İşe girenler kaç yaşında emekli olur? Emeklilik yaşı...

2020 yılında işe girecek olanlar kaç yaşında emekli olur? 2020 Emeklilik hesaplama da 2020 yılında işe girecek olanlar kaç yaşında emekli oluyor belli oldu. Emeklilik yaşı tamamen mi değişti? Şu an işe girenler kaç yaşında emekli olacak sizler için derledik. İşte en yeni emekli ne zaman olur haberi.

Giriş Tarihi 18 Şubat 2020, 09:16 Güncelleme 05 Mart 2020, 13:50
İşe girenler kaç yaşında emekli olur? Emeklilik yaşı...

İÇİNDEKİLER

Ülkemizde emeklilik yaşları çalışanlar tarafından devamlı şekilde araştırılmaktadır. Bu bağlamda yeni işe girecek olanlar hangi tarihte ne zaman emekli olabileceklerini sorguluyor. 2020 yılı emeklilik hesaplamada da 2020 yılında işe girecek olanlar kaç yaşında emekli oluyor belli oldu. 4A SSK'lı olanlar bugün emekli olurlarsa ne kadar emekli maaşı alabileceklerini SGK'nın uygulaması sayesinde kendileri hesaplayabiliyor.

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA TIKLAYINIZ

20 yılında işe girecek olanlar kaç yaşında emekli olur?

Kamu görevine girenler için emekli aylığı almak için hizmet süresini tamamlayanlar için 2020 yılı şartları tamamen mi değişti. Emekli nasıl olunur, kaç yaşında emekli olurum hesaplama sizler için araştırdık.

SON DAKİKA SGK HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

EMEKLİLİK YAŞI SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ

SGK HİZMET DÖKÜMÜ NASIL ALINIR? TIKLA ÖĞREN!

Emeklilik yaşı düştü mü?

20 hizmet yılını dolduran kadın memurlarla, 25 hizmet yılını dolduran erkek memur ve çalışanlar yaş şartına bakmaksızın emekli olmaları 8 Eylül 1999 tarihinden itibaren değişmiş yeni yasada hizmet süresi ve yaş şartı getirilmişti. 2008 sonrası yasa halen geçerli olan bir yasadır ve , işçi, memur, görevli herkes bu yasaya göre emekli olabiliyor. Belli bir hizmet süresini tamamlayıp emekli olacaklar için, işe giriş tarihleri, hizmet süresi ve cinsiyetine göre yaş şartını yerine getirmesi gerekiyor.

Emeklilik reformu geliyor!

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmet Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk emeklilik reformu çalışmalarını sürdürdüğünü duyurdu. Emeklilik için gün prim sayısını tamamladıkdan sonra yaş için ve EYT'liler için büyük müjdeler geldi. Bakan ""Geçen yıl emekli ettiğimiz nüfusun yaş ortalaması 52-53 bandında. Bunun 65 yaşa dönmesi 2048 yılını bulacak.

EYT'liler 65 yaşını beklemeyecekler. Prim ödeme ve sigortalılık süresine göre kademelendirilmiş. EYT'liler emeklilikten sonra çalışmak istiyorlar. 48-50 yaşlarda, en verimli olduğu dönemde emekli olmayı düşünmek bu. Hazine ve Maliye Bakanımızla çalışıyoruz. Emeklilik konusunda bir reforma ihtiyacımız olduğu doğru. Uzun soluklu bir çalışma bu." açıklamasını yaptı.