0.78 ve 0.79 faiz indirimi ile asgari ücretli çalışan ne kadar kredi alabilir?

Asgari ücretli ne kadar kredi alabilir? 3 büyük kamu bankası olan Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank kredi faiz oranları oldukça merak ediliyor. Bu bağlamda vatandaşlar her gün bu bankaların resmi internet siteleri üzerinden kredileri araştırıyor. Kredi faiz oranları ile ilgili indirim açıklaması gelmeye devam ediyor.

Giriş Tarihi 31 Aralık 2019, 09:53 Güncelleme 12 Ocak 2020, 10:19
0.78 ve 0.79 faiz indirimi ile asgari ücretli çalışan ne kadar kredi alabilir?

İÇİNDEKİLER

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank asgari ücretli için kredi faiz oranları oldukça merak ediliyor. Bilindiği gibi geçtiğimiz hafta asgari ücrete zam yapılmıştı. Asgari ücretle çalışan 7 milyondan fazla vatandaş kredi oranlarını internette araştırıyor. Asgari ücretlilerin en fazla çekebilecekleri kredi miktarı ve aylık taksitlerinin kaç TL olacağı, vade seçenekleri ile ilgili tüm detayları takvim.com.tr'de okuyabilirsiniz.

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA GEÇİNİZ

KONUT KREDİSİ 0.79'A DÜŞTÜ MÜ?

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Şırnak'a gelirken kamu bankalarıyla görüştüklerini belirterek, "1 Ocak itibarıyla sıfır konut faizlerinde yüzde 0.99 olan oranı tarihi düşük seviyeler olan 0.79'a indirelim' diye bir teklifle geldiler, hayırlı olsun" dedi. Albayrak, 'Türkiye İçin Değişim Başlıyor, Şırnak İş Dünyası Buluşması' toplantısında yaptığı konuşmada, KOBİ'ler, sanayiciler ve işadamlarıyla bir araya geldiklerini vurguladı. Albayrak, kamu bankalarıyla görüştüklerini aktararak, "Dedik ki yeni yılda güzel bir haber verelim. Bunu da Şırnak'tan verelim. Kamu bankalarımız istişare ettik, konuştuk" dedi

FAİZLER 0.78 SEVİYELERİNDE

İndirim yarışı sürerken kamu bankaları bir hamle daha yapıp, yeni bir kampanya başlattı. Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank, Türkiye'nin 81 ilinde bulunan anlaşmalı konut projelerine 180 ayda yüzde 0.79 oran uygulamaya başladı. Ancak bu oran yeni konut alımlarında geçerli olacak. Özellerde ise Türkiye İş Bankası anlaşmalı projelerde kredi faiz oranını 120 ayda yüzde 0.78'e kadar indirdi.

ASGARİ ÜCRETLİLER NE KADAR KREDİ ALABİLİR?

Çekilecek kredi miktarlardaki hesaplamalar en uzun vadeye göre çıkartılabilecek ortalama en yüksek miktarlardan yapılmıştır. Bankadan çekebileceğiniz kredi miktarı maaş aldığınız bankanın inisiyatifine, kredi notunuza ve diğer etkenlere göre değişkenlik gösterebilmektedir. Yine kredi çekip çekememe durumunuz da banka sicilinizle doğrudan alakalıdır. Asgari ücretli ve sigortalı çalışan olmanız sıraladığımız kredileri kesin olarak çekebileceğiniz anlamına gelmemektedir. Oranlar ve diğer miktarlar Aralık ayı içerisindeki güncel banka verilerine göre oluşturulmuştur.

ASGARİ ÜCRETLİLERİN KREDİ ALABİLECEĞİ BANKALAR HANGİLERİDİR?

2020 yılında asgari ücretlilere kredi veren bankalar şunlardır:

QNB Finansbank

CEBTETEB

Türkiye İş Bankası

Ziraat Bankası

Halkbank

Yapı Kredi

ASGARİ ÜCRETLİYE İHTİYAÇ KREDİSİ VEREN BANKALAR HANGİLERİDİR?

Asgari ücretliler QNB Finansbank, CEPTETEB ve Türkiye İş Bankası üzerinden kredi çekebilirler. 10.000 TL ihtiyaç kredisi için 36 ay vadede faiz oranı ve toplam maliyetler şu şekildedir:

QNB Finansbank Kredi tutarı: 10.000 TL Vade: 36 Ay Faiz Oranı: %1,03 Toplam Maliyet: 14.273 TL

CEPTETEB Kredi tutarı: 10.000 TL Vade: 36 Ay Faiz Oranı: %1,08 Toplam Maliyet: 14.448 TL

Türkiye İş Bankası Kredi tutarı: 10.000 TL Vade: 36 Ay Faiz Oranı: %1,16 Toplam Maliyet: 14.868 TL

ASGARİ ÜCRETLİ İÇİN KONUT KREDİSİ VEREN BANKALAR HANGİLERİDİR?

Asgari ücretliler şu bankalardan konut kredisi alabilirler:

Ziraat Bankası Halkbank Yapı Kredi 100.000 TL konut kredisi için asgari ücretlilere 120 ayda uygulanacak faiz ve toplam maliyet şöyledir:

Ziraat Bankası Kredi tutarı: 100.000 TL Vade: 120 Ay Faiz Oranı: %0,99 Toplam Maliyet: 172.273 TL

Halkbank Kredi tutarı: 100.000 TL Vade: 120 Ay Faiz Oranı: %0,99 Toplam Maliyet: 172.290 TL

Yapı Kredi Kredi tutarı: 100.000 TL Vade: 120 Ay Faiz Oranı: %1,09 Toplam Maliyet: 180.675 TL

EN KOLAY KREDİ NASIL ÇEKİLİR?

Yüksek kredi notu ortalamasına sahip olan kişiler her zaman için kolay kredi kullanma imkanına sahiptir. Günümüzde bankalar internet şubesi üzerinden hazır kredi limitleri tanımlamakta olup yüksek kredi notu ortalaması olan kişilere bu limitler hazır olarak bulunmakta olup ihtiyaç anında internet şubesi üzerinden hesaba girilmekte ve ardından krediler bölümünden bu limit dahilinden kredi kullanımı gerçekleştirilmektedir. Anında kredi ya da hazır kredi limiti olarak anılan bu kredi paketlerinde hafta sonu ve 7/24 kredi kullanımına izin verilmektedir. Adınıza hazır kredi limiti tanımlanmadıysa bu durumda internetten kredi başvurusu yapabilirsiniz. İnternetten online kredi başvurusu yaparak ön onaylı kredi çekebilir, kredi başvuru evrakları ile banka şubesine giderek kredinizi çekebilirsiniz.