13 Ocak 2020 banka kredi faiz oranları düştü! En para, HSBC, TEB, ING ve İş Bankası kredi faiz oranları...

Faizlerin düşmesiyle bankalar yılbaşına özel ihtiyaç kredisi kampanyasına hız verdi. Bir yıl önce aylık yüzde 1.79, altı ay önce 1.40 olan faizler, 0.98'e kadar geriledi. 3 ay ertelemeli kredilerin vadesi ise 5 yıla kadar çıktı. 2019 - 2020 yeni yıl kredisi kampanyaları birbiri ardına geliyor!

Giriş Tarihi 13 Ocak 2020, 09:26 Güncelleme 20 Ocak 2020, 12:25
13 Ocak 2020 banka kredi faiz oranları düştü! En para, HSBC, TEB, ING ve İş Bankası kredi faiz oranları...

İÇİNDEKİLER

İhtiyaç kredileri diğer kredilere göre daha ziyada düşük faizli ve kısa vadeli kredilerdir. Bu tip krediler için son dönemde bankaların yeni uygulamaları sayesinde şubeye gitmeden dahi telefon ya da internet yoluyla kredi alınabilmektedir. Bu tip krediler bireysel kredi türündedir. Yani kişinin ticari amacı dışında kalan ihtiyaçlarını karşılamak üzere verilen kredidir. İşte kredi faiz oranları...

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA TIKLAYINIZ

BİREYSEL KREDİDE DÜŞEN FAİZLER VATANDAŞLARI ÇEKİYOR

Bir yıl önce bankalar ihtiyaç kredilerinde müşterilerinden aylık yüzde 1.79 seviyelerinde faiz ödemelerini istiyordu. Altı ay önce ise istenen faiz yüzde 1.40'tı. Şimdi ise ihtiyaç kredilerinde açıklanan faizler yüzde 0.98'den yüzde 1.04'e kadar değişim gösteriyor.

BANKALARIN İHTİYAÇ KREDİSİ FAİZ ORANLARI

Akbank ihtiyaç kredisi faizi %1,45

Denizbank ihtiyaç kredisi faizi %1,09

Yapı Kredi ihtiyaç kredisi faizi %1,19

QNB Finansbank ihtiyaç kredisi faizi %0,99

Şekerbank ihtiyaç kredisi faizi %0,99

Enpara ihtiyaç kredisi faizi %1,21

HSBC ihtiyaç kredisi faizi %1,14

ICBC İhtiyaç kredisi %1,09

Halkbank ihtiyaç kredisi faizi %1,05

Vakıfbank ihtiyaç kredisi faizi %1,05

TEB ihtiyaç kredisi faizi %0,98

ING ihtiyaç kredisi faizi %0,99

İş Bankası ihtiyaç kredisi faizi %1,09

Garanti Bankası ihtiyaç kredisi faizi %1,09

Alternatif Bank ihtiyaç kredisi faizi %1,30

Burgan Bank ihtiyaç kredisi faizi %1,19

Odeabank ihtiyaç kredisi faizi %1,59

Fibabanka ihtiyaç kredisi faizi %1,05

Anadolubank ihtiyaç kredisi faizi %1,39

İŞ BANKASI

İş Bankası, yeni yıl ihtiyaç kredisinde kişiye özel olarak belirlenen faiz oranları ve 60 aya varan vadelerle kredi veriyor. Kişiye özel uygulanacak faiz oranı müşteri özellikleri, risklilik durumu, kredi tutarı, kredi vadesi ve diğer kredi bilgilerine göre değişiklik gösteriyor. SMS ile ihtiyaç kredisi başvurusu yapmak isteyenler; "nakit, TC kimlik no, kredi tutarı, aylık gelir" durumunu 4402'ye gönderiyor.

ŞEKER BANK

Şekerbank müşterilerine yeni yıl kampanyası kapsamında günde 8 TL'den başlayan taksit seçeneklerinin yanı sıra 3 ay taksit erteleme imkânı da sunuyor.

FİNANSBANK

QNB Finansbank, yeni yıla özel günde 15 TL'den başlayan taksitlerle 15.000 TL ihtiyaç kredisi veriyor. Taksit ödemeleri 3 aya kadar ertelenebiliyor. QNB Finansbank'ın taksitlerinizi erteleyin söylemiyle verdiği kredi, 60 aya varan vade seçeneklerine sahip. İhtiyaç kredisi yeni yıl kampanyası için QNB Finansbank müşterileri internet ve cep şubelerinden başvurularını tamamlayabiliyor.

TÜRKİYE EKONOMİ BANKASI

Türk Ekonomi Bankası (TEB), yeni yıla girerken 36 ay vadeye kadar 0.98'den başlayan faiz oranında yeni kampanya başlattı. TEB Bireysel ve Özel Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Mendi, "Yeni yılda müşterilerimizin rahat etmesi ve borçlarını tek bir yerde toplaması için Findeks notuna göre farklı tutar ve vadelerde değişen faiz oranlarında ihtiyaç kredisi sunmaya başladık. Dileyen müşterilerimiz 3 ay erteleme seçeneğinden de faydalanabilir" dedi.

GARANTİ BANKASI

Garanti BBVA, 31 Aralık'a kadar geçerli olacak yeni kredi kampanyasında, yüzde 0.99'dan başlayan faiz oranlarıyla 60 aya kadar vadeyle kredi veriyor. Kredi kullanmak isteyenler; Garanti BBVA şubelerinden, www.garantibbva.com.tr adresindeki internet şubesinden, Garanti BBVA Mobil'den ve 444 0 335 anında kredi hattından başvuruda bulunabiliyor.

ALTERNATİF BANK

Alternatif Bank'ın yeni yıl kampanyası kapsamında sunduğu yılbaşı kredisini kullanmak isteyenler, yüzde 1.04'ten başlayan faiz oranları ve esnek ödeme koşullarıyla 60 aya varan vadelerden yararlanabiliyor. Alternatif Bank'ın avantajlı yılbaşı kredisine tüm şubelerinden başvuruda bulunulabiliyor. Bankanın faiz oranı daha önce yüzde 1.28'di. Alternatif Bank, bu faiz oranını KKB (Kredi Kayıt Bürosu) kredi puanı 1500 ve üzeri olan müşterileri için yüzde 1.04'e indirdi.

DENİZBANK

DenizBank, 2020 yılına özel ihtiyaç kredisi kampanyası kapsamında aylık yüzde 0.99'dan başlayan faiz oranlarıyla kredi sunarken, 60 aya varan vade seçenekleri ile ödeme kolaylığı sağlıyor. Tüketiciler, 2020 yılına özel ihtiyaç kredisi kampanyasına cep telefonlarından 'yeniyıl' yazıp bir boşluk bırakıp TC kimlik numaralarını 3280'e SMS atarak veya www.denizbank.com üzerinden kolayca başvuru yapabiliyor.