Ziraat Bankası 31 Aralık konut kredisi faiz oranları düştü mü? İşte hesaplama

Bankacılık sektörünün en istikrarlı ve en kaliteli hizmet alınan bankaları arasına girmeyi başaran Ziraat Bankası kredi faiz oranları merak ediliyor.Ziraat Bankası konut kredisi faiz oranları daha da düşer mi, son durum ne? Bankanın birkaç aydır yüzde 0,99 oranından kullandırdığı faiz oranında daha da düşüş olup olmayacağı merak ediliyor.

Giriş Tarihi 31 Aralık 2019, 09:52 Güncelleme 12 Ocak 2020, 13:29
Ziraat Bankası 31 Aralık konut kredisi faiz oranları düştü mü? İşte hesaplama

İÇİNDEKİLER

30 Aralık Ziraat Bankası kredi faiz oranı vatandaşlar tarafından oldukça yakından takip ediliyor. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak son olarak yaptığı açıklama ile "1 Ocak itibarıyla sıfır konut faizlerinde yüzde 0.99 olan oranı tarihi düşük seviyeler olan 0.79'a indirelim' diye bir teklifle geldiler'' demişti. Vatandaşlar özellikle Ziraat Bankası kredi faiz oranlarını merak ediyor. .Detayları takvim.com.tr'den okuyabilirsiniz.

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA TIKLAYINIZ

ZİRAAT BANKASI KONUT KREDİSİ 0.79'A DÜŞTÜ MÜ?

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Şırnak'a gelirken kamu bankalarıyla görüştüklerini belirterek, "1 Ocak itibarıyla sıfır konut faizlerinde yüzde 0.99 olan oranı tarihi düşük seviyeler olan 0.79'a indirelim' diye bir teklifle geldiler, hayırlı olsun" dedi. Albayrak, 'Türkiye İçin Değişim Başlıyor, Şırnak İş Dünyası Buluşması' toplantısında yaptığı konuşmada, KOBİ'ler, sanayiciler ve işadamlarıyla bir araya geldiklerini vurguladı. Albayrak, kamu bankalarıyla görüştüklerini aktararak, "Dedik ki yeni yılda güzel bir haber verelim. Bunu da Şırnak'tan verelim. Kamu bankalarımız istişare ettik, konuştuk" dedi

ZİRAAT BANKASI KREDİ HESAPLAMAK İÇİN TIKLAYINIZ

ZİRAAT BANKASI KONUT KREDİ FAİZ ORANLARI DÜŞER Mİ?

Ziraat Bankası konut kredisinde dört farklı paket sunuyor. ''Çalışanın artısı konut kredisi'' paketinde %0,99 faiz uygulayan banka, 180 aya kadar vade imkanı tanıyor.''Emeklinin artısı konut kredisi'' ve ''konut ürün paketi'' kredilerinde de aynı şartlar geçerli. Banka, normal konut kredisi paketinde ise %1,09 faiz uyguluyor.

ZİRAAT BANKASI EN ÇOK NE KADAR KONUT KREDİSİ VERİYOR?

Ziraat Bankası, 180 ay vadeye kadar en fazla 5.000.000 TL konut kredisi imkanı tanıyor.

2020 YILINDA KREDİ FAİZLERİ NE OLUR?

Konu hakkında özel bir yazı kaleme alan Bloomberg HT yazarlarından Abdurrahman Yıldırım 2020 yılı değerlendirmesinde "Enflasyonda baz etkisiyle gelen fırsat penceresi artık kapandı. Hatta bir kaç aylığına tersine bile döndü. Enflasyon bir süre yatay dalgalı ve çift hanelerde seyredebilir. Bu durumda Merkez Bankası'nın yeni yılda durup enflasyonun seyrini beklemesi gerekebilir. Enflasyonda yeni bir düşüş başlarsa faizlerin de buna paralel düşürülmeye devam edilmesi sorun yaratmayabilir. Sorun enflasyon düşmeden Merkez Bankası'nın faizleri indirmeye devam etmesinde çıkabilir. Şimdiye kadar yapılan faiz indirimleri, enflasyonda yakın oranlarda gerilediğinden eğrisi doğrusuna denk geldi, sorun yaratmadı. Ama bundan sonra enflasyonun düşüş trendinden kısa süreliğine sapması, hiç ara vermeden faiz düşürme işini bozabilir" diyerek faizlerde düşüşün hız keseceğini dile getirdi.