Emekliye 405 lira ek gelir | Ek gelirle 2020 SSK SGK ve Bağ-Kur güncel emekli maaşı ne kadar olacak?

‘Erken ikramiye’, ‘en az bin 500 lira maaş’ gibi adımlar emeklileri rahatlatırken, aile yardımı beklentisi de var. Talepler hayata geçerse 2 çocuğu olan emekli 405 lira ek gelire kavuşabilecek. Emekli maaşlarıyla ilgili son dakika haber ve gelişmeler takvim.com.tr'de...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Nisan 2020 Güncelleme 12 Nisan 2020, 07:02
Emekliye 405 lira ek gelir | Ek gelirle 2020 SSK SGK ve Bağ-Kur güncel emekli maaşı ne kadar olacak?

İÇİNDEKİLER



Ekonomik
İstikrar Kalkanı paketi ile atılan 'erken ikramiye', 'en az bin 500 lira maaş' adımları emeklileri rahatlatırken, hem emekli dernekleri hem memur konfederasyonları tarafından dile getirilen 'aile yardımı' talepleri için alınacak karar da merakla bekleniyor. Talepler hayata geçerse, emekliler yeni bir ek ödemeye daha kavuşacak.


'İŞ SONRASI SÜRSÜN'
Türkiye Emekliler
Derneği Araştırma Müdürü Namık Tan, çalışırken yapılan aile yardımlarının emekli olunduğunda ödenmemesinin önemli bir gelir kaybına neden olduğunu belirterek, "Kamu çalışanları için eşi çalışmayanlara gösterge ve katsayı değerleri üzerinden aile yardımı yapılmaktadır.



İşçilere yapılan aile yardımı ise toplu iş sözleşmeleri ile sınırlı kalmış ve her iş kolu için farklı uygulanmaktadır. Sosyal bir ödeme olan aile yardımının emeklilik döneminde de devam etmesi sağlanmalıdır" diye konuştu.