Ziraat Bankası kredi faiz oranları 0,49 ve 0,79 fırsatı haberi geldi

Ziraat Bankası kredi faiz oranları 0,49 ve 0,79 müjdesi geldi. Türkiye'nin en büyük kamu bankası olan Ziraat Bankası ile ilgili faiz indirim gelişmeleri yakından takip ediliyor. Bu bağlamda vatandaşlar Ziraat Bankası konut, taşıt ve ihtiyaç kredisi faiz oranlarını yakından takip ediyor. Ziraat Bankası 0.49 faizli en uygun konut kredisi müjdesini dar gelirlilerle paylaştı! .

Giriş Tarihi 14 Ocak 2020, 09:18 Güncelleme 21 Ocak 2020, 16:48
Ziraat Bankası kredi faiz oranları 0,49 ve 0,79 fırsatı haberi geldi

İÇİNDEKİLER

14 Ocak 2020 tarihi itibari ile konut, ihtiyaç ve taşıt kredisi faiz oranları vatandaşlar tarafından anlık olarak takip ediliyor. Özellikle Ziraat Bankası konut, ihtiyaç ve taşıt kredisi faiz oranları aratılıyor. Bu bağlamda Ziraat Bankakredi faiz oranları en çok araştırılanlar arasına girdi. Ziraat Bankası TOKİ toplumsal Konut Projesi hak sahipleri için en uygun konut kredisi müjdesini duyurdu!

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA TIKLAYINIZ

ZİRAAT BANKASI KONUT KREDİSİ İÇİN FAİZ ORANI NE OLDU?

Birikimi olmayan ya da yeterli birikimi olmayanlar müşteriler için satın alınacak evin teminat olarak gösterilmesi koşuluyla verilen uygun faizli konut kredisidir. 36 aydan 180 aya kadar vade seçeneği mevcuttur. Ziraat Bankasının Konut Kredisi faiz oranı %0.99'dur. Konut Kredisinin özellikleri şunlardır: Satın alınacak konutun değerinin %80'ine kadar kredi alınabilir.

Kredinin verileceği gayrimenkul üzerine ipotek konulur ve uygun görüldüğü takdirde ek ödeme de talep edilebilir. Ziraat Bankası Konut Kredisi alan müşterilerine Hayat Sigortası, Deprem Sigortası ve Konut Sigortasını da sunulmaktadır. Konut Kredisi için gayrimenkule ipotek tesis edildiği için kefil istenmez. Anca başvuran kişinin yeterli geliri yoksa banka uygun gördüğü takdirde kefil isteyebilir. Kat mülkiyeti olan gayrimenkuller için konut kredisi alınabilir. Arsa, depo ve dükkan gibi gayrimenkullere konut kredisi verilmez.

0.49 FAİZ ORANI İLE KONUT KREDİSİ FIRSATI!

Her yıl 100 bin ailenin ev sahibi olmasını sağlayacak olan TOKİ sosyal konut projesi için hatırlanacağı üzere Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ilk açıklamasını 7 Kasım 2019 tarihinde yapmış ve tarihin en düşük konut kredisi faiz oranı ile vatandaşı ev sahibi yapacaklarını duyurmuştu.

Hazine ve Maliye Bakanı Bakan Albayrak "Asgari ücretli, dar gelirli vatandaşlarımızı ev sahibi yapacak finansman modelinin altyapısını hazırladık. 20 yıl vade ile tarihin en düşük faiz oranı ile kira, kiradan daha ucuz maliyetle bu gelir grubundaki vatandaşları ev sahibi yapacak finansal altyapıyı hazırladık" diyerek büyük müjdeyi duyurmuştu. Bugün açıklanan yeni detaylar ile sosyal konutların fiyatlarının yanı sıra konut kredisi faiz oranı da belirlenmiş oldu. TOKİ 100 bin sosyal konut projesinde satışa sunulan asgari ücretli çalışanlar ve dar gelirli aileler için yüzde 10 peşinat ve 0.49 konut kredisi faiz oranı imkanı ile satışa sunulacak.

ZİRAAT BANKASI 0.49 FAİZLİ EN UYGUN KONUT KREDİSİ BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Ziraat Bankası en uygun konut kredisi başvurusu banka şubelerine gerçekleştiriliyor. 0.49 faizli konut kredisi başvurusunda bulunacak adaylarda aranan ilk şart, TOKİ Sosyal Konut Projesi kapsamında daire alma hakkı kazanmak oluyor. En uygun konut kredisi başvurusunda bulunacak adaylardan Ziraat Bankası şu şartları yerine getirmesini istiyor:

T.C. vatandaşı olmak

En az 25 yaşını tamamlamış olmak

En fazla 5.500 TL (İstanbul ilinden başvurular için 6.000 TL) hane içi gelire sahip olmak

İkamet ettiği ilde en az 1 yıldır ikamet ediyor olmak

TOKİ Hak Sahibi Belirleme kurasında sosyal konut projesinden daire satın alma hakkı kazanmak

Satın alacağı sosyal konutun en az %10 peşinatını ödemek

2+1 konutlar için 500 TL, 3+1 konutlar için 1.000 TL başvuru bedeli ödemek (Şehit yakınları muaftır)

Takipte kredi kartı ya da kredi borcu bulunmamak

Kredi notu riskli seviyenin üzerinde olmak