1 Ocak 2020 banka kredi faiz oranları ne oldu? İş Bankası, Garanti, Şekerbank...

Faizlerin düşmesiyle bankalar yılbaşına özel ihtiyaç kredisi kampanyasına hız verdi. Bir yıl önce aylık yüzde 1.79, altı ay önce 1.40 olan faizler, 0.98'e kadar geriledi. 3 ay ertelemeli kredilerin vadesi ise 5 yıla kadar çıktı. 2019 - 2020 yeni yıl kredisi kampanyaları birbiri ardına geliyor!

Giriş Tarihi 01 Ocak 2020, 09:04 Güncelleme 12 Ocak 2020, 13:43
1 Ocak 2020 banka kredi faiz oranları ne oldu? İş Bankası, Garanti, Şekerbank...

İÇİNDEKİLER

Yeni yıl kredisi veren bankaların sunduğu yeni yıl kredi kampanyaları ile 2020 yılına sıkışık girmek istemeyen okurlarımız için yeni yıl kredi kampanyalarını bir araya getirdik.

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA TIKLAYINIZ

DÜŞÜK FAİZ VATANDAŞLARI ÇEKİYOR

Bir yıl önce bankalar ihtiyaç kredilerinde müşterilerinden aylık yüzde 1.79 seviyelerinde faiz ödemelerini istiyordu. Altı ay önce ise istenen faiz yüzde 1.40'tı. Şimdi ise ihtiyaç kredilerinde açıklanan faizler yüzde 0.98'den yüzde 1.04'e kadar değişim gösteriyor.

ŞEKER BANK

Şekerbank müşterilerine yeni yıl kampanyası kapsamında günde 8 TL'den başlayan taksit seçeneklerinin yanı sıra 3 ay taksit erteleme imkânı da sunuyor. Şekerbank Perakende ve Tarım Bankacılığı Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Tuğbay Kumoğlu, "Şekerbank olarak ihtiyaç sahiplerine yeni yıla girerken bütçelerini zorlamadan finansman imkânı sunmak istedik. Yeni yıl kredisi kampanyamız ile talep eden müşterilerimize taksit erteleme seçeneği sunarken, düşük tutarlı taksit imkanıyla da ödemelerini rahatça yapma fırsatı sağlayacağız" dedi.

İŞ BANKASI

İş Bankası, yeni yıl ihtiyaç kredisinde kişiye özel olarak belirlenen faiz oranları ve 60 aya varan vadelerle kredi veriyor. Kişiye özel uygulanacak faiz oranı müşteri özellikleri, risklilik durumu, kredi tutarı, kredi vadesi ve diğer kredi bilgilerine göre değişiklik gösteriyor. SMS ile ihtiyaç kredisi başvurusu yapmak isteyenler; "nakit, TC kimlik no, kredi tutarı, aylık gelir" durumunu 4402'ye gönderiyor. Her bir SMS için ücret tahsil ediliyor. İş Bankası müşterisi olmayanların ise İş Bankası Telefon Şubesi'ni cep telefonlarından araması gerekiyor. İş Bankası'nın kişiye özel faiz oranı ile sunduğu Anında Kredi'ye İşCep'ten, internet şubesinden ve Bankamatiklerden hızla ve kolayca başvurulabiliyor. Başvurular hangi temas noktasından yapılırsa yapılsın onaylanan kredi 7/24 hemen hesaba geçiyor.


FİNANSBANK

QNB Finansbank, yeni yıla özel günde 15 TL'den başlayan taksitlerle 15.000 TL ihtiyaç kredisi veriyor. Taksit ödemeleri 3 aya kadar ertelenebiliyor. QNB Finansbank'ın taksitlerinizi erteleyin söylemiyle verdiği kredi, 60 aya varan vade seçeneklerine sahip. İhtiyaç kredisi yeni yıl kampanyası için QNB Finansbank müşterileri internet ve cep şubelerinden başvurularını tamamlayabiliyor. Bankanın müşterisi olmayan tüketiciler ise TC kimlik numaralarını 5030'a SMS atarak, https://www.qnbfinansbank.com/bireysel-ihtiyac-kredisi linki üzerinden veya QNB Finansbank şubelerine giderek başvuruda bulunabiliyor.

TÜRKİYE EKONOMİ BANKASI

Türk Ekonomi Bankası (TEB), yeni yıla girerken 36 ay vadeye kadar 0.98'den başlayan faiz oranında yeni kampanya başlattı. TEB Bireysel ve Özel Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Mendi, "Yeni yılda müşterilerimizin rahat etmesi ve borçlarını tek bir yerde toplaması için Findeks notuna göre farklı tutar ve vadelerde değişen faiz oranlarında ihtiyaç kredisi sunmaya başladık. Dileyen müşterilerimiz 3 ay erteleme seçeneğinden de faydalanabilir" dedi. 3 ay ile 60 ay arasında değişen, 3 ay erteleme imkanı da sunan yeni yıl kredisinden yararlanmak isteyen yeni TEB müşterileri, başvurularını Cepteteb internet, mobil bankacılık ve çağrı merkezi kanallarından yapabiliyor.

GARANTİ BANKASI

Garanti BBVA, 31 Aralık'a kadar geçerli olacak yeni kredi kampanyasında, yüzde 0.99'dan başlayan faiz oranlarıyla 60 aya kadar vadeyle kredi veriyor. Kredi kullanmak isteyenler; Garanti BBVA şubelerinden, www.garantibbva.com.tr adresindeki internet şubesinden, Garanti BBVA Mobil'den ve 444 0 335 anında kredi hattından başvuruda bulunabiliyor. Garanti BBVA Genel Müdür Yardımcısı Mahmut Akten, "2020'yi karşılarken, ihtiyaçların karşılanabilmesi için uygun faiz ve vadede yeni yıl kredisi hazırladık" dedi.

ALTERNATİF BANK

Alternatif Bank'ın yeni yıl kampanyası kapsamında sunduğu yılbaşı kredisini kullanmak isteyenler, yüzde 1.04'ten başlayan faiz oranları ve esnek ödeme koşullarıyla 60 aya varan vadelerden yararlanabiliyor. Alternatif Bank'ın avantajlı yılbaşı kredisine tüm şubelerinden başvuruda bulunulabiliyor. Bankanın faiz oranı daha önce yüzde 1.28'di. Alternatif Bank, bu faiz oranını KKB (Kredi Kayıt Bürosu) kredi puanı 1500 ve üzeri olan müşterileri için yüzde 1.04'e indirdi.

DENİZBANK

DenizBank, 2020 yılına özel ihtiyaç kredisi kampanyası kapsamında aylık yüzde 0.99'dan başlayan faiz oranlarıyla kredi sunarken, 60 aya varan vade seçenekleri ile ödeme kolaylığı sağlıyor. Tüketiciler, 2020 yılına özel ihtiyaç kredisi kampanyasına cep telefonlarından 'yeniyıl' yazıp bir boşluk bırakıp TC kimlik numaralarını 3280'e SMS atarak veya www.denizbank.com üzerinden kolayca başvuru yapabiliyor. Kredi başvurularının sonuçları sadece birkaç dakika içinde cep telefonuna gelen SMS ile öğreniliyor. DenizBank'ta hesabı bulunan müşteriler internet bankacılığı ve mobil bankacılık üzerinden kredilerini şubeye hiç uğramadan kullanabiliyor.

1.05 İHTİYAÇ KREDİSİ HESAPLAMA

En uygun ihtiyaç kredisi faiz oranı olan %1,05 faiz oranı kullanılarak yapılan ihtiyaç kredisi hesaplama sonuçları şu şekildedir:

60 ay vadeli 10 Bin TL ihtiyaç kredisi hesaplama aylık taksit tutarı 238,53 TL

60 ay vadeli 20 Bin TL ihtiyaç kredisi hesaplama aylık taksit tutarı 477,06 TL

60 ay vadeli 40 Bin TL ihtiyaç kredisi hesaplama aylık taksit tutarı 954,12 TL

60 ay vadeli 50 Bin TL ihtiyaç kredisi hesaplama aylık taksit tutarı 1.192,65 TL

60 ay vadeli 100 Bin TL ihtiyaç kredisi hesaplama aylık taksit tutarı 2.385,30 TL

KAMU BANKALARI İHTİYAÇ KREDİSİ FAİZLERİ NE OLDU, KAÇA DÜŞTÜ?

Kamu bankalarında ihtiyaç kredisi faizleri %1,05'e kadar geriledi. En uygun ihtiyaç kredisi veren banka %1,05 faiz oranı ile Ziraat Bankası oldu. Ziraat Bankası ile birlikte Halkbank, maaş müşterileri için ihtiyaç kredisi faiz oranını %1,05 seviyesine düşürdü. İşte kamu bankalarının güncel ihtiyaç kredisi faizleri son durumu…

Ziraat Bankası İhtiyaç Kredisi Faiz Oranı Ne Oldu, Kaça Düştü?

Ziraat Bankası ihtiyaç kredisi faizlerinde en düşük %1,05 görüldü! Tüketici kredisi adı altında sunulan ihtiyaç kredisi ürünlerinde güncel Ziraat Bankası ihtiyaç kredisi faiz oranları şu şekilde değişti:

Ziraat Bankası çalışanın artısı tüketici kredisi faizi %1,05

Ziraat Bankası emeklinin artısı tüketici kredisi faizi %1,05

Ziraat Bankası tüketici kredisi faizi %1,12

Ziraat Bankası tüketici ürün paketi kredi faizi %1,12