8 Ocak Çarşamba en uygun kredi hangi bankada? Akbank, Yapıkredi DenizBank...

7 Ocak en uygun kredi hangi bankada? Sorusu Google'da yoğun olarak aratılıyor. Geçtiğimiz haftalarda Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ev sahibi olmak isteyenlere müjdeyi vermişti. Albayrak, yeni yıl itibarıyla ikinci elde yüzde 0.99 olan konut kredisi faiz oranı sıfır konutlarda yüzde 0.79'a kadar düşeceğini belirtmişti. 2020 yılının gelmesi ile vatandaşlar en uygun kredi hangi bankada?

Giriş Tarihi 08 Ocak 2020, 09:34 Güncelleme 17 Ocak 2020, 17:35
8 Ocak Çarşamba en uygun kredi hangi bankada? Akbank, Yapıkredi DenizBank...

İÇİNDEKİLER

7 Ocak en uygun kredi hangi bankada? Sorusu arama motorlarında bayahı aratılıyor. Ev sahibi olmak isteyen binlerce vatandaş Akbank, Yapıkredi DenizBank ve ICBC bank kredi faiz oranlarını merak ediyor. En son açıklama Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'tan gelmişti. Albayrak yüzde 0.99 olan konut kredisi faiz oranı sıfır konutlarda yüzde 0.79'a kadar düşeceğini söylemişti. Halkbank, Ziraat, Vakıfbank 0.79 konut kredisi hesaplama işlemleri haberimizde. Konut kredisi, satın alınacak evin teminat altına alınması koşuluyla bankalar tarafından verilen bir kredi türü. En uygun kredi hangi bankada? İşte yanıtı ve detaylar takvim.com.tr'de.

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA GEÇİNİZ

0.79 KONUT KREDİSİ BAŞLADI MI?

Kamu bankaları kampanya için hazırlıklarına devam ediyor. Ziraat Bankası ve Halkbank henüz başvuru almazken, Vakıfbank sitesinden kampanyayı duyurdu. Bankalardan bilgiler geldikçe haberimizin içerisinde yer alacak.

Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank tarafından yapılacak açıklamada 1 Ocak 2020 tarihinden sonra sıfır konutlar için verilen konut kredilerinde faiz oranları 0,79 olarak açıklanmıştı. Daha sonraki süreçte Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın Şırnak'ta yaptığı konuşmada "Türkiye üzerinden güzel mesajı Şırnak'tan verelim. Özellikle sıfır konut faizlerinde 0,99 oranı tarihi düşük seviye olan 0,79'a indirelim diye teklifle geldiler. 1 Ocak itibarıyla faizler inecek, hayırlı uğurlu olsun." ifadelerini kullandı. Konut kredisi faiz oranlarının düşmesiyle topluma bu maliyetleri yansıtmaya devam edeceklerini ifade eden Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Gerek inşaat sektörü gerek yan sektörlerde maliyet ve faizler daha da düşecek." açıklamasında bulundu. Bu açıklamayla birlikte kamu bankalarının konut kredisi faiz oranları da netleşmiş oldu

Kuveyt Türk Bankası

Kuveyt Türk Bankası konut finansmanı dahilinde %0.98 tabela kar payı oranları sunuyor. Banka kredili Hayat, BES ve 3 adet otomatik fatura talimatı ürünlerinin kullanılması durumunda ise kar payı oranlarını %0.95'e düşüyor.

Yapı Kredi Bankası

Yapı Kredi Bankası konut kredisi faizlerinde %1'in altına indirerek 10 yıla kadar tüm vade ve tutarlar için %0.99 oranı ile kredi kullandırmaya başladı. Ziraat Bankası Ziraat Bankası konut ürün paketi dahilinde 15 yıl vadeye kadar 500.000 TL'ye dek krediler için %0.99 faiz oranı sunuyor. Banka 500.000 TL üzerindeki tutarlarda ise %1.09 faiz oranı uyguluyor.

ICBC

ICBC Bank tabela faiz oranları dahilinde %2 faiz oranı sunarken kampanyalı kredi ürünü için %1.08 oranı ile konut kredisi sunuyor.

QNB Finansbank

QNB Finansbank konut kredisi için 10 yıl vadeye kadar %1.08 faiz oranı ile kredi kullandırıyor.

DenizBank

DenizBank tabela oranları kapsamında %1.39 faiz oranı sunarken, kampanyalı faiz oranları dahilinde %1.21 faizle kredi kullandırıyor.

Anadolubank

Anadolubank 5 yıla kadar %1.25 10 yıl vadeye kadar da %1.38 faiz oranı ile kredi sunuyor.

HalkBank

HalkBank kampanyalı hesaplı evim konut kredisi dahilinde 500.000 TL ve 15 yıla kadar vade için %0.99, 500.000 TL üzeri taleplerde ise %1.19 faiz oranı ile kredi kullandırıyor.

VakıfBank

VakıfBank kampanyalı sarı panjur kampanyası için 500.000 TL limit ve 15 yıl vadeye dek %0.99 faiz oranı sunarken standart konut kredisi kapsamında %1.29 faiz oranı ile kredi sağlıyor.

TEB

TEB kampanyalı konut kredisi ürünleri için faiz oranlarını tüm vadelerde 10 yıla kadar %0.99'a düşürdü. Banka tabela faizleri ise halen %2.58 seviyelerinde.