Emeklilerin maaşlarına yüzde 20'ye kadar yapılacak zam için açıklama

Emeklilerin maaşlarına yüzde 20 'ye kadar yapılacak zam için açıklama Çalışma Bakanı'ndan geldi. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk açıklamasında maaşların ne zaman zamlanacağını söyledi. Peki emekli promosyon ödemesi de artacak mı? Bankalar, 1500 TL 'nin altında maaş alan emeklilere 500 TL promosyon ödemesi yapıyordu.

Giriş Tarihi 22 Mart 2020, 12:02 Güncelleme 29 Mart 2020, 17:38
Emeklilerin maaşlarına yüzde 20’ye kadar yapılacak zam için açıklama

İÇİNDEKİLER

Başkan Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz gün Çankaya 'da düzenlenen koronavirüs toplantısı sonrası emeklileri sevindiren haberi vermişti. Erdoğan yaptığı açıklamada, emeklilerden maaşı 1500 TL 'nin altında kalanların maaşlarının 1500 TL 'ye yükseltileceğini söylemişti. Detaylar takvim.com.tr'de

PROMOSYON DEĞİŞECEK Mİ?

Bankalar, 1500 TL 'nin altında maaş alan emeklilere 500 TL promosyon ödemesi yapıyordu. Maaşların 1500 TL olması sonrası emekliler , promosyon miktarının artıp artmayacağını araştırıyor. Ancak 1500 TL ile 2500 TL arası maaş alan emeklilere 625 TL promosyon ödemesi yapılıyor. Maaşların 1500 TL 'ye çıkması sonrası bu emeklilerin promosyon miktarları değişmeyecek.

1500 VE ÜZERİNDE MAAŞ ALANLARA ZAM VAR MI?

Bu maaş zammı sadece 1500 TL'nin altında maaş alan emeklileri ilgilendiriyor. 1500 ve üzeri maaş alan emeklilerin maaşları aynı kalacak.

PTT'deki emekli maaşları promosyonları nasıl alınacak? Bakan açıkladı!

Bakan Turhan yaptığı açıklamada, Kovid-19 salgını nedeniyle başlatılan "Evde Kal Türkiye" çağrısına destek olmak amacıyla bakanlığına bağlı hizmetlerin internet ve telefon üzerinden sunulması için talimat verdiklerini söyledi.

Kamu hizmetlerini vatandaşlara, işletmelere, kamu kurumlarına bilgi ve iletişim teknolojileriyle etkin ve verimli bir şekilde ulaştırmak amacıyla e-Devlet Kapısı'nın hizmete alındığını ifade eden Turhan, bu kapsamda bugün itibarıyla yaklaşık 46 milyon kayıtlı kullanıcıya 649 kurum ve kuruluşun 5 bin 23 hizmet verdiğini, 2 bin 524 hizmetin ise mobil olarak sunulduğunu aktardı.

Günde e-Devlet Kapısı üzerinden 12 milyonu aşkın işlemin yapıldığı ifade eden Turhan, en fazla Sosyal Güvenlik Kurumunun sunduğu 4A Hizmet Dökümü, Adalet Bakanlığının sunduğu Dava Dosyası Sorgulama, Gelir İdaresi Başkanlığının sunduğu Vergi Borcu Sorgulama, Emniyet Genel Müdürlüğünün sunduğu Araç Plakasına Yazılan Ceza Sorgulama, Adalet Bakanlığının sunduğu İcra Dosyası Sorgulama, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün sunduğu Tapu Bilgileri Sorgulama, Meteoroloji Genel Müdürlüğünün sunduğu 5 Günlük Hava Tahmini ve Sosyal Güvenlik Kurumunun sunduğu 4A Emekli Aylık Bilgisi işlemlerinin yapıldığını kaydetti.

"HİZMETLER ONLİNE VERİLMEYE BAŞLANDI"

Kovid-19 salgınının önlenmesi çalışmaları kapsamında bir kısım hizmetlerin e-Devlet üzerinden bir kısım hizmetlerin ise telefonla verilmeye başlandığını anlatan Turhan, "Kovid-19'un yayılmasının yavaşlatılması için bakanlığıma bağlı, ilgili ve ilişkili kurum ile kuruluşlarca internet üzerinden ve telefon aracılığıyla verilen hizmetlere yenilerini de ekledik. Bu yeni hizmetler de e-Devlet Kapısı üzerinden veriliyor. Bazı hizmetlerimiz de internet sitelerinden online yapılmaya başladı." diye konuştu.

Turhan, PTT AŞ tarafından kurumsal ve bireysel her türlü talep, şikayet ve önerilerinin alınması, ilgili birimlere aktarılması, ilgili birimlerden gelen sonuçların iç ve dış müşterilere aktarılmasının sağlanması amacıyla telefon hizmeti verilmeye başlandığını belirterek, 444 6 788 numaralı telefondan çağrı merkezi hizmetlerinin sunulduğunu söyledi.

Aralarında elektronik haberleşme hizmetleri, kargo işlemleri, PTT Bank gibi işlemlerin yanı sıra firmalar tarafından yapılan kara yolu taşımacılığı, denizcilik gibi hizmetlerin internet üzerinden verildiğini ifade eden Turhan, ''Kovid-19 salgınının etkisini azaltana kadar vatandaşların korunması için her türlü çalışmayı yapmaya devam edeceğiz.'' dedi.