Poğaça, özellikle çalışan kişilerin her sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi… Ancak kahvaltıda tükettiğiniz poğaçaların vücudumuza olan etkilerini okuyunca çok şaşıracaksınız. İşlenmiş karbonhidratlar arasında yer alan poğaça aslında göründüğü kadar masum değil. Sürekli olarak tüketilen işlenmiş karbonhidratlar ilerleyen zamanlarda yüksek tansiyon, kalp hastalığı, obezite, hiperaktivite, duygudurum bozukluklarına da neden olabiliyor. İşte poğaçanın vücudumuza etkileri.
Basit/rafine karbonhidratlar iştah hormonlarını etkileyerek obeziteye sebep olur. Hızla sindirilirler, yüksek glisemik indeks ve yükleri kan şekeri seviyelerinde sağlıksız iniş çıkışlara ve sürekli yorgunluğa neden olur. Rafine karbonhidratlar yediğinizde, kan dolaşımınız şekerle dolar ve bu da şekerin kanınızdan temizlenmesi için pankreastan ekstra insülin salınımını tetikler. Vücudunuz hemen ihtiyaç duyduğu şekeri kullanır ve bir miktarı insülin yardımı ile karaciğerinizde ve kaslarınızda glikojen olarak depolar, fazlası ise yağ olarak depolanır.
ÖNCEKİ RESİMLER İÇİN TIKLAYINIZ