına dair yazı gönderdi. İngiliz devinden de bu yazıya onay yanıtı geldi.


MAAŞI DA BELLİ OLDU

Son etapta gaza basan ve adeta uçuşa geçen Hakim Ziyech'in Galatasaray'da kazanacağı ücret de belli oldu. Yıldız futbolcu için sezon başında yapılan KAP açıklamasında şarta bağlı opsiyonu devreye girmesi halinde 2 milyon 850 bin euro kazanacağı ifadelerine yer verilmişti.


31 yaşındaki 10 numara, Galatasaray ile çıktığı 21 maçta 8 gol atıp 4 de asist yaptı. 1164 dakika sahada kaldı.